FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Tomek

Post autor: Tomek »

Cover pisze:2) kiedy dokladnie dochodzi sie do Monster Areny?
No kiedy dochodzisz do Calm Lans
Cover pisze:3) kiedy dokladnie dostepna jest mozliwosc latana po swiecie statkiem??
Kiedy pokonasz Yunalesce w Zanarkand po walce musisz wyjść ze świątyni i możesz latać gdzie chcesz
Olina

Post autor: Olina »

kwazi pisze:
Olina pisze:Podobno trzeba używac wtedy na niego Slow ale ja tego nie mam.
:roll: to zdobądź... :roll: albo użyj Dispel...
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=40 -> 18. Airship
No dobra, na to wpadłam żeby to zdobyć. Ale jak? I który z bohaterów dysponuje Slow, bo domyslam sie, że nie każdy. :D
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Slow dysponuje Tidus. Proponowałbym na tyle długie zdobywanie doświadczenia, aby dojść do niego na Sphere Grid i tam go aktywować. Jeśli chcesz sprawdzić jak daleko jest na siatce wejdź na nią i sprawdź ścieżkę Tidus'a, tam go znajdziesz.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Ishias

Post autor: Ishias »

Witam mam ot to problem z złapaniem stworkow na Calm Lands bije juz 4H i jakos go nie ma prosze o pomoc, o jego stwora chodzi, daje liste jakie juz złapałem:
Skoll
Nebiros
Flame Flan
Shred
Anacondaur
UNKNOW <-- tego mi brakuje =(
Coeurl
Chmiera Brain
Malboro
Tomek

Post autor: Tomek »

Ishias pisze:Witam mam ot to problem z złapaniem stworkow na Calm Lands bije juz 4H i jakos go nie ma prosze o pomoc, o jego stwora chodzi, daje liste jakie juz złapałem:
Skoll
Nebiros
Flame Flan
Shred
Anacondaur
UNKNOW <- - tego mi brakuje =(
Coeurl
Chmiera Brain
Malboro
Cierpliwości na pewno je złapiesz.Chodź w różne miejsce (na Calm Lans)Spokojnie,wiem,że łapanie potworków strasznie wnerwia.Trochę cierpliwości,a na pewno je złapiesz
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Ishias pisze:Skoll
Nebiros
Flame Flan
Shred
Anacondaur
UNKNOW <- - tego mi brakuje =(
Coeurl
Chmiera Brain
Malboro
Brakuje Ci "Ogre" - spotkasz go tylko w północno-zachodnim fragmencie Calm Lands. Pokręć się tam, gdzie jest "1" ;)

Obrazek
Ishias

Oks mam ;). tylko mam jeszcze jeden problem z Djose chce dokonczyc tego Questa w tej swiatyni zeby Anime dostac, tylko ze jak chce wejsc na most to jacys ludzie biegna zamna i krzycza Traitors i mnie wywyala i nie moge wejsc do wioski, co mam zrobic??
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Musisz zobaczyć scenkę w Bevelle niedawno było omawiane przy okazji Kiliki ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Ishias

Eiko pisze:Musisz zobaczyć scenkę w Bevelle
sry za takie pytania ale gdzie jest Bevelle bo nie pamietam gdzie sie tam idzie;/
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Na Airshipie będziesz mieć specjalnie zaznaczone tzn jak wejdziesz na mapę
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Ishias

ok mam ^^
Daniel Maczuga

Post autor: Daniel Maczuga »

Witam:) Możecie mi pomóc latam już 4h po Sunken Cave i brakuje mi ostatniego fienda w bestiariuszu przeczytałem że to jest Tonberry ale w którym miejscu najczęściej występuje bo nie spotkałem go ani razu?
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Mi wyskakiwał na samym początku, na rozwidleniach drogi i ostatnim pomieszczeniu, tam z resztą najczęściej. Spróbuj też w Omega Ruins, tam też można go załapać, pojawia się częściej. Ogólnie pojawia się rzadko czasem trzeba się nabiegać żeby gada złapać.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Daniel Maczuga pisze:Witam:) Możecie mi pomóc latam już 4h po Sunken Cave i brakuje mi ostatniego fienda w bestiariuszu przeczytałem że to jest Tonberry ale w którym miejscu najczęściej występuje bo nie spotkałem go ani razu?
Pojawia się w każdej części jaskini jednak bardzo żatko i trzeba się sporo namęczyć by go złapać raz, a co dopiero 10 razy. Trzeba mieć dożo cierpliwości i biegać aż się w końcu pojawi.
Gveir pisze:Spróbuj też w Omega Ruins, tam też można go załapać, pojawia się częściej. Ogólnie pojawia się rzadko czasem trzeba się nabiegać żeby gada złapać.
W Omega Dungeon pojawia się w drógiej części jaskini (tam za portalem) ale to nie jest Tonberry tylko "Master Tonberry", silniejsza wersja Tonberriego. Tonberry do złapania chyba tylko w Sunken Cave.
Awatar użytkownika
Leo88
Kupo!
Kupo!

Post autor: Leo88 »

Spróbuj szukac Tonberrego w miejscach z taką "zieloną poświatą" stań w takim miejscu i kręć się w kółko mi pojawiał się raz na 10 walk :lol:
"A city dead for a thousand years. A city I had to see with my own eyes.(...)The last chapter in my story.
My thoughts, they kept floating up, and then slipping through my fingers.
Slipping away before I could pin them down with words..." Tidus - FFX
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”