Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ireth pisze:
Mello to facet....to takie tyci sprostowanie ;)

Mello i Near mnie denerwuja z jednego powodu: nie są L'em. :/
L jest jaki jest, a Near i Mello to takie podróbki...choc Near ma swój urok, a Mello niezły charakterek.

A Raito zawsze sux i O.

Misa nie jest zła...jest fajna, gdy jej nie ma.

[ Dodano: Sro 10 Sty, 2007 19:43 ]
No i Rem jest kobięta, a to nie jest aż tak słaba shinigami :lol:
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

eh ten alt sie wciska zawsze wtedy kiedy nie trzeba _^_ ( chociaż jak na poczatku zobaczyłam Mello to myślałam, ze toto jest płci żeńskiej XD)...A ja tam uwielbiam i Mello i Near'a ( OMG ... O_O, mój maleńki cherubinek ^______^)

Jednym słowem całą antykirową koalicję w ilości postaci trzech ( L M N ^^) stawiam na równi :) ....

EDIT - jest postaciĄ, TA, postać, JĄ ....:]
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Go Go Yubari pisze:Misa nie jest zła...jest fajna, gdy jej nie ma.
W sumie... Jest słodka i naiwna, ale w jej przypadku działa to IMO na jej korzyść pośród reszty zimnych i bezuczuciowych postaci. Za to jednak Naomi jest chyba najlepiej pokazaną kobietą w serii - przynajmniej nie jest idiotką, ba - wręcz przeciwnie i jest ładna.
Ireth pisze:( chociaż jak na poczatku zobaczyłam Mello to myślałam, ze toto jest płci żeńskiej XD)...A ja tam uwielbiam i Mello i Near'a ( OMG ... O_O, mój maleńki cherubinek ^______^)
Tak samo - od razu Mello wziąłem za kobietę :lol: A Near'a nienawidzę. Jest obrzydliwy w swojej słodkości i cherubinkowym wyglądzie :/ Za to L to ideał. Pod każdym względem. A Light straszliwa menda, ale trudno go nie lubić za tą bezduszność straszliwą.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Pawel Dybala

Post autor: Pawel Dybala »

Gveir pisze:od razu Mello wziąłem za kobiet
Fakt, też miałem wątpliwości, ale jednak to facet. Równy gość, swoją drogą - taka dogłębnie zła strona eLa.
Gveir pisze:A Near'a nienawidzę. Jest obrzydliwy w swojej słodkości i cherubinkowym wyglądzie
Bo to jest ta dobra strona eLa. Obrzydliwie dobra : ) Co nie zmienia faktu, że ogólnie daje radę.
Gveir pisze:A Light straszliwa menda, ale trudno go nie lubić za tą bezduszność straszliwą.
Ja go ogólnie lubię od samego początku, szachistę jednego... dobrze że sklepał eLa, należało się wypłoszowi! Nie żebym go nie lubił, ale był jakiś taki... namolny :)
Czytał ktoś alternatywne zakończenie? Niezłe, i nawet trzyma się kupy.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Pawel Dybala pisze:Fakt, też miałem wątpliwości, ale jednak to facet. Równy gość, swoją drogą - taka dogłębnie zła strona eLa.
Że facet, to nie ma żadnych wątpliwości, ale z pyszczka to jest kobieta, bez dwóch zdań. I dzięki temu że jest zły, do czegoś się nadaje.
Pawel Dybala pisze:Bo to jest ta dobra strona eLa. Obrzydliwie dobra : ) Co nie zmienia faktu, że ogólnie daje radę.
Bo już Near... Jedyna postać, której naprawdę nie mogę znieść. Niby piękny, ładny, cycy, dzieciaczek, ale IMO jest po prostu obrzydliwy :/ O ile słodkość i dziecinność Misy działa na jej korzyść, to w jego przypadku zdecydowanie na odwrót.
Pawel Dybala pisze:Ja go ogólnie lubię od samego początku, szachistę jednego...
Chwilami zaskakuje, tak jak po

Kod: Zaznacz cały

uwięzieniu i stracie pamięci chociażby, kiedy bez wspomnień i wpływu notesu znowu jest 'praworządny dobry' i stara się złapać Kirę. Ale doprowadzenia do śmierci L mu nie wybaczę, padła najlepsza postać całej serii i to jeszcze w jej środku :/ 
Pawel Dybala

Gveir pisze:Chwilami zaskakuje, tak jak po

uwięzieniu i stracie pamięci chociażby, kiedy bez wspomnień i wpływu notesu znowu jest 'praworządny dobry' i stara się złapać Kirę. Ale doprowadzenia do śmierci L mu nie wybaczę, padła najlepsza postać całej serii i to jeszcze w jej środku :/

Padła na własne życzenie - eLa zabiła przyjaźń z Lightem i sentyment, jakim go darzył. Tej słabości nie mieli Near i Mello, dlatego wygrali. 
Postacią, której naprawdę nie lubię, jest Mikami.

