Metal Gear Solid

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Dobrze to ująłeś, Snake jest po prostu bliski graczowi, bo jest jak prawdziwy człowiek. Tak samo Big Boss. Chyba jedyny przypadek, kiedy bohater o tak silnie zaznaczonej osobowości i charakterze pozwala na taką ze sobą identyfikację. I za to wielki szacunek dla Kojimy - stworzył najdoskonalszą postać w grach video.
King VERMIN! pisze:Swoją drogą, o Wężach mowa: widzieliście w miejscu gdzie walczy się z The Boss trzy białe węże? Ciekawe imiona nie? :D
O tak :] A jakie dobroczynne działanie mają :] Okrutna polewka też przy tym jest ^^
King VERMIN! pisze:Inna sprawa, że rana Big Boss która zamienia się w węża, jest nawiązaniem do MGS4, wiedział ktoś o tym? ;)
Coś mi widać umknęło, care to explain? ;)
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Coś mi widać umknęło, care to explain? ;)
No problem my good mate:

Sprawa jest banalnie prosta. Patrz:

- Jaka postać w MGS jest dzieckiem The Boss?
- Na "arenie" są trzy węże.
- Wąż The Boss "dołącza" do polany, do RESZTY wężów, czyli? Jest to nowy wąż ;) Dobre nie? Fajnie to obmyślił Stary Lis Kojimą zwany ;)

Hehe, tak z innej beczki. Należy tylko spojrzeć jakie logo ma Kojima Production i od razu człowiek ma banan na twarzy ;) To się nazywa dopiero DUMA ;)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ach, no fakt - Liquid Ocelot :] Nie pomyślałem o tym, ale rzecz faktycznie jest prosta, kiedy się ją już wyjaśni. Kojima... on ma nasrane we łbie, ale jednocześnie to geniusz, w żadnej innej grze nie ma takich smaczków po prostu... Thanks, as always ^^

Logo :] Fox Hound z czasów Big Boss'a ^^ Kojima ładnie się identyfikuje ze swoim największym dziełem, a i sądząc po naszej reakcji ładnie pograł marketingowo, nie ma co, mądry człek. Ciekawi mnie jedno - jeżeli saga Metal Gear zostanie zakończona, co stworzy dalej Hideo? Czy to będzie dzieło równie wspaniałe jak seria MGS?
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

King VERMIN! pisze:Sprawa jest banalnie prosta. Patrz:

- Jaka postać w MGS jest dzieckiem The Boss?
- Na "arenie" są trzy węże.
- Wąż The Boss "dołącza" do polany, do RESZTY wężów, czyli? Jest to nowy wąż ;) Dobre nie? Fajnie to obmyślił Stary Lis Kojimą zwany ;)
WOW nie wiedziałem :]
ponownie zadam pytanie...
CZY WIDZIELIŚCIE TE PARODIE ZROBIONE PRZEZ KONAMI DO MGS3? z tego co pamiętam, to chyba udostępniają się po przejściu gry :) np. to:
http://youtube.com/watch?v=3US7lzC3cS8
http://www.youtube.com/watch?v=fu1_9wTVHPA
http://www.youtube.com/watch?v=5VElFIi-FXI
Gveir pisze:jeżeli saga Metal Gear zostanie zakończona, co stworzy dalej Hideo?
nic, pójdzie na emeryturę :]
Gveir pisze:Czy to będzie dzieło równie wspaniałe jak seria MGS?
jezeli jednak cos stworzy, to będzie to dzieło, ale nie takie jak saga MGS - to jest kult!
Gveir pisze:Snake jest po prostu bliski graczowi, bo jest jak prawdziwy człowiek.
Ty chyba jak Rambo... :] nieśmiertelny... taaaak ja sie z nim identyfikuje, ciągle zabijam ludzi, mam kupe broni w chacie i niedługo umrę... oj Gveir :] :)
na poprawę umoru, zaproponuję Wam - moje drogie misiaczki, to http://youtube.com/watch?v=KnGFZEuQ3xs - ja mam z tego polane, zwłaszcza rozmowa Liquid/Snake XD, zwróćcie tez uwagę, jaki świetny głos tam ma Liquid - taki Liquidowy XD
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Gagarin pisze:CZY WIDZIELIŚCIE TE PARODIE ZROBIONE PRZEZ KONAMI DO MGS3? z tego co pamiętam, to chyba udostępniają się po przejściu gry :)
Nie widziałem niestety, one są chyba w wersji Subsistence, a na nią czekam, ale z tego co wiem, to jest polewa maksymalna. Tak samo jak przy wyjmowaniu Big Boss'owi nadajnika przez Evę :D
Gagarin pisze:nic, pójdzie na emeryturę :]
O nie, mówił, że ma zamiar robić coś innego niż MGS, bo jest już tym zmęczony, więc zobaczymy...
Gagarin pisze:jezeli jednak cos stworzy, to będzie to dzieło, ale nie takie jak saga MGS - to jest kult!
Nie cierpię słowa 'kult', ale w tym przypadku masz rację - MGS jest bezcenny po prostu :] I raczej nie da się powtórzyć czegoś takiego, a już na pewno nie temu samemu twórcy.
Gagarin pisze:Ty chyba jak Rambo... :] nieśmiertelny... taaaak ja sie z nim identyfikuje, ciągle zabijam ludzi, mam kupe broni w chacie i niedługo umrę... oj Gveir :] :)
Chyba ostatnio nie dostałeś kopa w dupsko, ooo tak... zdecydowanie Ci się przyda :> O psychologię i ludzkie odruchy chodzi baranie, nie o mordowanie (swoją drogą... chciałbym ten arsenał i tak se do odpowiednich ludzi postrzelać...) :P
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

