Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

wojasx

Post autor: wojasx »

soniq17 pisze:
wojasx pisze:mam pytanko:

czy za te wyscigi (bieganie) z Rikkenem w Balfonheim Port dostaje sie cos wartosciowego ? przeszedlem 11 wyscigow i juz dalej mi sie nie chcialo... warto jeszcze sie starac ?
Gra się do 100 (ale po 30 traci się już czucie w palcach :D ). Na 100 dostajesz 10,000 Gil, 2 Elixiry i Unpurified Ether. Za kolejne wyścigi już się nic nie dostaje.

ahhh czyli nie warto az tak bardzo;)
dardar

Post autor: dardar »

Witam.Jestem w Draklor Laboratory na 66 pietrze.Krąże juz ponad godzine i nie wiem co zrobic.HELP
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Izzy pisze:Skorzystaj z przełącznika aby udać się na 67 piętro. Tam udaj się na wschód i na północ, do pomieszczenia. Dostaniesz mapę, ale radar zacznie szwankować. Skorzystaj z windy by dotrzeć na 68 piętro. W pokoju po prawo znajduje się przełącznik zmieniający otwartość drzwi. Przełącz na niebieskie zamknięte, udaj się na lewo, tam przełącz i udaj się na dół. W pokoju 6811 znowu przełącz. Pójdź do południowej windy i wjedź nią na 70 piętro. Zapisz grę i wejdź po schodach. Czeka cię walka z Bossem.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Seti_bob

Post autor: Seti_bob »

tak sobie myśle, że póki będą TACY, którzy z radością i pewną dumą chcieć bedą pomagać innym, na ich choćby trywialne pytania, ale związane z tym co lubią robić czyli z graniem w Finalki, zadawanie pytań na tym forum mieć będzie bardzo duży sens i jeszcze większy odpowiadanie na nie....więc teraz zadam sobie samemu pytanie....a może i INNYM też...komu służą te tzw. PRAWA...i tu odpowiem sobie sam, i chyba INNYM też, że może NAM wszystkim :D ....dobranoc!!!

[ Dodano: Sob 20 Sty, 2007 22:33 ]
aha...duże pozdro dla NASZYCH administratorów hehe
wojasx

Post autor: wojasx »

Przegladajac poprzednie posty nie znalazlem wyjasnienia gdzie znajduje sie Diamond Armlet (byc moze przeoczylem), w wielu zas bylo napisane ze przy pomocy tego ale wlasnie nie jak zdobyc.

Wiec czy moze ktos mi powiedziec co zrobic aby dorwac to cos ? :?:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

tak sobie myśle, że póki będą TACY, którzy z radością i pewną dumą chcieć bedą pomagać innym, na ich choćby trywialne pytania, ale związane z tym co lubią robić czyli z graniem w Finalki, zadawanie pytań na tym forum mieć będzie bardzo duży sens i jeszcze większy odpowiadanie na nie....więc teraz zadam sobie samemu pytanie....a może i INNYM też...komu służą te tzw. PRAWA...i tu odpowiem sobie sam, i chyba INNYM też, że może NAM wszystkim :D ....dobranoc!!!
Proponuje przejrzeć HELPy FF 6 - 10-2, gdzie 50% pytań się powtarza i dotyczy tematów, które są dokładnie opisane na stronie, w odpowiednich działach. Wtedy zrozumiesz jak autorów opisów cholera strzela na widok n razy powtarzanego pytania o coś, co było już wielokrotnie wałkowane do znudzenia.
wojasx pisze:Przegladajac poprzednie posty nie znalazlem wyjasnienia gdzie znajduje sie Diamond Armlet (byc moze przeoczylem), w wielu zas bylo napisane ze przy pomocy tego ale wlasnie nie jak zdobyc.

Wiec czy moze ktos mi powiedziec co zrobic aby dorwac to cos ?
Z tym ci niestety nie pomogę - musisz poczekać na Izzy'ego lub kogoś kto FF XII ukończył, ewentualnie na solucję, która niedług trafi na główną stronę - jestem w fazie poprawiania ostatniej części.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

wojasx, wpisz do google Diamond Armlet, powinieneś znaleźć ale na zagranicznym forum, ja niestety nie znam zagranicznych języków :)
Marid

Post autor: Marid »

Ten amulet jest do kupienia w Dalmasca Estersand po epizodzie w Giruvegan za 20000gil
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Marid pisze:Ten amulet jest do kupienia w Dalmasca Estersand po epizodzie w Giruvegan za 20000gil
A dokładniej w South Bank Village :wink:
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Riken

Post autor: Riken »

