FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Piter
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piter »

mam pytanie gdzie można zdobyć najbardziej przydatne przedmioty oprócz Chcobo World i Zamku Ultimecji :?: :?:
Tomek

Post autor: Tomek »

Potrzebne mi jest Auto-Haste i ablity x4 i Luck+50 bez Chcobo World

[ Dodano: Wto 26 Gru, 2006 18:49 ]
i przydało by się szybko to zdobyć
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Tomek pisze:Auto-Haste
100x Lightweight => 1x Accelerator -> GFAbl Med-RF
Tomek pisze:ablity x4
1x Shaman Stone => 1x Rosetta Stone -> GFa Ability x4
Tomek pisze:Luck+50
Tylko u GF Tonberry i Eden - nie da sie "naumieć" z przedmiotów...

Wsio jest w odpowiednich dzialach na Krypcie - poszukaj... :roll:

EDIT:
Tomek pisze:i przydało by się szybko to zdobyć
LOL - A ja chce, aby dolar był po 1,5 zl... :lol:
Tomek

Post autor: Tomek »

dziękuje za pomoc

[ Dodano: Wto 26 Gru, 2006 19:06 ]
wiem że jestem upierdliwy ale jak można zdobyć Lightweight ,Shaman Stone
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Tomek pisze:wiem że jestem upierdliwy ale jak można zdobyć Lightweight ,Shaman Stone
A wiec masz 2 mozliwosci jesli chodzi o Lightweight, a mianowicie sprzedac karte Cerberusa lub pokonac albo ukrasc ten przedmiot od "Lefty". Znajduje sie on Esthar - Great Salt Lake Galbadia (Winhill Bluffs
Lallapalooza Canyon między Winhill a mostem kolejowym) Timber - Shenand Hill (góry blisko miasta) Zamek Ultimecji lub jeszcze od Vysage, no tez znajduje sie w tych miejscach. Istnieje jeszcze mozliwosc zabicia PuPu, on daje bezposrednio Accelerator, ale gdy go zabijesz to jego karta pojdzie w zapomnienie. ;)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Tomek pisze:wiem że jestem upierdliwy ale jak można zdobyć Lightweight ,Shaman Stone
*wali głową w kaloryfer* To WSZYSTKO jest napisane na Krypcie - wystarczy ODROBINE się wysilić i poszukać -__-'
Powerslave

Post autor: Powerslave »

Witam. Mam problem z pokonaniem Red Gianta w Zamku Ultimecji. W solucji przeczytałem, że przydatne są GF Diablos, Bahamut, Cactuar oraz Eden i Boko. Niestety nie mam żadnego z nich i walka idzie mi jak po grudzie. Próbowałem już wiele razy go pokonać, jednak każda próba kończyła się niepowodzeniem. Czy może ktoś z Was też miał taki problem i udało się go rozwiązać? Jeśli tak to proszę o jakąś radę, wskazówkę.

PS. W drużynie mam Irvine'a, Zell'a i Squall'a na 100 poziomie. Każdy z nich ma najlepszą broń. Reszta(Quistis, Rina i Selphie) jest dużo słabsza.
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

Powerslave pisze:Witam. Mam problem z pokonaniem Red Gianta w Zamku Ultimecji. W solucji przeczytałem, że przydatne są GF Diablos, Bahamut, Cactuar oraz Eden i Boko. Niestety nie mam żadnego z nich i walka idzie mi jak po grudzie. Próbowałem już wiele razy go pokonać, jednak każda próba kończyła się niepowodzeniem. Czy może ktoś z Was też miał taki problem i udało się go rozwiązać? Jeśli tak to proszę o jakąś radę, wskazówkę.

PS. W drużynie mam Irvine'a, Zell'a i Squall'a na 100 poziomie. Każdy z nich ma najlepszą broń. Reszta(Quistis, Rina i Selphie) jest dużo słabsza.
ja osobiscie nigdy z nim problemow nie mialem - ale sadzac po tym, ze masz takie braki w GF-ach - to niedopsze - co jak co Diablosa powinienes miec - bo lampe sie dostaje na mus

po 2 zawsze mozesz skoczyc na bok Bahamuta lub i Edena, Cactuara zalatwic ;)
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

kilmindaro pisze:theodolit napisał/a:
Diablosa powinienes miec - bo lampe sie dostaje na mus