CZY WIDZIELIŚCIE TE PARODIE ZROBIONE PRZEZ KONAMI DO MGS3? z tego co pamiętam, to chyba udostępniają się po przejściu gry :)
Ta... o ile masz Sub'a ;) Filmiki można bez problemu obejrzeć na YouTubie, polecam "Metal Gear Sigint" - genialna parodia ;D
nic, pójdzie na emeryturę :]
Nope, po to powstał oddział Kojima Production, on dalej będzie robił gry, sam powiedział, że chętnie jakąś grę na Wii zrobi. Co by Kojima nie zrobił, będzie kojarzony na wieki z Metal Gearem. Co nie zmienia faktu, że każdą jego grę kupię, w końcu - REŻYSER sprawdzony ;) Zresztą, sam już pisał, że MGS'a już czas zakończyć.
Ty chyba jak Rambo... :] nieśmiertelny... taaaak ja sie z nim identyfikuje, ciągle zabijam ludzi, mam kupe broni w chacie i niedługo umrę... oj Gveir :] :)
Gveirowi chodziło chyba o to, że jest jak człowiek pod tym względem bo zachowuje się jak człowiek: ma swoje wątpliwości, uczucia, oraz cel w życiu (dobitnie ukazane w outro do MGS2). Rambo mówisz? Snake'a praca to zabijanie ludzi, co by nie gadać, walczy całe życie, ale w przeciwieństwie do Rambo, jest to postać tragiczna. Zabójca własnego ojca, bratobójca, człowiek który nie może zaznać przyjaźni (Grey Fox), ani miłości (Meryl), człowiek który jest produktem ludzkiego zła (Les Enfants Terrible) i za którym podąża widmo śmierci, który może umrzeć w każdym momencie (FoxDie), ale jednak człowiek który - jak twierdzi - walczy w to co wierzy (zresztą, tak samo jak Fox). Nie porównuj Gags Snake'a do Rambo ;)

[ Dodano: Czw 01 Lut, 2007 22:40 ]
Gveir mnie wyprzedził ;) Do tego - NIESPODZIANKA - napisaliśmy do samo ;P Gveir, spytaj się rodziny czy nie masz jakiegoś zaginionego brata-bliźniaka? (chociaż mieć bliźniaka w dzisiejszych czasach to obciach ;) )
Ostatnio zmieniony czw 01 lut, 2007 22:41 przez King VERMIN!, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Gveir pisze:I raczej nie da się powtórzyć czegoś takiego, a już na pewno nie temu samemu twórcy.
Przepraszam, że się wtrącę, ale to mi przypomina sytuację odnośnie naszego rodzimego AS`a i jego twórczości... (tak trochę z innej beczki to jest no ale...)

A by nie robić offtopicu całkowitego, to w sumie nie znam żadnej gry o Snake`u... ale jak czytam te wasze posty, to chyba czas się zapoznać :] A od której części jest najlepiej zacząć, że się tak zapytam?? (czyżby od MG na NES'a :> ) XD
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

A by nie robić offtopicu całkowitego, to w sumie nie znam żadnej gry o Snake`u... ale jak czytam te wasze posty, to chyba czas się zapoznać :] A od której części jest najlepiej zacząć, że się tak zapytam?? (czyżby od MG na NES'a :> ) XD
Cierń, uważąj: MGS zmienia ludzi ;) Jako fan serii polecałbym Ci zacząć od wersji na NES'a, chociaż możesz przecież zacząć od MGS1, chociaż bez przynajmniej WIEDZY, o tym co się stało w Outer Heaven i Zanzibarze (MG1 i MG2) wiele rzeczy ci umknie (zresztą: MGS1 w menu jest dokument, który streszcza to co się stało w poprzednich częściach, więc, twój wybór)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

