Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Z darkja jest pewien problem z absorbcja, przynajmniej u mnie. Ja korzystałem z Demon Shield, ale mimo absorbcji ciemnosci zdazało mi się oberwać... Warto probowac rozstawic postacie w 3 katach sali, ale moze byc ciezko
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
!!
Witam! Mam pytanie! Mam juz ok 20h gry... jestem starym wyjadaczem serii ff... Jestem w dżungli obok ozmone plains... mam juz ten gadzet dzieki czemu mozna przejsc przez te magiczne niebieskie zapory... jednak jak przechodze przez jedne to sa tam kosmicznie trudni zwykli przeciwnicy a jak przez drugie to jest walka z bossem... taki ogromny i ma dwoch pomocnikow (drzewców)... mam ok 25lvl u trzech postaci ktorymi gram... Vaan (ma Beliasa), Ashe(ma 2 quickeningi), i Bash... Ponadto leszczowata u mnie Penelo ma jeszcze swoj pierwszy quickening... Jest jakas ciekawa taktyka na tą walkę? Bo ostatkiem sił udało mi sie zabrac mu 3/4 hp... Naklada wszystkie statusy... przed niektorymi jestem w stanie sie obronic... lecze sie od 50% automatycznie curem... Jedynym problemem jest to ze mam jeden ether tylko
A Charge dlugo sie laduje i nie raz nie dziala... wiec klopot jest z moim mp przydatnym glownie do leczenia i beliasa... Pytam glownie o taktyke na tą walke, czy mozna gdzies kupic, zdobyc sporo sztuk etheru? Oraz czy nie ominelem jakiegos Espera po drodze... Help Me!

Hmm... Ethery mozna kupić u ukrytego kupca w Necrohol nabudis, ale to później dopiero. Z esperów możesz spróbować pójść na Adrammalecha na Zertinan Caverns. Jak jest roblem z bossem jest jedna niezawodna metoda - lvl up
Nie znam specjalnej taktyki, wystarczy po rozwaleniu pomocników nałożyć na siebie haste, protect i atakować fizycznie bossa, Leczyć statusy ze Spore Fall Esuną lub Remedy oraz Oil Handkerchiefem (koniecznie). Oczywiście leczysz tym co masz. Quickeningi powoli sobie daruj już nimi nie zpwnujesz bossów.

Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Dawn of Shard
witam :D
mam problenik
jak zdobyc Dawn of Shard na 100%
bo mnie juz krew zalewa
plissss....
pozdro
mam problenik

bo mnie juz krew zalewa

plissss....
pozdro
- Schrödinger
- Cactuar
- Kontakt:
Re: Dawn of Shard
marojin pisze:witam :D
mam problenik![]()
bo mnie juz krew zalewa![]()
plissss....
pozdro
w Tomb of Raithwall, w korytarzu na samym koncu.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
J.F. Kennedy 1963 Berlin
1. 4 piętro pharos, podziemia, na pierwszych trzech uzupełniasz piedestały po rogach orbami.
2. Podziemia Pharos, pojawia się losowo na starcie po zjeździe windy, warto spróbować zjechać z włączonym Esperem.
3.Po drodze od Kryształu do tej lokacji ani jednego potworka zaatakowac
4.Nie pamiętam tej nazwy, później napisze
5. To było chyba w Paramina Rift, potrzebna burza śnieżna. Jak już ją napotkasz wychodząc z miasta to idzesz na około od zachodu.
6. No normalnie, próbuj po wzięciu zadania wszystkie trasy, nie wiem jak z tym dokładnie
7. W Zertinan Caverns, Invitation to Heresy, pozwiedzaj dokładnie lokacje i udaj się potem do 2 dolnej odnogi w szerszym miejscu.
2. Podziemia Pharos, pojawia się losowo na starcie po zjeździe windy, warto spróbować zjechać z włączonym Esperem.
3.Po drodze od Kryształu do tej lokacji ani jednego potworka zaatakowac
4.Nie pamiętam tej nazwy, później napisze
5. To było chyba w Paramina Rift, potrzebna burza śnieżna. Jak już ją napotkasz wychodząc z miasta to idzesz na około od zachodu.
6. No normalnie, próbuj po wzięciu zadania wszystkie trasy, nie wiem jak z tym dokładnie
7. W Zertinan Caverns, Invitation to Heresy, pozwiedzaj dokładnie lokacje i udaj się potem do 2 dolnej odnogi w szerszym miejscu.
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
- Schrödinger
- Cactuar
- Kontakt:
4. Garamsythe Waterway, trza isc do tamy (?) na poludniu, ale w skladzie powinni byc tylko postacie zenskie.IzzY pisze: 4.Nie pamiętam tej nazwy, później napisze

6. IMO losowo wystepuje. ale warto za kazdym razem na lotnisku zagadac rodzinke (dziecko), on bedzie wiedzial czy juz jest czy nie.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
J.F. Kennedy 1963 Berlin