Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

dymy

Post autor: dymy »

mam pytanie w zasadzie kilka pytani!!
1 gdzie sei znajduje esper zodiark?
2 co trzeba ukoniczyc zeby go zdobyc?
3 co jest potrzebne zeby sei do neigo dostac?
4 jak sie dostac do barhain passage? ( bo mi sie wejscie zasypalo i nie moge wejsc)
jak ktos cos wie to prosze o kontakt na gg 9810661 !!
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

dymy, nie to żebym był nieuprzejmy ale wszystko o co pytasz jest kilka postów wcześniej, troszke chęci i czasu a sam znajdziesz :)

ja również mam pytanie, czy zabił ktoś sylphi entite lub mardu entite i czy jest za to coś ciekawego prócz levelu ?
Riken

Post autor: Riken »

Seti_bob pisze:czy może ktoś mi wyjaśnić w sposób zrozumiały jak ustawić przełączniki w waterway, by dostać tę częśc medalonu, i w którym miejscu potem jej szukać. z góry dziekuję. dla wygody moje gg 9088870. tylko prosze o nie przytaczanie wyjaśnienia tematu z kierunkami stron świata, tak jak jest to wyjaśnione w znalezionym liście, bo tego nie rozumiem.
Do lokacji z przełącznikami wchodzisz przez brame...stań do bramy twarzą i przełączaj w tej kolejności:Ten wyżej po prawej, ten niżej po prawej, ten wyżej po prawej, ten niżej po lewej, ten niżej po prawej...(oczywiście wcześniej wszystkie wyłącz tak aby się nie świeciły).Medalion bedzie w tej samej lokacji za Twoimi plecami.

[ Dodano: Wto 16 Sty, 2007 01:15 ]
Seti_bob pisze:w Barehim Passage ( po zdobyciu klucza ) jest brama której nie moge otworzyć....ktoś wie jak tyo zrobić ?
Nie wiem o jaką bramę Ci chodzi :?:

[ Dodano: Wto 16 Sty, 2007 01:21 ]
yaqub pisze:dymy, nie to żebym był nieuprzejmy ale wszystko o co pytasz jest kilka postów wcześniej, troszke chęci i czasu a sam znajdziesz :)
no właśnie... ;)

[ Dodano: Wto 16 Sty, 2007 01:24 ]
ja również mam pytanie, czy zabił ktoś sylphi entite lub mardu entite i czy jest za to coś ciekawego prócz levelu ?
Jeżeli dobrze myśle to są to takie duże kule latające po świecie...Kilka zabiłem ale nie wiem dokładnie które.Prawdopodobnie da sie im ukraść jakieś żadkie przedmioty do zrobienia czegoś na bazarze ale nie koniecznie...np.Gnoma entite(czerwona)daje jeden z przedmiotów do zrobienia Ultima sword ;)
Seti_bob

Post autor: Seti_bob »

troszkę to dziwne że " nie żebym był nieuprzejmy " pisze ktoś kto sam nie czyta wcześnijszych postów i zadaje pytania na tematy już poruszane ;) . musiałem to napisać żeby mi ulżyło. osobiście przeczytałem kilka razy całe 17 stron i nawet jeśli odp. na moje pytania tu były to ja ich nie zrozumiałem.
szczególne pozdro da DYMY. a odnośnie tej bramy, której nie mogę otworzyć w Barehim Passage to jeszcze to sprawdzę i zapytam ze szczegółami. z góry dzięki
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Seti_bob, widzisz, na pytaniadymy odpowiedzi znajdziesz prawie na każdej stronie a na moje odpowiedz otrzymałem tu no chyba że przeoczyłem :)
Seti_bob