King VERMIN! pisze:Gveir mnie wyprzedził ;) Do tego - NIESPODZIANKA - napisaliśmy do samo ;P Gveir, spytaj się rodziny czy nie masz jakiegoś zaginionego brata-bliźniaka? (chociaż mieć bliźniaka w dzisiejszych czasach to obciach ;) )
:D To samo i to po raz któryś :] Bracie! Bracie odnaleziony po latach! Swoją drogą - to już naprawdę chwilami powoduje opad szczeki jak się zgadzamy :] No i podpisuję się rękami i nogami pod wyjaśnieniem jaki jest Snake, lepiej bym tego nie ujął ^^
Cierń pisze:Przepraszam, że się wtrącę, ale to mi przypomina sytuację odnośnie naszego rodzimego AS`a i jego twórczości... (tak trochę z innej beczki to jest no ale...)
W Sapka wierzę, wierzę cały czas, ale w przypadku MGS to zabawa była tak rozwleczona w czasie, że nawet Wiedźmin nie ma tyle lat co MG i po drugie... Nie marudzę, a poczekam na to co nadejdzie ^^
Cierń pisze:A by nie robić offtopicu całkowitego, to w sumie nie znam żadnej gry o Snake`u... ale jak czytam te wasze posty, to chyba czas się zapoznać :] A od której części jest najlepiej zacząć, że się tak zapytam?? (czyżby od MG na NES'a :> ) XD
Wiesz, tak by wypadało :P Chociaż - zacznij od MGS, potem MGS2 i MGS3. A MG, MG2 i Snake's Revenge uzupełnij to w międzyczasie, najlepiej pomiędzy MGS a resztą serii Solid.
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Snake's Revenge
NIE jest to gra KONAMI. NIE robił tego Kojima. To NIE jest Snake. Te "coś" należy potraktować jako bonus, bo umówmy się, że jako bajer jest fajne, ale jako coś co ma być jak MG, kiepne.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

King VERMIN! pisze:NIE jest to gra KONAMI. NIE robił tego Kojima. To NIE jest Snake. Te "coś" należy potraktować jako bonus, bo umówmy się, że jako bajer jest fajne, ale jako coś co ma być jak MG, kiepne.
To ogólnie jest takie jakieś kiepne, nie tylko jako MG. A i prawda - nie jest zaliczane do kanonu, żadna gra nie nawiązuje do tej linii fabularnej, nigdy nie ma o tym wspomnienia najmniejszego. I dobrze, bo to kicha była... Ale co jak co - ma MG w nazwie, wiec trzeba to przejść i tyle ;)
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Nic nie trzeba :D

Takiś cfaniak, a w Ghost Bable grało sie? :wink: Prawda jest taka, że SR jest dobre po paru głębszych ;)

Swoją drogą... o MGS4 ni widu, ni słychu. Nawet wieści żadnych nowych nie ma :/
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

ej zobaczcie co wyhaczyłem! w momencie kiedy robisz virtuous missions Raidenem i podczas walki z tym wielkim Gurlulgonem - czy jak mu tam :] (ten wielki żolnierz), to podczas walki jak założycie strój BDU to co się stanie? XD zobaczcie, mam AŻ 2 screeny :) mnie szczena opadła :)
1. http://img179.imageshack.us/img179/7348/buhahaawj1.jpg
2. http://img373.imageshack.us/img373/3855 ... lolgl3.jpg
3. http://img66.imageshack.us/img66/8615/r ... cetmw8.jpg

po tym numerze jest Game Over - niestety :)

jade na EEX - jestem przy rozwalaniu ładunków z SEMTEXem no i podobno jest 14 ładunków, znalazłem 12 i reszty ni ch... daaaamn :/
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Gag: Mocne :lol: Musiałeś się mocno ubawić :D

Druga sprawa, że Ci zazdroszczę, bo masz MGS2:S z VR, grrr :>
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

King VERMIN! pisze:Gag: Mocne :lol: Musiałeś się mocno ubawić :D
myślałem, że skonam ze śmiechu XD musiałem wychodzić aż 3 razy z gry, żeby Wam to pokazać LOL
King VERMIN! pisze:Druga sprawa, że Ci zazdroszczę, bo masz MGS2:S z VR, grrr
heheheheeee :) mam stare save'y i mam 99,4% wykonanych misji... jednej rzeczy nie moge przejść, ale nie pamiętam już jakiej... Najbardziej lubię bawić się Raidenem i ciachać strażników mieczykiem *___*
najlepsze i tak są Snake Tales... :) - też nie macie? ;)

a teraz dla zabawy... :] dla Was to zrobiłem ^_^ have fun...

1. http://img77.imageshack.us/img77/1284/snakeox5.jpg - tsare, ale mam zawsze z tego polew XD
2. http://img453.imageshack.us/img453/1842/snakec4zq7.jpg - musiałem to zbadać XD
3. http://img489.imageshack.us/img489/6296 ... gryds3.jpg - oto rezultat moich działań ^_^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”