Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Hmm... Normalna fabuła jest, warto sluchać tego co mówią żebyś wiedział zawsze gdzie dalej się udać :) kaktusa rozwal czarami i lecz się etherami. Przy mapie spod Selecta jest chyba krótki help.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Riken

Post autor: Riken »

soniq17 pisze:Witam
Mam parę pytań. Lokacja Dalmasca Westersand/ Wyrm's Nest. Tam jest esper lecz gdy wchodzę do lokacji burza piaskowa nie pozwala mi dalej iść. (Sorki jeśli to już było) Jak tam wejść ? I czy dam mu rade z levelami 37~40 oraz 4 esperami (Belias, Cuchulainn, Adrammelech, Mateus) ? I czy da się jakoś podnosić esperom HP ?

S: Temat HELP NIE służy chwaleniu się, tylko stricte pytaniem i udzielaniem POMOCY. Tekst o ilości quickeningów wycięłam.

pardon
W Rabanste przy wyjściu do Westersand stoi koleś z workiem (rasy Banga)...zagadaj i powie Ci żebyś szedł do innego kolesia (nie pamiętam imienia ale siedzi na fontannie w centrum Rabanstre)...zagadaj a on Ci każe isc do innego kolesia (chyba ma imie Norton i siedzi w Lowtown w Rabanstre)...następnie idz do tego z workiem i on każe Ci znależć kwiat w Westersand(znajduje sie na najmniejszym terenie w Westersand)...Zanieś mu kwiat a burza zniknie.

ps.Z tym lewelem chyba go pokonasz.To jest boss a nie esper ;)
Pozdro.

[ Dodano: Wto 02 Sty, 2007 23:00 ]
Majestic pisze:Mam wielki problem niewiem jak zabic Bossa Mateusa mam 25 lvl ale jak widac z nim niemam szans wogule ; / co mam zrobic xD ??
Jedyne rozwiązanie według mnie to podpakowanie postaci :!: Albo spróbuj z queiking'ami ;)
Pozdro.

[ Dodano: Wto 02 Sty, 2007 23:03 ]
wojasx pisze:
Riken pisze:nebralim znajdziesz w wiosce gdzie jest dantro, tam znajdziesz pudelka i dzbanki a na nich nebralim, o ile pamietam sa 2 lub 3... jak je zbierzesz wroc do zony dantro i jej daj nebralim...
Masz na mysli w North Bank Village ?? to przeszukalem ją całą i nie moge znalesc tego lekarstwa...dalem to poprzednie i teraz mi wlasnie o tym wspomina...przy wszystkich skrzynkach sie dokladnie rozgladalem i nic :/ moze bede musial poporstu wyjsc na chwile z tej lokacji..
No mam na mysli taką małą wioske w której siedzi Dantro, czyli chyba ta o której piszesz.Szukaj dokładnie aż pojawi sie pytajnik czy tak mykrzynik,albo szukaj maleńkich świecących punktów na skrzynkach ;)
Pozdro.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

wojasx pisze:
Riken pisze:nebralim znajdziesz w wiosce gdzie jest dantro, tam znajdziesz pudelka i dzbanki a na nich nebralim, o ile pamietam sa 2 lub 3... jak je zbierzesz wroc do zony dantro i jej daj nebralim...
Masz na mysli w North Bank Village ?? to przeszukalem ją całą i nie moge znalesc tego lekarstwa...dalem to poprzednie i teraz mi wlasnie o tym wspomina...przy wszystkich skrzynkach sie dokladnie rozgladalem i nic :/ moze bede musial poporstu wyjsc na chwile z tej lokacji..
Sam niedawno to robiłem. Nebralim znajdziesz w lokacji Dalmasca Estersand/Outpost na skrzyniach. W tej samej lokacji też znajduje się Dantro.

Dzięki Riken :) (myślałem że to esper ponieważ był zakłócenia na mapie)

Mam jeszcze pytanie. Może wie ktoś gdzie znajduje się dokładnie Marilith (Rank V). Kręciłem się z godzinę po Zertinan Caverns i nie mogłem go znaleźć.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Witam! Wie ktoś gdzie znajduje się alternatywne żródło Semclam Shells? Muszę dać kilka żonie Dantro w wiosce w Dalmasca Eastersands. Te, które leżały na plaży w wiosce chyba przypadkiem sprzedałem.

Dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 14:02 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Nie ma chyba, spróbuj poszukać ponownie.
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Riken

Marilith znajduje sie dokładnie tu:
http://img168.imageshack.us/img168/7825/pb070168cx3.jpg
Wejdz do jaskini od strony Dalmasca Westersand i poczekaj w tym mijscu kilka minut :)
Pozdro.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Już próbowałem szukać, nie było. Spróbuję znależć gdzieś indziej. Mam też inny problem. Chodzi o gościa z workiem stojącego w Rabanastre w zachodnim wyjściu z miasta. Gadam z nim, potem idę do gościa siedzącego na fontannie, potem do Nortona w Lowtown. Następnie poszedłem do Dalmasca Westernsand do dwóch kaktusów. Ponoć przy jednym znajduje się jakiś kwiat do zebrania, ale podchodzę do każdego ze wszystkich stron i nic nie ma. Pomocy!
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 18:39 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Riken

Poszukaj w najmniejszej lokacji w Damasca Westerasand
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Dzięki Riken sam bym nie wpadł na to że trzeba było na niego czekać -_-.

Teraz kolejne pytania :D
1. Do czego służy dragon scale (dostałem to po którymś marku) ?
2. Jak wejść do lokacji w Nabreus Deadlands aby znaleźdź Roblon'a (Rank VI)? Na mapie jest taka lokacja ale nie da się do niej wejść.
Ostatnio zmieniony czw 04 sty, 2007 17:40 przez soniq, łącznie zmieniany 1 raz.
aigorr

Post autor: aigorr »

Sorki za napewno bzdurne i banalne pytanie ale jak dostać Site 3 Key??
Jeżeli pytanie jest za trudne, bądź źle sformułowane to proszę o cierpliwość i już doprecyzowuje. Mianowicie...szukam Marka Antliona a jest On w Lhusu Mines a dokładnie Site 9 a żeby się tam dostać
You get the Site 3 Key after accepting the hunt
lecz niestety przy akceptacji zadania nie dostałem owego, Site 11 też nie ma ale z nim jakoś dam rade :)
Aha i korzystając z okazji, gdzie mogę kupić diamond armlet ??
Ostatnio zmieniony pt 05 sty, 2007 14:09 przez aigorr, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

soniq17 pisze:. Kiedy dostane Bubble, Faith, Braver
Po upolowaniu odpowiedniej ilosci potworow bedzie dostepne do kupienia na muthru baazar, trzeba jescze oczywiście być w clanie :)
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Właśnie tego szukałem. Nie byłem w klanie dlatego nie mogłem ich kupić. Dzięki IzzY
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

szabla- nie dosć że trudno zrozumieć o co Ci w ogóle chodzi, to jeszcze te emotki psują mi wzrok -_- Warto też używać kropek- to bardzo ułatwia czytanie :roll: Następny taki post, a zostaniesz ukarany w imieniu Księżyca ;P
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Ech ... sorki jak to już było ale:
1. Gdzie jest ten ukryty kupiec w Necrohol of Nabudis ?
2. Gdzie mogę znaleźć/kupić/dostać Diamond Armlet ?
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

Post autor: Demon »

ad1 : http://db.gamefaqs.com/console/ps2/file ... abudis.png
ad2. Dalmasca Eastersand

Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”