Final Fantasy XIII
Moderator: Moderatorzy
Pamiętajmy, że to jest seria wywodząca się z Japonii, twórcy nie musieli się od razu wzorować na wyglądzie Cloud'a. W wielu anime można zobaczyć najeżoną fryzurkę itp.
Ja na przykład kiedy grałem pierwszy raz w FFVII, kiedy to była to taka wielka mania na Dragon Ball'a to myślałem, że tam sobie biega jakiś Songo z wielkim mieczem. Nie wiedziałem wtedy, że to jest seria. A, że wygląd postaci jest zbliżony do postaci z FFVII:AC to nie ma się co dziwić bo, mają teraz jako najlepszą technikę graficzną tą z AC to robią podobne buźki. Nie zdziwię się jak tam za kilka lat zobaczę jakiś białych Barret'ów, Cid'ów itd.
Ja na przykład kiedy grałem pierwszy raz w FFVII, kiedy to była to taka wielka mania na Dragon Ball'a to myślałem, że tam sobie biega jakiś Songo z wielkim mieczem. Nie wiedziałem wtedy, że to jest seria. A, że wygląd postaci jest zbliżony do postaci z FFVII:AC to nie ma się co dziwić bo, mają teraz jako najlepszą technikę graficzną tą z AC to robią podobne buźki. Nie zdziwię się jak tam za kilka lat zobaczę jakiś białych Barret'ów, Cid'ów itd.
Welcome to these crazy times.
Naciągane tłumaczenia- od tego mają Nomurę,żeby im projektował oryginalne postacie. Od tego mają szybkie kompy i zaawansowaną technologię 3D ,żeby tworzyc coś nowego i świeżego. Nic by się SE nie stało, gdyby postacie w najnowszych Finalach ubrali w inne ciała niż dotychczas- jakoś nie zauważałam klonowania w wersjach PSX-owych. FF 7,8 i 9 różniły się nie tylko klimatem, ale i designem postaci - był między nimi jakiś wspólny mianownik, ale żadnego powielania
Może to tylko moje odczucie. Zdzieranie skóry z Clouda jest ryzykowane, bo może się okazać, że nawet oryginał kiedyś się fanom znudzi. Panienka z FFXIII też mnie niepokoi, ale to mojego bisha z Versus próbują czesać i ubierać na Klałda. T_T

Prawda, mogliby sobie oszczędzić robienia postaci o tym samym designie, z tylko zmienionymi niektórymi cechami wyglądu, bo to się robi nudne. I jakoś powoli przestaje mi się podobać, że wszyscy wyglądają jak Cloud. No, może oprócz panny z XIII, bo jakby nie patrzył, od dawna (VI i X-2, ale to ostatnie tak średnio się liczy, nie było "główną" częścią serii) nie było głównego żeńskiego bohatera, a i zmiana płci modelowi Cloud'a wyszła na dobre, bo mimo podobieństwa w wyglądzie, jej wygląd jest mimo wszystko świeży i nieopatrzony, jak innych postaci, zarówno samej postaci jak i stroju. A bohater Versus... nie trzeba go na Cloud'a przebierać, nieźle wyglądałby przerobiony na Kadaj'a ^^
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Prawda pewnie jest taka, ze pewnie najciezej sie robi pierwsze modele - jak ludzie to kupia - to poco marnowac 2 miesiace na wykonanie nowego modelu postaci od podstaw, jak juz masz bardzo ładne prawie gotowe 1-2 dni na lekki tuning
i tadam obnizasz koszty produkcji gry - a i szczesliwi fani caluja Cie w czolo ;D

Nie wszystko tak pokopiowali Buster Sword'a nie wzieli za to jakieś mieczyki z fajnym odgłosem, postaci się świecą oczy jak dzierży miecz. Włosy ma tylko najeżone a nie jest blądaskiem jak Cloud. Nie można oceniać całej gry ze względu na jeden tailer i kilka skanów. Niie znamy przecież wyglądu innych bohaterów, być może będą to kolejne klony, a może nie. Poczekamy zobaczymy 

