FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

mmmmaaa

Post autor: mmmmaaa »

gdzie moge zdobyć Fury Fragment na CD2??
Awatar użytkownika
Piter
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piter »

gdzie moge zdobyć Fury Fragment na CD2??
od blue dragona, biega po lasach w północnej części mapy
chyba jakoś tak ;)
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

mmmmaaa pisze:gdzie moge zdobyć Fury Fragment
leniu, wszystko mozesz znaleźć na stronce... http://k-ff.com/Final8/index.php?n=28
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Tidus

Post autor: Tidus »

Witam mam problem. Jestem na 4 CD i przed walką z Tri-Pointem, sługą Ultimecji się zatrzymałem. Problem jest taki.

Gościu atakuje mocnym czarem elektrycznym ktory zabiera kolo 3-4k i trudno to przezyc bo to jest poczatek w palacu i ma sie odblokowane do tego momentu tylko 2 komendy, bo jak wiadomo z początku chodzi sie z samym atakiem. Nie moge przeżyć bo ten atak zabiera mi kolo 3-4k a stwór go właśnie używa po każdym z moich ataków mieczem.

Jest na niego sposób by podpiąć Thundage w obrone i absorbować ten atak błyskawic, ale tutaj właśnie problem, bo niewiem gdzie mam Thundage podbią, skoro pod obrone to pod Vit ??

Podłożyłem praktycznie pod co sie dalo próbowałem i nie chcą mi postacie tego ataku absorbować, a mam podpiete po 100 Thundagi. Gdzie się te czary podpina, skoro w opisie pisze że pod obrone to dokładnie w co? Vit? Spr? a możę poprostu Mag?

Albo jak ktoś zna inny szybki sposób na zabicie stwora to prosze o podpowiedź.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Jak to zrobiłeś, że Tutorial 'Elemental Defense' przespałeś?

Gdy wchodzisz w Junction, to przy wyborze statystyki możesz poruszać strzałkami na boki. Zrób strzałkę w lewo a z menu statystyk przejdziesz do Elemental...

Ja nie chce nic mówić, ale ten Tutorial można wywołać z "Information" o każdej dowolnej porze. Chyb czas sformułować III-e prawo :roll:
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Tidus

Post autor: Tidus »

O kurcze, rzeczywiście sory za takie pytanie moje, ale dzięki również za odpowiedz
ClowN da PsychO

Post autor: ClowN da PsychO »

czesc mam taki maly problem. jestem na 3cd wersja PC FF8 :P i szukam Dragon Fang wlasciwie to 4 :P i wiem wiem ze niby Blue Dragon ma go dawac ale ja zabilem ich chyba z 20 i nic:P t-rex'ow zabiłem chyba z 15 hexadragonów z 7 i dalej nic mam 92lvl :P i ni wiem co robic a bez ostatniej broni dla squala to kwas;/ pomocy! a i z góry dziekuje bardzo:)
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

ClowN da PsychO pisze:czesc mam taki maly problem. jestem na 3cd wersja PC FF8 :P i szukam Dragon Fang wlasciwie to 4 :P i wiem wiem ze niby Blue Dragon ma go dawac ale ja zabilem ich chyba z 20 i nic:P t-rex'ow zabiłem chyba z 15 hexadragonów z 7 i dalej nic mam 92lvl :P i ni wiem co robic a bez ostatniej broni dla squala to kwas;/ pomocy! a i z góry dziekuje bardzo:)
miałem ten sam problem, na PC trochę trudniej o Dragon Fangi... zabijając Grendele itp. przez to podpakowałem druzynę do 99lvl wiec spoko - trochę Ci to moze zając... wiesz co? odkryłem, ze jak walisz samymi limitami w Grendela czy Dragony to wtedy czasami zostawią oni Dragon Fangi... (moze to zauwazyla moja zmęczona i wściekła wyobraźnia) ale na serio, ja spędziłem nad tym ok. 10h... tylko na szukaniu dragon Fangów... :/ powodzenia i cierpliwości
Ostatnio zmieniony pt 09 lut, 2007 15:37 przez Gagarin, łącznie zmieniany 1 raz.
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
ClowN da PsychO

Post autor: ClowN da PsychO »

no dzieki bo ja slecze ponad 8 godzin i juz sie zalamywac zaczolem :P do tego chyba cos mi nie wychodzi bo moi zadaja obrazenia od 700-1200;/ a zell i rinoa maja ostateczne bronie hmm chyba musze przestudiowac junction na nowo :P
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

a to ile godzin sie siedzi nic nie znaczy ;) mozesz przez godzine 4 walki przejsc - lub 40 ;)
proponuje sie bawic degeneratorem quistis lub juctionowanym do st att death lub death z czaru - na ble dragony dziala, na trexy dziala etc - a reszte z degeneratora i idzie jak burza - po 2 jak juz znajdziesz 4 to potem bedzie lawina ;D ze nie bedzie co z nimi robic
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

ClowN da PsychO pisze:czesc mam taki maly problem. jestem na 3cd wersja PC FF8 i szukam Dragon Fang wlasciwie to 4 i wiem wiem ze niby Blue Dragon ma go dawac ale ja zabilem ich chyba z 20 i nic:P t-rex'ow zabiłem chyba z 15 hexadragonów z 7 i dalej nic mam 92lvl i ni wiem co robic a bez ostatniej broni dla squala to kwas;/ pomocy! a i z góry dziekuje bardzo:)
To co potwór zostawia po walce zależy od jego LV. Ja na pierwszym dysku przed zdobyciem Magic Lamp miałem 100LV Squall'em i jak pakowałem go w sali treningowej, miałem już około 67 Dragon Fangs. Poprostu puszczaj na T-Rex'a "LV UP" przez jakiś czas i zabij go jak będzie miał spory LV.
Rustin

Post autor: Rustin »

Korzystam z poradnika z Krypty FF. Chciałem zacząć poboczny quest w którym Zell zdobywa Combat King 003. Pisze tam: Ta(dziewczyna z biblioteki) wspomni najpierw o zasadach korzystania z biblioteki, a potem napomknie, że bardzo kogoś lubi. Gdy z nią rozmawiałem co prawda wspomniała te zasady, ale potem powiedziała coś o tym, że się denerwuje bo te zasady będzie też musiała jakimś dzieciom przekazać... A smutna prawda wygląda tak, że utknąłęm już w 17 minucie gry... :(
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Jeżeli zależy Ci tylko i wyłącznie na samym magazynie - możesz porzucić quest i zdobyć potem ten brakujący magazyn w sklepie w Eshtar dzięki umiejętnościom sklepowym GF'a Tonberry'ego - Familiar, Call Shop i innym. A problem questu był już opisywany w tym temacie.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Harima_Kenji

Post autor: Harima_Kenji »

Eh szybkie pytanie: GF zdechł mi podczas walki (na samym początku trafiłem na jakiegoś dinozaura z 13 tys HP) , jak go przywrócić do życia ?? :P
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Harima_Kenji pisze:Eh szybkie pytanie: GF zdechł mi podczas walki (na samym początku trafiłem na jakiegoś dinozaura z 13 tys HP) , jak go przywrócić do życia ??
Jak dobrze pamiętam to trzeba było odczekać kilka walk a stanie się automatycznie znowu dostepny. Gdzieś w menu GF szło sprawdzić za ile walk będzie znowu dostępny ale nie pamiętam teraz dokładnie gdzie, wejdź do menu i kliknij na twojego poległego GF a powinna się pojawić jakaś informacja. Artenatywą jest użyć na GF przedmiot G-returner.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”