Bzdura. Jak się przed misja zagada do Cida, wtedy a i owszem, się dostaje. Ale gdy nie - wtedy przepada
a moze iracja mi sie wydawalo ze to na mus dziala ;) - no i do tego wszystkie gf-y ktore mozna minac straznicy w zamku rozdaja - a to by znaczylo, ze Diablos jest jedynym (oprocz gilgamesha) GF-em ktorego mozna ominac na 100%, ale ja tam sie nie znam - tylko 2 razy grałem :D
marc2006

Post autor: marc2006 »

Cze all! Ostatnio gram 2-gi raz w FF8 ale tym razem na "Pro norma" :P (wszystkie zadania, 100lvl, b.dobre czary, wszystkie ability GFow itd.) ALE:
1 Nie mogę ruszyć questu "Obel lake"- nie mogę znaleść skarbu(te ****** kamienie :evil: ) i spd-j scrolla na wysepce.
2 Timber Maniacs- wydaje mi się że znalazłem wszystkie numery ale nic się nie dzieje.
3 Teraz najgorsze- chcę polecieć na Lunatic Pandorę (mam "prezydenta" na statku, odwiedzilem Edeę) lecę i... NIC. Poprzednio automatycznie "wleciałem" do środka. CO JEST?
4 Czy jest jakiś program do oglądania filmow z gry bez potrzeby przechodzenia jej jeszcze raz? Przy okazji przydał by się też program do przeglądania statystyk bochaterow. Sorki za pisownię bo mi u z kreską nie wchodzi :D
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

marc2006 pisze:1 Nie mogę ruszyć questu "Obel lake"- nie mogę znaleść skarbu(te ****** kamienie :evil: ) i spd-j scrolla na wysepce.
Jest DOKŁADNIE opisany w Questach.
marc2006 pisze:2 Timber Maniacs- wydaje mi się że znalazłem wszystkie numery ale nic się nie dzieje.
Bo nie ma za to nagrody jako tako. W panelu klasowym Balamb Garden można obejrzeć to co się o Lagunie w Timber Maniacs przeczytało. Należy wejść do Garden Festival i następnie do Sir Laguna's Page.
marc2006 pisze:Teraz najgorsze- chcę polecieć na Lunatic Pandorę (mam "prezydenta" na statku, odwiedzilem Edeę) lecę i... NIC. Poprzednio automatycznie "wleciałem" do środka. CO JEST?
Niczego nie ominąłeś?
marc2006 pisze:Czy jest jakiś program do oglądania filmow z gry bez potrzeby przechodzenia jej jeszcze raz?
Binkplay
marc2006 pisze:Przy okazji przydał by się też program do przeglądania statystyk bochaterow. Sorki za pisownię bo mi u z kreską nie wchodzi
Napisać w Wordzie dać F7, zgodzić się na poprawę p[isowni i wkleić do okienka. To nie jest żadna filozofia.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

kilmindaro pisze:Bzdura. Jak się przed misja zagada do Cida, wtedy a i owszem, się dostaje. Ale gdy nie - wtedy przepada :P
BlackLamp można zdobyć też w Chocobo World
marc2006 pisze:Czy jest jakiś program do oglądania filmow z gry bez potrzeby przechodzenia jej jeszcze raz?
polecam PSMplay
Powerslave

Post autor: Powerslave »

Dziękuje za rady.
Mam jeszcze jedno pytanie: jak się skanuje przeciwnika podczas walki?
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Musisz użyć na nim czaru Scan - wtedy pojawią się potrzebne informacje.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
marc2006

Post autor: marc2006 »

1Czytałem to z 10 razy i noe mogę ani scrolla, ani skarbu znaleść, a "zjechałem" całą wyspę (ttak to ta- sprawdzilem na mapie).
2 Dzięki myślałem że automatycznie cutscenka się pojawi.
3 Sprawdziłem wszystko 2 razy, i nic nowego się nie stało, o ile pamiętam do Lunatic Pandory da się polecieć zaraz po tym jak Laguna znajduje się na statku i dwukrotnej rozmowie z Edeą (wiem to jest w solucji) może jakiegoś buga znalazłem???
4 Nie ma tego u w wordzie (nie da się bo aktualizacja systemu blokuje).
A odnośnie binkplay cośnie mogęznaleść help!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”