grunt to tolerancja hehe...inni mówią szukajcie a znajdziecie :) a ja mam dalej problem :(...ta brama której nie moge otworzyc w Barehim Passage znajduje się pomiędzy lokacjami
Barehim Passage/The Zh Subterrance i Barehim Passage/Terminuss No. 4 Adjunct...koło save na dole po prawej...i dalej mam kłopot z medalionami-podtsawowy problem to to, że mój najlepszy sejf w FF XII współtworzony jest z innym kolesiem, z którym mam w tej chwili ograniczony wysoce kontakt i nie wiem co jest dokładnie zrobione...ale do brzegu-w waterway włączałem te włączniki zgodnie z poradą i nic :( a nie sądze by mój koleś do tego doszedł)...zdobyłem ten kawałek medalionu co to trzeba gadać z babką koło fontanny, z żołnierzem, z Filo, kupcami i Kytesem(była animacja) i teraz dwa pozostałe kawałki miał mieć Dalan i jakaś kobieta, od której dostajemy go po załatwieniu jakiegoś marksa-gadałem z Dalanem ale nic szczególnego nie mówi i nie daje, w związku z tym czy istnieje możliwość (zabiłem poza jednym wszystkie normalne marksy), by nie mieć kawałków medalionu od Dalana i tej babki od marksa? ten garbaty Rokennemu, czy jak tam mu, co stoi przy Dalanie gada że dostał ode mnie jeden medalion, ten od zakochanych, i dwa kawałki innego medalionu-tak jakby dwóch brakowało:(...mam nadzieje że ktoś ten bełkot zrozumie i mi pomoże. dziś szczególne pozdro dla iaQba, za jego szczególny rozbrajający wyraz twarzy niepodobny do zupełnie nikogo hehe
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Seti_bob, bo to autoportret a co do pytania to ja tak daleko jeszcze nie doszedłem :)
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Seti_bob pisze:grunt to tolerancja hehe...inni mówią szukajcie a znajdziecie :) a ja mam dalej problem :(...ta brama której nie moge otworzyc w Barehim Passage znajduje się pomiędzy lokacjami
Barehim Passage/The Zh Subterrance i Barehim Passage/Terminuss No. 4 Adjunct...koło save na dole po prawej...i dalej mam kłopot z medalionami-podtsawowy problem to to, że mój najlepszy sejf w FF XII współtworzony jest z innym kolesiem, z którym mam w tej chwili ograniczony wysoce kontakt i nie wiem co jest dokładnie zrobione...ale do brzegu-w waterway włączałem te włączniki zgodnie z poradą i nic :( a nie sądze by mój koleś do tego doszedł)...zdobyłem ten kawałek medalionu co to trzeba gadać z babką koło fontanny, z żołnierzem, z Filo, kupcami i Kytesem(była animacja) i teraz dwa pozostałe kawałki miał mieć Dalan i jakaś kobieta, od której dostajemy go po załatwieniu jakiegoś marksa-gadałem z Dalanem ale nic szczególnego nie mówi i nie daje, w związku z tym czy istnieje możliwość (zabiłem poza jednym wszystkie normalne marksy), by nie mieć kawałków medalionu od Dalana i tej babki od marksa? ten garbaty Rokennemu, czy jak tam mu, co stoi przy Dalanie gada że dostał ode mnie jeden medalion, ten od zakochanych, i dwa kawałki innego medalionu-tak jakby dwóch brakowało:(...mam nadzieje że ktoś ten bełkot zrozumie i mi pomoże. dziś szczególne pozdro dla iaQba, za jego szczególny rozbrajający wyraz twarzy niepodobny do zupełnie nikogo hehe
Jeśli dobrze pamiętam to kawałek medalionu który dostaje się za mark'a dostaniesz po zabiciu Elite Mark'a: Orthos'a (Rank V) "Crime and Punishment" (w clanie powinieneś mieć te zadanie, nie w tawernach).

A co do tej zamkniętej bramy w Barheim Passage to nie da się jej otworzyć ponieważ to wejście zostało zasypane po pokonaniu bossa "Mimic Queen" podczas przechodzenia głównego wątku. Lokacje: Barheim Passage/Termiunus No. 4 Adjunct, i Barheim Passage/Terminus No. 4 są już niedostępne.