Przedobrzył, skurczybyk :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Tja Gveir, ale to, że

L zginie
było dla mnie oczywiste od początku, tak samo jak to, że

Raito także zginie
. Szkoda tylko, ze

L umarł tak szybko, nieefektownie i w srodku serii 
-_- No bez jaj, ale spodziewałam się czegoś więcej. L jest zwykle ukochana postacią pań. Słodki, niby taka ciamajda i w ogóle dziwak, a przy tym geniusz... Raito jest nudny. Jedyny plus, ze

mu odbija do reszty na sam koniec
, ale ogólnie to cały czas jest taki sam. Podobał mi się pomysł z tym jak

rozegrał akcję z utrata pamięci
. Btw momenty z firma były niemiłosiernie nudne imo. Raito jest dość samolubny. Wiele osób stwierdzi, że chciał zmienić świat na lepsze. Owszem, chciał, ale chciał to zrobić dla siebie, aby byc bogiem nowego świata. Przerost ego...

Powiem tak od siebie, ze Raito gra Fujiwara z Battle Royale... I o ile w Battle Royale grał taką ciamajdę na jaką pasował, tak jego "zuo" w Death Note jest co najmniej śmieszne.

Dla zainteresowanych: głos L'a (Kappei Yamaguchi) jest też głosem InuYashy, Noin'a z KKJ czy Ranmy. No i głos Shinichi Kudo <3 Etoh z RoLW OWA to też on O_o''
Raito (Mamoru Miyano) to nie kto inny jak Tamaki z Ourana czy Kiba z Wolf's Rain, Riku z Kingdom Hearts i Percy Weasley w japonskim dubbingu HP :lol:
Pawel Dybala

Go Go Yubari pisze:Powiem tak od siebie, ze Raito gra Fujiwara z Battle Royale... I o ile w Battle Royale grał taką ciamajdę na jaką pasował, tak jego "zuo" w Death Note jest co najmniej śmieszne.
No właśnie, nie widziałem jeszcze filmów, ale też jakoś mnie śmieszy... Taki trochę... pucułowaty, no i nie ma tego błysku w oku, przynajmniej daleko mu w tej kwestii do mangowego Lighta. Za to L - szacun, jego dobrali dobrze.
Go Go Yubari pisze: Btw momenty z firma były niemiłosiernie nudne imo.
Też tak przez chwilę pomyślałem, ale się rozkręciło. No i bez Firmy nie byłoby Matsudy wyskakującego oknem i chłopaków w rolach sanitariuszy : )
Go Go Yubari pisze:Wiele osób stwierdzi, że chciał zmienić świat na lepsze. Owszem, chciał, ale chciał to zrobić dla siebie, aby byc bogiem nowego świata.

i zauważ, że mu się udało - został bogiem, tyle że przy okazji umarł. Mam wrażenie, że nie do końca o to mu chodziło &#58;D 
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Oj, nie zgodziłabym się, ze Near jest do końca taki słodki :] Jego zimne opanowanie i złośliwe usmieszki temu przeczą...Fakt, ze nie jest bezwzględny, ale i nie jest "miętki" :]
I darze tego małolata dużą sympatią ^^

Co do

śmierci L'a 
...tak musiało byc i koniec, inaczej by sie nie trzymało kupy ....

Light był góra 
i tyle ..

BTW czemu wszyscy piszą Raito, skoro włąsciwie jest Light?? _^_
Czytał ktoś alternatywne zakończenie? Niezłe, i nawet trzyma się kupy
Nie O_o ... Cio to ???

