FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

nemesis

Post autor: nemesis »

żeby wygrać te przedmioty, lub Bribe, albo dostać je za łapanie na Monster Arenę potworów. Można wygrać bronie z tą cechą od Dark Aeon'ów albo niektórych bossów na Monster Arenie.
nie wprowadzaj kolegi w błąd, BREAK HP LIMIT to nie jest cecha broni tylko zbroi i nie wygrasz jej na monster arenie.
Damian pisze:Przepraszam, ze tu pisze ale nie chce otwierac nowego watku... Potrzebuje pomocy w FFX! Takie pytanie "Jak moge zdobyć Break HP Limit?"
po walce z Shinryu otrzymujesz Wings to Discovery, 2 sztuki za OVERKILLA. potrzebujesz 30 sztuk dla jednej postaci żeby włożyć BREAK HP LIMIT. DARK AEONY zostawiają zbroje z BREAK HP LIMIT: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=27
przeczytaj wszystko na temat FFX na stronie
Damian

Post autor: Damian »

Niestety aby zniszczyc Dark Aeona trzeba miec Break HP limit, a żeby miec Break HP limit trzeba pokonac Dark Aeona... Jest jakies wyjscie? A zreszta juz Valfora i Infryte pokonalem. Zostaje tylko Shiva (ktorej nie pokonam) i reszta ktore zabija mnie na strzala... Wiec co mam wkoncu robic??

A tak przy okazji mam wszystkie Celestial Wapons (procz Lulu, nie chce mi sie omijac blyskawic). Zreszta Celestial Wapons daja Break Damage Limit.

Ostatni problem to ze nie mam tyle kasy aby uzyc bribe...

Jedyne dobre wyjscie to chyba walka na Monster Arenie. Sprobuje MOOZE wyjdzie...

Odpisze jak sie ude :)
Awatar użytkownika
Piter
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piter »

A co z Break HP Limit?

Pewnie wiele osób się zastanawia, dlaczego pominąłem tą cechę. Otóż uważam ją za bezużyteczną. Zupełnie! Nie ma żadnego przeciwnika, którego pokonanie wymagało by przekroczenia 9999 HP. Dodatkowo opcja ta wprowadza pewien problem - utrudnia pełne leczenie postaci (co wiąże się ze zmniejszoną siłą ataku osłabionych bohaterów). Warto więc wykorzystać czwarty slot na coś bardziej użytecznego, zwłaszcza, że moja wcześniejsza lista jest nadmiarowa.
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=78 -_-'
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
Bucher444

Post autor: Bucher444 »

witam, mam taki problem, żeby odblokować Juggernaut'a trzeba złapać ileśtam monstrów typu beast i moje pytanie, jakie to monstra są :wink: mógłby ktoś podać mi imię jednego z nich, żebym oblookał które to są, z góry thx :)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Złap po 5:
Dual Horn (Mi'ihen Highroad)
Valaha (Cavern of the Stolen Fayth)
Grendel (Gagazet Cavern / Zanarkand Ruins).
Yeti

Post autor: Yeti »

Mam pytanie:
Która opcja jest lepsza rozwijania postaci standardowa czy exspert :?:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

IMO Basic - wiecej miejsc na sphery (na koncu latwiej staty podbić) oraz narzucona z góry droga rozwoju dla każdego - dzieki temu naprawde ciężko coś spaprać w czasie gry (przy Expercie to pardzo prawdopodobne). Polecam Basic - ale wybór należy do Ciebie - bo obie niewiele sie różnią...
Yamada

Post autor: Yamada »

Tak, ale na standardzie nie ma 8 umiejetności które znajdują się na expercie:).

Jeżeli grasz pierwszy raz, łykaj standarda.
Awatar użytkownika
Leo88
Kupo!
Kupo!

Post autor: Leo88 »

Yamada pisze:Tak, ale na standardzie nie ma 8 umiejetności które znajdują się na expercie:)
O jakie umiejętności chodzi ? możesz wymienić :D
"A city dead for a thousand years. A city I had to see with my own eyes.(...)The last chapter in my story.
My thoughts, they kept floating up, and then slipping through my fingers.
Slipping away before I could pin them down with words..." Tidus - FFX
Yamada

Extracty, Nab Gil, Pitfler, Full-Break, Quick Pockets:)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Yamada pisze:Nab Gil, Pitfler, Full-Break, Quick Pockets:)
Hmm ja to mam, a gram na standardzie :P
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Yamada

Ha czyli jednak Palowski Standard troszkę zmienili, bo w standardzie w USA version nie bylo tych umiejetności. Myślałem że jak zmienili tyle rzeczy to chociaż Sphere grid zostawili w spokoju :P
Olina

Post autor: Olina »

Hey! No wiec mam problem ze smokiem o nazwie Avrae. To tam, gdzie jest ten statek powietrzny. Niby wszystko jest okay i idzie mi dobrze, ale do momentu, kiedy Avrae dodaje sobie Haste. Wtedy po prostu nie wyrabiam, bo co chwile mi zabiera zycie:( Podobno trzeba używac wtedy na niego Slow, ale ja tego nie mam. :sad:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Olina pisze:Podobno trzeba używac wtedy na niego Slow ale ja tego nie mam.
:roll: to zdobądź... :roll: albo użyj Dispel...
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=40 -> 18. Airship
Cover

Post autor: Cover »

Witajcie.
Jestem tu nowy wiec nie krzyczcie jak ponawiam pytania, ktorych mam kilka.

1) Bardzo potrzebuje Trio of 9999 ale przedmioty ktore sa do tego potrzebne sa dla mnie niedostepne. Potrzebuje tego do pokonania Seymour'a Flux'a. Przedmioty o ktore mi chodzi zdobywa sie na Monster Arenie lecz ja nie mam do niej dostepu. Jest jakas inna szybsza i łatwiejsza mozliwosc zdobycia ktorys z przedmiotow do stworzenia trio of 9999??

2) kiedy dokladnie dochodzi sie do Monster Areny?

3) kiedy dokladnie dostepna jest mozliwosc latana po swiecie statkiem??
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”