Garamsythe Waterway. Przełączniki mają numery: 3, 4, 10, 11. W takiej kolejności musisz je włączać aby kawałek medalionu się pokazał:
1) No. 11
2) No. 4
3) No. 11
4) No. 3
5) No. 4
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Seti_bob

dzieki Sonic, bingo, jestes od dzis moim idolem....może to niewiele ale zawsze jeden fan więcej hehe..gdzieś wyżej czytałem że Sluice Gate Key dosytanie sie za pokonanie White Mouse i zeby potem udac sie do zleceniodawcy...chodzi tu o tę małą ala myszke w nekroholu za drzwiami otwieranymi medalionem? a jesli tak to gdzie jest zleceniodawca na to, a jeśli nie to co dalej?poza tym brakuje mi tego marksa tam gdzie trzeba czekać na burzę snieżna, która jak na złość nie chce się pokazać :(. brakuje mi tez dwóch esperów, mam już :
belias mateus adrammelech
hasmal ? famfrit
zalera shemhazai chaos
zeromus exodus ? .....

jakich mi brakuje i gdzie ich szukać. dzieki za pomoc :D i nie ukrywam cze licze w tym zakresie na swego idola hehe. narka
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Seti_bob, a ja mam 1 espera :) i nie moge jakoś znajeźć innych :) ta mysz to taka galareta co białą myszą się zowie, i znajduje się w podziemiach w Low Town, tam gdzie te przełączniki tylko w innej lokalizacji ( niestety nie mam w pracy PS2 więc nie powiem ci jak się dokładnie nazywa ta część )byłem tam wczoraj ale mnie malborasy rozwaliły :)
Zlecenie dostaniesz w rabanastre czy jakoś tam nie pamiętam jak się pisze bo jestem w pracy :P ( ikonka z garnkami :D )
Seti_bob

to znowu ja...w poszukiwaniu behemot kinga zrobiłem wszystko zgodnie z poradami gdzieś wyżej tzn. wytłukłem wszystko w The Feywood/The Edge of Reason, następnie padli wszyscy w The Feywood/Ice Foeld of Cleraight, potem zawróciłem do The Feywood/The Edge of Reason, gdzie powinien być Behemot King jednak niczego ani nikogo tam nie było....ani bossa ani zwyklego potworka wielkie NIC...poszedłem wiec na poszukiwania do The Feywood/Ice Foeld of Cleraight, a tam pięć małych cebulaczków o dźwięcznych nazwach Mandragore Prince, Alraune King, Onion Queen, Pumpkin Star oraz Topstalk. Po próbie nawiązania z nimi walki okazało się, że każdy z ich fizycznych ataków zabiera mi 9999HP jednej postaci no i śmierć na miejscu :(....przy 75 levelu :(....nie zdążyłem zauważyć jakie mają czary ofensywne...kilka razy mnie pacną potem kawałek uciekną, wyleczą się i dalej gotowe są do walki...nie wyłączam gry i proszę o szybką i skuteczną poradę...czemu nie ma tam gdzie być powinien Behemot King( może powinienem zrobić przedtem coś jeszcze?) i co począć z tymi cebulami? :(

[ Dodano: Czw 18 Sty, 2007 14:44 ]
iaQub, te blerwę znajdziesz jak bedziesz miał w skladzie same laski. trzeba wpierw ustawić te przełączniki bu osuszyć wiekszą część kanałów. a ta blerwa bedzie w lokacjo chyba gdzies na samym dole w waterway
wojasx

Post autor: wojasx »

do czego sluzy "dewdrop pebble", znalezione w Eruyt Village ??
pozdrawiam
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Co zrobić aby pojawił się Deathgaze? Ponoć ma sie pojawić na airshipie ale latałem ze 20 razy i nic.
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:41 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
wojasx

Post autor: wojasx »

mati90 pisze:Co zrobić aby pojawił się Deathgaze? Ponoć ma sie pojawić na airshipie ale latałem ze 20 razy i nic.
Lataj w roznych kierunkach... np Archades - Nalbina itp
Wszystkie jakie sa mozliwe az trafisz... ja akurat wczoraj go zabilem ;)
Takze nie lataj jednego kursu tylko rozne, no i oczywiscie nie w prywatnej kabinie tylko w tym gdzie mozeszp o statku chodzic.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Hmm... kolejne masowe pytanie.. tym razem deathgaze. Nie wiem, może źle próbujecie ale powinien się pojawić na dowolnym Leisure Craft czy jakoś tak, najlepiej z tego miejsca gdzie jest ten chłopak co zleca. Możliwe że trzeba posprawdzać więcej.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”