Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

Post autor: Demon »

Najpierw musisz zdobyć klucz, idziesz do Cerobi Steppe - The Northsward musisz podejść do wiatraka no.10 i po rozmowie z jakimś kolesiem dostaniesz Ageworn Key (warunek, musisz pokonać Veryl'a, ale to pewnie masz to jeden z pierwszych hunt'ów). Idziesz do Sochen Cave Palace i tam musisz w lokacji z "krzyżem" obiec go w następującej kolejności South > West > North > East, jak to zrobisz pokaże sie komunikat że już można otworzyć drzwi.

Co trzeba zrobić żeby dostać Zodiac Spear w Henne Mines. łaże tam co chwile, i za każdym razem dostaje jakieś gówno. Myślałem że jak sie pokona Zodiaka, ale wygląda na to że nie :(

http://img.photobucket.com/albums/v515/ ... tr_hal.jpg

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

Demon pisze: Co trzeba zrobić żeby dostać Zodiac Spear w Henne Mines. łaże tam co chwile, i za każdym razem dostaje jakieś gówno. Myślałem że jak sie pokona Zodiaka, ale wygląda na to że nie :(
Pozdrawiam
1. prawdopodobienstwo ze sie pojawi Zodiac Spear jest bardzo male. Jesli masz Diamond Armlet totez mozesz z niego korzystac tylko raz (jak raz zdobedziesz, nie ma drugieog razu).

2. mozna tez w Necrohol of Nabudis, ale pod warunkiem ze do tej pory nie zgarnales 4 rzeczy.
- skarb przed domem Old Dalan's Place w Lowtown, Rabanastre
- Barheim Passage, grzie byles w bardzo wczesnej fazie gry
- pod ziemia Royal Palace of Rabanastr, w piwnicy (?)
- Phon Coast, Vaddu Strand, jest tam 16 boxow.

jesli otworzyles chocby jeden z tych pudelek to nic z tego.
aha no i bez Diamond Armlet.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
dziki00

Post autor: dziki00 »

Mam pytanie... moze ono jest glupie i ktos pytal juz nie raz ale nie widzialem nigdzie dokladnej odpowiedzi... kiedy pojawi sie opis? Wiem ze czekacie na wersje PAL ale z tego co widze co wklejacie to macie praktycznie gre rozbitą na łopatki... jesli chodzi o NTSC a maja podobno niczym sie nie różnic...
seraphit

Post autor: seraphit »

mam pytanie czy jak miałem cały czas założone diament armlet i dostawałem tylko kase to moge jeszcze dostać te lance help!!
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

seraphit pisze:mam pytanie czy jak miałem cały czas założone diament armlet i dostawałem tylko kase to moge jeszcze dostać te lance help!!
tak. tu chodzi o to, ze jak dostaniesz Zodiac Spear raz, to drugiego nie bedzie.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
dziki00

Post autor: dziki00 »

Ja znów mam kłopot... rano miałem 20lvl... wziąłem sie dzis ostro i mam już 38lvl... jestem przed walka z tymi piecioma malymi diabełkami z głowami jak pomidory/dynie... maja zalozone haste... Kompletnie przewyzszaja mnie pod kazdym wzgledem... nie wiem co robic... rządzą... Rozwalenie jakiegokolwiek espera nie zajmuje im wiecej niz 30sekund... help me...

[edit]: sorki za mało fachowy jezyk... juz sie poprawiam... chodzi o walke w sochen cave palace...
Riken

Post autor: Riken »

No nie widze na nich innego sposobu jak tylko podpakowanie postaci :!: No chyba że opcja Mist coś tu pomoże...Ja na nich miałem ok 50lvl.A na Haste to rzuć im Dispel jak masz.A z Esperami to daj sobie spokuj bo są słabe...ja przez całą gre nie użyłem ani razu Espera :!:
Pozdro.
marojin

Post autor: marojin »

witam :D

jaki jest łatwy sposób (technika) na pokonanie Summona Queklaina ??

pozdro
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Łatwego nie ma, ale możesz nakupować etherów w Necrohol Nabudis i odpalać cały czas quickeningi jedne za drugimi aż zginie i spożywać etery by odnowić mp. Można też bawić się normalnie, z tym że niezbędna jest Curaja i zabezpieczenie przed disable. Wtedy jedna postać leczy reszta bije.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
seraphit

witam nie wie ktos co zroić zeby na giza plains pojawiłe się znowu pora deszczowa bo nie moge znaleźć przeciwnika Wild snake (może podczas pory deszczowej sie pojawi)
a i zdobył ktoś już Tournesol`a bo tylko przedmiotu za te potwory mi brakuje. Z góry
dzięki
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Spróbuj porobić różne rzeczy i po prostu patrzeć co jakiś czas przy południowym wyjściu z miasta czy jest pora deszczowa. W końcu na pewno sie pojawi. Z Tournesol to powodzenia - nie chce mi się tego zdobywać, dokładne informacje możesz znaleść na gamefaqs.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
seraphit

mi do tuornesoula brakujetylko tego przedmiotu juz prawie cały tydzień za nim chodze
:grin: i nie moge znaleźć tego potwora a zodiac spear masz bo mi bardzo rzadko nawet ta skrzynia sie pokazuje i zrezygnowałem :grin:

ps zabił ktos yiazmata [/scroll]
marojin

Post autor: marojin »

Witam:D

jak upolować GURDY w Panamina Rift/frozen break

dzieki

Pozdro graczy :D
Riken

Post autor: Riken »

Gurdy to taki chocobo?Jesli tak to musisz wejsc do tej lokacji i ma do Ciebie zagadac taki grubas,jak nie zagada to wyjdz i wejdz z powrotem aż zagada.
Pozdro.
SnakeEyes

Post autor: SnakeEyes »

Panowie mam pytanko.. natomias czy te przedmioty dropione z potworkow potocznie zwane "Lotem" procz sprzedazy sa do czegos jeszcze potrzebne np. synteza albo jakies czesci do broni jak w FF8 czy tylko nadaja sie na sprzedaz ??
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”