Welcome to these crazy times.
No, to by była w końcu sensowna odmiana, bo już powoli nie mogę patrzeć na kopiowanych bohaterów w FF. Ciekawe swoją drogą, jaka będzie reszta postaci z XIII (jeżeli oczywiście pojawi się tam drużyna) i czy będą kogoś przypominać, czy też będą oryginalni. Tak czy tak - całe szczęście że Lightning jest ładna ^^Sword pisze:Lepiej, żeby nie było, ale jak by co co, to nie miałabym nic przeciwko klonom Yazoo i Lulu. ^^
To będzie można ocenić dopiero w większym stopniu po tym, jak udostępnią w końcu szerszej publiczności trailer, ale przyznam że nie wygląda zbytnio na czyjąś kopię (przynajmniej z twarzy), ale zawsze się może okazać, że z charakteru będzie do kogoś podobny, albo nawet identyczny. Nie obraziłbym się, gdyby to był wredny, zimny madafaka, bo takich postaci w FF brakuje, a biorąc pod uwagę to, że Lightning będzie miała za zadanie zniszczyć ludzkość, to wcale nie jest wykluczone. Ew. nie byłoby źle gdyby był podobny z charakteru do Vincent'a albo Squall'a.
- neo rpgomaniak
- Kupo!
Co do FFXIII widziałem gdzieś trailer tej gry i bardzo się zawiodłem.
Z jednej strony bajerancka grafika wszystko pięknie, ale zauważyłem w tym trailerze... Star Wars oO. Dokładnie ci sami żołnieże w białych kombinezonach, jeszcze te efekty. No cóz mam nadzieję, że moje prognozy się nie sprawdzą i nie zrobią z FFXIII Star Warsów czy pospolitego mordobicia.
Z jednej strony bajerancka grafika wszystko pięknie, ale zauważyłem w tym trailerze... Star Wars oO. Dokładnie ci sami żołnieże w białych kombinezonach, jeszcze te efekty. No cóz mam nadzieję, że moje prognozy się nie sprawdzą i nie zrobią z FFXIII Star Warsów czy pospolitego mordobicia.
Psychotest osobowościowy bez pytań
Kto to zrobił?!

- Go Go Yubari
- Ifrit
Odpowiedz: Normalnie. Nie podoba mu się i koniec, zwłaszcza jak ktoś nie lubi mordobić i Star Wars a ten trailer dokładnie to pokazuje.Nemesis pisze:Jak można się zawieść grą podzieloną na kilka cześci, jak się widziało 1 trailer? To tak jak oceniać np. książki o HP po zobaczeniu reklamówki filmu >>'
Równie dobrze można powiedzieć "Czemu ci się nie Tomb Raider, po przejściu jednej planszy?" Bo nie, nie lubię bezmyślnego ganiania i skakania, nie gram, nie podoba mi się star wars, nie gram. Proste. Jak nie zrozumiałaś o co chodzi przeczytaj jeszcze raz.

Ciekawe, gdzie tam można zauważyć Gwiezdne Wojny? O_o (mówi absolutny ich maniak)... W XII na pewno i całkiem ostro, ale nie w tym co pokazano w trailerach z XIII. Jeśli jest to cokolwiek jest, to raczej na razie pokazano 'jaśniejszy' cyberpunk, nic innego. A bijatyka... no jasssne, nikt nie pomyślał, że większość z tego co tam pokazano, to co najwyżej reżyserowane cut - scenki, a walka kiedy było widać menu była jakoś mniej bijatykowa i miała wybierane z menu komendy? Równie dobrze XII można posądzić o bijatykowość, bo biegamy swobodnie i sieczemy sobie jak w TPP fantasy dowolnym prawie. W każdym wypadku, trailer strasznie mi się spodobał, przede wszystkim dzięki powrotowi do klimatów science fiction i to bardzo zaawansowanemu na dodatek, świetnemu design'owi praktycznie wszystkich elementów, od strojów, przez otoczenie, na postaciach kończąc. Lightning też ma w tym swój udział ^^
No i zapowiada się, że system walki będzie bardziej dynamiczny, na wzór jeszcze bardziej zmodyfikowanego ATB z X-2, co w końcu zmaże hańbę niezbyt IMO specjalnego systemu walki z XII. Teraz tylko czekać aż upublicznią ten nowy trailer ^^

Hejka jestem nowy, ale do rzeczy... :D
Oficjalna strona Finala > http://www.square-enix.co.jp/zokuzoku
Skany z trailera pokazywanego na Jump Festa:

- niesamowite :O
Reszta: http://www.jeux-france.com/news18631_fi ... mages.html
Reklama w Japonii (PS3 i FF XIII) (lepsza jakosc na gametrailers.com)
http://www.youtube.com/watch?v=CoKwQfom1Mk
Pozdrawiam :*
Oficjalna strona Finala > http://www.square-enix.co.jp/zokuzoku
Skany z trailera pokazywanego na Jump Festa:

Reszta: http://www.jeux-france.com/news18631_fi ... mages.html
Reklama w Japonii (PS3 i FF XIII) (lepsza jakosc na gametrailers.com)
http://www.youtube.com/watch?v=CoKwQfom1Mk
Pozdrawiam :*
Hmm... to wygląda jak Shiva w nieco nowszej wersji, na co na pewno narzekał nie będę, zwłaszcza, że w XII nie ma już starych dobrych Summon'ów, co jest IMO niewybaczalnym błędem... No i na pozostałych skanach widać, że nieco mocy procka idzie we włosy Lightning, bo wydają się ładnie pozmieniane zależnie od ruchu i wiatru - w końcu ^^