Soniq 17 pisałeś ze łowisz ryby...powiedz jak i gdzie :?: ;)
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Riken pisze:Soniq 17 pisałeś ze łowisz ryby...powiedz jak i gdzie :?: ;)
Właściwie celem tego łowienia jest jedna z trzech odznak dzięki którym można kupić na bazarze "Wyrmhero Blade" (pozostałe dwie dostaje się od Yiazmata i Omegi). Dalmasca Estersand/South Bank Village. Ale trzeba najpierw zdobyć wędkę :smile: . Najpierw trzeba pogadać z Rukselem w South Bank Village. Potem udajemy się do Balfonheim i idziemy do lokacji w mieście przed samym Aerodromem. Siedzi tam rybak (fishing enthusiast chyba tak się nazywał) i trzeba z nim pogadać dwukrotnie !! Potem podchodzimy pod wejście do Aerodromu ale nie wchodzimy (wystarczy stanąć przed wejściem) i wracamy do rybaka z którym przed chwilą gadaliśmy. Już go tam nie ma ale gdy podejdziemy pod miejsce gdzie on siedział znajdziemy tam wędkę. Mając już wędkę wracamy do Ruksela w SBV. Można zacząć łowić. Pierwszy dostępny poziom to Downstream. Uzyskując 4 lub 5 perfekcyjnych połowów odblokowujemy Midstream (nie muszą być po kolei wystarczy 4 lub 5 razy uzyskać perfect). Potem tak samo 4 lub 5 połowy w Midstream i dostajemy Upstream. No i tu można przestać jeśli nie ma sie Matamune Rod. (wcześniej pytałem o poradę ale już rozgryzłem jak to trzeba było zrobić :) ). Z pierwszych połowów dostaje się 5 butelek: Blue, Green, Red, Yellow i Black. Teraz trzeba coś z nimi zrobić. Pierwsza butelka: Blue Bottle. Udajemy się do Nabreus Deadlands i tam do lokacji Echoes of the Past. W prawym dolnym rogu lokacji jest łódź. Podchodzimy do niej i rozbijamy butelkę uzyskując wiadomość (“River…unde…o”) oraz X-Potion. Green Bottle: Idziemy do Salikawood/the Piebald Path. W tej lokacji jest domek. Podchodzimy i rozbijamy butelkę. Dostajemy wiadomość (“Forest…rgro….w”) oraz jakiś item (już nie pamiętam :grin: ). Kolejna Red Bottle: Mosphorian Highwaste/Babbling Vale. Pamiętacie w tej lokacji Kapliczkę której nie dało się uruchomić. Właśnie tam trzeba rozbić butelkę. Kolejna wiadomość (“Fire…undb…h”) oraz Holy Mote. Yellow Bottle: Udajemy się do Cerobi Steppe. I tu jest problem jeśli ktoś zmieniał statusy windmillów. Jeśli nie to wystarczy odwrócić statusy windmillów nr. 2, 3, 5 i 8. Jeśli ktoś zmieniał statusy wcześniej (z ciekawości) to musi kombinować. Po odwróceniu statusów podanych windmillów butelka się rozbija i dostajemy wiadomość (“Ash…ridge…e.”) oraz Hi-Ether. Ostantnia Black Bottle: Raczej najprostsza do rozbicia. Udajemy się do Garamsythe Waterway do lokacji z przełącznikami. W tej lokacji wystarczy podejść do lampy (czy czegoś podobnego :D ) i rozbić tam butelkę. Widać szczury kręcące się pod nogami wystarczy iść za nimi. Dostajemy wiadomość (“Darkness…eton…e.”) i Elixir. No to jak już wszystkie wiadomości mamy (Now a River flows
through the Forest, which catches Fire, leaving behind only Ash and Darkness) to udajemy się do Barheim Passage. Teraz trzeba wejść do małej lokacji Zeviach Span do której możemy się dostać tylko przez West Annex. Podchodzimy pod gruzy i jest cut-scenka. Dostajemy Matamune Rod. Idziemy do Ruksela dajemy mu wędkę i łowimy. 4 lub 5 perfekcyjnych połowów w Upstream i dostajemy Cactoid Compact oraz nowy poziom Hidden Shoals.
Oczywiście 4 lub 5 perfekcyjnych połowów w Hidden Shoals dostajemy Cactoid Commendation i odblokowujemy ostatni poziom: Den of the River Lord. Tutaj wystarczy złapać 9 ryb King of Nebra. Nie musi być po kolei i nie trzeba żadnych perfekcyjnych wyników. Dostajemy główny item który jest celem wszystkich połowów czyli Lu Shang’s Badge (w sklepie jest wart aż 1 gil :D ).
mazi939

Post autor: mazi939 »

wie ktos gdzie jest yazmata??

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 15:24 ]
tylko yazmata został mi do zabicia poszedłem do zleceniodawcy ale nie wiem własnie gdzie jest ten yazmata. prosze o szybką odpowieć

za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki :)

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 15:40 ]
nadal interesuje mnie gdzie jest yazmata

POzdrawiam
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

mazi939 pisze:wie ktos gdzie jest yazmata??

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 15:24 ]
tylko yazmata został mi do zabicia poszedłem do zleceniodawcy ale nie wiem własnie gdzie jest ten yazmata. prosze o szybką odpowieć

za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki :)

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 15:40 ]
nadal interesuje mnie gdzie jest yazmata

POzdrawiam

Yiazmata znajdziesz w Ridorana Cataract/Colosseum. Polecam Ci zacząć z nim walkę rano to gdzieś pod wieczór skończysz :grin:
mazi939

Post autor: mazi939 »

dzieki za odpowiedz na moje pytanie :smile:

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 16:02 ]
mam jeszcze jeden problem gdzie są dwa ostatnie summony z listy
to bedzie chyba ultima i jeszcze jakis

z gory dziekuje :wink:

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 16:05 ]
bo szukam i nie moge znalesć tych dwóch ostatnich summonów

prosze o jak najszybszą odpowiedź
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

mazi939 pisze:dzieki za odpowiedz na moje pytanie :smile:

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 16:02 ]
mam jeszcze jeden problem gdzie są dwa ostatnie summony z listy
to bedzie chyba ultima i jeszcze jakis

z gory dziekuje :wink:

[ Dodano: Nie 21 Sty, 2007 16:05 ]
bo szukam i nie moge znalesć tych dwóch ostatnich summonów

prosze o jak najszybszą odpowiedź
Ultima i zapewne Zodiac... Masz je opisane kilka postów wcześniej...
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”