Najlepszy Final !!!
Moderator: Moderatorzy
-
SHAOLIN
-
Komosz
Hmm... Każdy Final to super gra ale jak bym miał wybierać to to by wyglądało tak :
FF 7 - może grafa nie jest super ale te misje i mini gierki i wogule ten system magji i tak dalej ...
tera już po kolei z górki
FF 9
FF 8
FF 6
FF Anthology (FF 4 i 5)
FF T/TA
FF 11
FF 10
FF 10-2
FF Origins (1 i 2)
N: A R G U M E N T A C J A gdzie?
FF 7 - może grafa nie jest super ale te misje i mini gierki i wogule ten system magji i tak dalej ...
tera już po kolei z górki
FF 9
FF 8
FF 6
FF Anthology (FF 4 i 5)
FF T/TA
FF 11
FF 10
FF 10-2
FF Origins (1 i 2)
N: A R G U M E N T A C J A gdzie?
Ostatnio zmieniony pn 25 gru, 2006 23:18 przez Komosz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Cid
- Go Go Yubari
- Ifrit

Czy to była lekka aluzja , że ludziom którzy grali w FF 1-6 nie powinna podobać się X-2 ?Nemesis pisze:Squall napisał/a:
Na 3 miejscu FF10-2.
Rozumiem, ze nie grałeś w Finale 1-6 oraz 11-12 -_-'
Ja osobiście uważam , że najlepszą częścią jest FFX . Od niej zacząłem , w Nią gram jak mi się nudzi , w Nią gram jak mi smutno i wesoło
Nigdy nie ufaj dziewicy w kaloszach :D
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
- Go Go Yubari
- Ifrit

Nie, to taka mała aluzja do tego, że w porównaniu z tamtymi grami X-2 eydaje się gorsze. Mimo zdecydowanie lepszej grafiki. Ja np. nie moge się teraz od FFII oderwać, a od X-2 odrzuciło mnie ostatnio po 20 minutach... To były gry za czasów, gdy Square dbało o fabułę...a przynajmniej starało się, aby gry FF takową posiadały.Syriusz15 pisze:Czy to była lekka aluzja , że ludziom którzy grali w FF 1-6 nie powinna podobać się X-2 ?
Wzruszyła mnie Twoja historia... <cough cough> a tak serio. Gram w FFX teraz i głównie dlatego, ze boss na mnie poczeka jak będę robiła herbatę i dlatego, iz MOIM ZDANIEM Sphere Grid to najlepszy sposób expowania. O.Syriusz15 pisze:Od niej zacząłem , w Nią gram jak mi się nudzi , w Nią gram jak mi smutno i wesoło
- neo rpgomaniak
- Kupo!

Również podzielam twoje zdanie. Teraz nie liczy się fabuła, ale tylko grafika i fajerwerki. Chęć zarobienia szybkich pięniędzy ogarnia Squaresoft. Wystarczy spojrzeć na kompilacje ff7 (Mimo zdecydowanie lepszej grafiki. Ja np. nie moge się teraz od FFII oderwać, a od X-2 odrzuciło mnie ostatnio po 20 minutach... To były gry za czasów, gdy Square dbało o fabułę...a przynajmniej starało się, aby gry FF takową posiadały.
Kod: Zaznacz cały
sepihiroth - poczwarka suxxPsychotest osobowościowy bez pytań
Kto to zrobił?!
-
Inok
-
Synca
- ..::PHOENIX::..
- Kupo!

Moim zdaniem najlepszym Finalem jest FF8, był to pierwszy Final i odrazu mnie zaciekawił (najlepsze są G-F oraz .... Selphie). Na drugim miejscu jest FF1 pomimo słabej grafiki jest spoko (ma fajnie rozbudowną fabułe), a na trzecim miejscu jest FF2 z tych samych względów co FF1
:D
"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
-
Haku
Moim pierwszym Finalem była VIII, ale i tak za najlepsze uważam FFVII. Może grafika nie jest najlepsza, ale za to fabuła jest nie do przebicia. Limity, świat, mini gry no i Cloud. Tą częścią można po prostu żyć!
--------------------------------------------------------
Sorki
--------------------------------------------------------
Sorki
Ostatnio zmieniony pt 02 lut, 2007 15:47 przez Haku, łącznie zmieniany 1 raz.
No bez przesadyzmu, zeby nią żyćHaku pisze:Tą częścią można po prostu żyć!
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
-
Haku
No tak tu się zgodzę. Fabuła rzeczywiście jest zagmatwana, ale jeśli się przejdzie kilka razy to wszystko jasne :D. Do tego jest jeszcze jeden odc. Anime pt: Last Order, który wiele wyjaśnia.Eiko pisze:A fabuła bardzo skomplikowana i zagmatwana jak dla mnie
A z tym życiem to metafora taka
Ostatnio zmieniony pt 02 lut, 2007 15:49 przez Haku, łącznie zmieniany 1 raz.