Jenyyy ...cos czuję, ze mam porządne braki O_o

Mikami - tez go nie lubie ...i nie było mi przykro, ze sie z niego śmiali w szkole :D
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Paweł

Nie - nie zabiła go przyjaźń i sentyment, bo jak pisze w HTR L z nikim się nie przyjaźni i nigdy przyjaciela nie miał. 'Przyjaźń' z Laight'em zawarł z powodów czysto taktycznych, nic więcej. A Near i Mello wygrali, bo było ich dwóch, a Light'owi odbiło pod koniec niebotycznie.
Pawel Dybala pisze:-_- No bez jaj, ale spodziewałam się czegoś więcej. L jest zwykle ukochana postacią pań. Słodki, niby taka ciamajda i w ogóle dziwak, a przy tym geniusz...
W filmie było to o wiele lepiej rozwiązane, jakoś tak bardziej do niego pasowało i było znacznie bardziej wyważone. A w mandze... pyk i nie ma :/
Pawel Dybala pisze:Też tak przez chwilę pomyślałem, ale się rozkręciło. No i bez Firmy nie byłoby Matsudy wyskakującego oknem i chłopaków w rolach sanitariuszy : )
No niby tak, to było potrzebne dla całej fabuły, ale zmieniło zbytnio tępo całej opowieści i jakoś troszkę ją rozbiło zbytnio.
Pawel Dybala

Ireth pisze:BTW czemu wszyscy piszą Raito, skoro włąsciwie jest Light?? _^_
No właśnie też się zastanawiam - w mangach od tomu 2 do końca na początku jest przedstawienie postaci, gdzie jak byk w romaji stoi LIGHT YAGAMI. Raito pojawił się w pierwszych skanlacjach... i jakoś już tak zostało, niestety.
Ireth pisze:
Czytał ktoś alternatywne zakończenie? Niezłe, i nawet trzyma się kupy
Nie O_o ... Cio to ???
Mam na dysku, mogę podesłać na maila. Króciutki rozdzialik typu "co by było gdyby...". Fajne nawet.
Ireth pisze:Mikami - tez go nie lubie ...i nie było mi przykro, ze sie z niego śmiali w szkole
Mnie nawet nie przeszkadzał, dopóki nie

spieprzył sprawy z dziennikarką
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ireth pisze:BTW czemu wszyscy piszą Raito, skoro właściwie jest Light?? _^_
Bo Light brzmi w zestawieniu z postacią jeszcze bardziej beznadziejnie imo. -_- Light to wersja amerykanów, ja tam się trzymam Raito z oryginału.

Dokładnie. L się nie przyjaźnił z Raito. L był pewny, że Raito to Kira i za wszelka cenę się tego trzymał.

Wiedział, ze zginie i był na to znakomicie przygotowany.
Niby wspomina cos o przyjaźni, ale L nie był typem, który by się z Raito zaprzyjaźnił. On go mógł co najwyżej szanować jako przeciwnika godnego siebie. Nic więcej. Poza tym L to świr, domyślanie się, co myślał jest równie nienormalne :lol:
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Go Go Yubari pisze:Bo Light brzmi w zestawieniu z postacią jeszcze bardziej beznadziejnie imo. -_- Light to wersja amerykanów, ja tam się trzymam Raito z oryginału.
To nie wersja amerykanów - do wydania tomu trzynastego HTR nie wiadomo było jak to tłumaczyć i romanizować. A tam jest napisana wymowa dokładna i życzenie autora, żeby tłumaczyć dokładnie, bez zostawiania japońskiego znaczenia. A że zaczęto robić skanlacje przed wydanie tego tomu, to tak na początku było. A potem zmienili na Light, co zresztą pisze nawet na skanach. Czyli jest ok.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

za to mielismy genilany kawałek z

L'em i spółka tancząca w kółeczko 
zaliczyłam glebę w tym momencie XD

Juz nie mówiąc o

Misie która pocałowała L'a
O_O jak ta głupia pinda w ogóle smiała ?!?!? osobiście bym jej strzeliła za to XD
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Gveir pisze:A tam jest napisana wymowa dokładna i życzenie autora, żeby tłumaczyć dokładnie, bez zostawiania japońskiego znaczenia.
Aha. Tak czy inaczej, dla mnie Raito brzmi lepiej jako imię niz Light...To prawie jak Lighting z FFXIII.
Ireth pisze:za to mielismy genilany kawałek z
Kod:
L'em i spółka tancząca w kółeczko

zaliczyłam glebę w tym momencie XD
Ahahahahaha Misa mnie wtedy rozbroiła. Jest debilką, ale jej akcje... XD
Ireth pisze:jak ta głupia pinda w ogóle smiała ?!?!? osobiście bym jej strzeliła za to XD
Hai! Hai! XD

Misa mnie nie razi... Raito mnie bardziej irytuje niz ona.

Co do L'a jeszcze. Mam manie detektywów. Czytuje Christie etc. i uwielbiam Shinichi'ego Kudo z Meitantei Conan. Prosta i logiczna jest więc ma miłość do L'a XD. Poza tym jak nie kochac tego spojrzenia, bosych stóp, dziwactw i w ogóle :lol: <3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”