Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

mazi939 pisze:a nie ma lepszego armoru niz Magepower Shishak i Maximillian :?: bo to juz mam

Pozdrawiam
Grand Armor i Grand Helm
storzo pisze:Ok a teraz pytanko profesjonalne dotyczace licencji:
zauwazylem rozmieszczenie atakow specjalnych w grupach... ale co dla kogo?
z tego co dla proby rozwijalem vaan'a w magi wraz z penelo to i tak penelo bila go na glowe... jakas porada co do rozwoju jak na poczatki w ktore strony isc?? aaa i jeszcze jedno:
nie zdazylem zliczyc ale czy dla wszystkich bedzie ten Q.?-super atak:p
Każda postać może mieć po 3 quickeningi. Obojętnie dokąd pójdziesz na tablicy licencji i tak będziesz miał 3 takie same jak w innych miejscach na tablicy.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Czy w Great Crystal (gdy przychodzimy z mieczem) oprócz Espera znajduje się coś wartego uwagi? Do tej pory znajdowałam tam skarby typu Knot of Rust lub kilka tysięcy gil, nie wiem, czy opłaca się tam kluczyć. (Kilka bram mam jeszcze nieodblokowanych, tylko trudno mi wymienić, które to są, bo sama się gubię w swojej mapce >_<)
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

Jest tam Excalibur (przyda się zanim zdobędziesz Tournesol) i Zodiac Escutcheon.
Oczywiście występują losowo i żadko. Ja miałem szczęście bo na Excalibur trafiłem pierwszym razem :)
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Dzięki :) Wiedziałam, że pojawi się tam coś związane z zodiakiem _^_ Czyli takie skarby można zdobyć w każdej skrzyni, która się nawinie? (z Diamond Armlet, czy bez? :])
storzo

Post autor: storzo »

spędza mi sen z powiek jedno: ten z gun'em w naszej druzynie nie pamietam jak sie nazywal..czemu on jest tak slaby? czy moze oprocz guna moze czyms lepszym sie poslugiwac????? bo mi sie wydaje ze kazda postac ma specyficzna przypadlosc do 1 broni lub typu...vaan miecz, penelo magia biala.... wiec?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

LOL, u mnie Balthier ma o poziom wyższy o 20 leveli od innych i nie narzekam. Macha Save The Queen, a czasem daję mu jakiś dobry pistolecik dla odmiany- moja najlepsza postać xD
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Faris pisze:Dzięki :) Wiedziałam, że pojawi się tam coś związane z zodiakiem _^_ Czyli takie skarby można zdobyć w każdej skrzyni, która się nawinie? (z Diamond Armlet, czy bez? :])
Nie w każdej która się nawinie. Są one w określonych skrzyniach i trzeba je otwierać z Diamond Armletem (w większości przypadków). Tutaj masz link do mapy oraz gdzie znaleźć to czego szukasz:
http://db.gamefaqs.com/console/ps2/file ... _upper.png

(jeżeli link nie będzie działał to kliknij na ten
[img=http://img148.imageshack.us/img148/6760/crystalfz2.th.png] )
storzo

Post autor: storzo »

no wszystko ok ale chyba mnie nie zrozumieliscie...

CZY KAZDA Z POSTACI MA Z GORY PRZEWIDZIANA BRON DLA NIEGO NAJLEPSZA JAK I SPOSOB PROWADZENIA PRZEZ NIA WALKI? jak tak to moze jakas mala pomoc?
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Nie, wystarczą odpowiednie licencje... I ten caps nie potrzebny...
Chociaż i tak najlepsze na początku są zwykłe miecze, potem ewentualnie katany/ninja swords a i tak najlepsze są te miecze dwuręczne co późno są dostępne.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
sosin

Post autor: sosin »

Mam pytanko: Jak dostać sie do lokacji Sochen Cave Palace/Hall of the Wroth God :?:
Są obok tej lokacji drzwi których nie moge otworzyc pisze cos o jakims mechanizmie i nie wiem co zrobic zeby tam sie dostać.

Jak ktos wie to niech napisze
Z góry dziekówa
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

tu trzeba to oberjść w kierunku ruchu wskazówek zegara począwszy od częśći wschodzniej, na niej kończąc. Na to miejsce można śię po przekątnych poruszać, liczy się kolejność otwierania door of time. (jak się pomylisz musisz wyjść i wejść) Potem potrzeba klucz znaleziony tam gdzie są te wiatraki, gdzieś jakiś koleś daje.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
sosin

Post autor: sosin »

IzzY pisze:tu trzeba to oberjść w kierunku ruchu wskazówek zegara począwszy od częśći wschodzniej, na niej kończąc. Na to miejsce można śię po przekątnych poruszać, liczy się kolejność otwierania door of time. (jak się pomylisz musisz wyjść i wejść) Potem potrzeba klucz znaleziony tam gdzie są te wiatraki, gdzieś jakiś koleś daje.
Dzieki za wskazówki, ale nie moge znalesć tego klucza. Gdzie są te wiatraki :?:
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

sosin pisze:Dzieki za wskazówki, ale nie moge znalesć tego klucza. Gdzie są te wiatraki :?:
Windmill #10. Lokacja Cerobi Steppe/ The Northsward. Musisz mieć w Key Items item o nazwie Dragon Scale. W zamian za niego dostaniesz klucz do Hell Wyrma.
mazi939

Post autor: mazi939 »

wie ktos jak zdobyc Grand Armor i Grand Helm :?:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

mazi939 pisze:wie ktos jak zdobyc Grand Armor i Grand Helm :?:

Pozdrawiam
To jest chyba "najczęściej zadawane pytanie" w tym topicu. I żeby było śmieszniej odpowiadne jest już wiele razy. Polecam i zalecam ze skorzystania opcji "szukaj", albo po prostu cofnąć się o kilka stron a znajdziesz odpowiedź. :)
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”