FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Jestem na cd2,musze isc do okupowanego Balamb.Wchodze rozmawiam z wlascicielami hotelu ze straznikiem,wpuszcza mnie.Ide do domu Zella i...zonk. Nie ma tam ani Ma Dincht ani Big Bad Rascala,Zell mowi tylko "Ma,i'm home!",zobaczyl ze jej nie ma i odrazu dodaje "Huh?"
Probowalem robic wszystko bez tych dwoch postaci i wszystko idzie dobrze dopoki musze psa "zagadac" zeby pobiegl do pociagu. Podchodze do psa,wciskam X to zolnierz opowiada o tym,ze uzywaja tego psa do szukania Ellone ;/ I tak w kolko...

Heh....mam wielką ochotę na Shockwave Pulsar Quistis, ale za nic nie mogę zgobyć 100 Curse Spikes. Oczywiście nie wliczam w to chocobo world. Jak myslicie jak najszybciej to uzbierać? Walczyć ciągle z forbidden z wyposażonym rare item , czy może zamieniać w karty tri-face w centrum badań gdzie zdobywamy Edena?
the friends that we have lost, or dreams that have faded... never forget them
Ewentualnie zawsze możesz polować na Malboro na Island Closest To Heaven, albo na Island Closest To Hell (tu lepiej, bo jest częściej), albo na samego Tri - Face na Island Closest To Heaven. Malboro daje go jak rare item, ale od razu 10 sztuk. Skąd inąd z Malboraskiem walczy się ciężko w VIII, więc mogą być kłopoty. Ja właśnie przez walki z nim zdobyłem 100 Curse Spike. Co prawda trwało to dwa dni, ale było. Niestety, najczęściej dostaje się za niego Malboro Tentacle.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
Curse Spike nie jest rare u Malborasa
Daje 10 Curse spikow co druga walke-przynajmniej na 100lvlu.
Dajesz wszystkim na Status Def Esuna,Reflect,Pain,Holy i juz spokojnie dasz rade.Aura na Squalla i hajda :D
Jak nie masz jeszcze przynajmniej dwoch StatusDefx4 to moze na impy idz lepiej-maja curse spike jako rare item,jeden imp daje 4,ale duzo latwiej je pokonac.

Daje 10 Curse spikow co druga walke-przynajmniej na 100lvlu.
Dajesz wszystkim na Status Def Esuna,Reflect,Pain,Holy i juz spokojnie dasz rade.Aura na Squalla i hajda :D
Jak nie masz jeszcze przynajmniej dwoch StatusDefx4 to moze na impy idz lepiej-maja curse spike jako rare item,jeden imp daje 4,ale duzo latwiej je pokonac.
- ..::PHOENIX::..
- Kupo!
siemka mam pytanie na kontynecie trabia jest taki wielki krater (niedaleko mijsca w ktorym laguna krecil film) czy ten krater ma jakies znaczenie czemu on tam jest ??? i jeszcze jedno pytanie czy da sie odwiedzic i zobaczyc trabie przed uderzenie w nia rakiete?? odp plis...........................................
"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
- ..::PHOENIX::..
- Kupo!
Lunar Cry faktycznie zniszczyło Centra, ALE jakbyś poczytał w Tutorialu gry to byś wiedział, że to zjawisko pojawia się cyklicznie. Co prawda nigdzie czarno na białym nie jest to napisane, ale kratery ot tak sobie nie powstają, zwłaszcza że ze względu na surowy zimowy klimat tego kontynentu, z wyjątkiem Trabia Garden i Shumi Village, żyją tam wyłącznie zwierzęta (Moomby, Chocobo i potwory). Tak więc najbardziej prawdopodobnym wyjaśnieniem jest wcześniejsze zjawisko Lunar Cry (złaszcza, że Centra Crater jest pozostałością po Lunar Cry, które zniszczyło Centra).kilmindaro pisze:Nieee... Lunar Cry chyba uderzyło w ten kontynent, na którym jest sierociniec i miasto (zniszczone), w którym zdobywa się Odina
Dokładnie tak.theodolit pisze: Nie da sie - bo dopiero po ataku rakiet dostajesz srodek lokomocji
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Eee...mam pytanie odnośnie Chocobo World. Gram sobie moim kurczakiem, nazbierałem dużo przedmiotów z grupy A i poznałem Coco i Moga. Wchodzę do gry i wchodzę na Save chocobo World i mam zapalome na niało Chocobo World przy czym Opcja Home jest szara i gdy chcę ją wybrać wyskakuje mi napis Chocobo Worl already has Chocobo....heh przezżucałem już kurczaka kilka razy między światami, ale teraz nie wiem co zrobić bo opcja Home nie jest dostępna. Co mam zrobić ?
the friends that we have lost, or dreams that have faded... never forget them