Final Fantasy XIII
Moderator: Moderatorzy
- Schrödinger
- Cactuar
- Kontakt:
Trailer cudenko jak dla mnie. wiecie kto to spiewa? ma bardzo dziwny glos. tak jakby troche amatorski... wibrujacy, calkiem niepokojacy.
a jesli chodzi o tresc trailera. no coz, troche zerżnięte z "Wejscie Smoka" Bruce Lee. pewnie wstawili cala sekwencje animacja, ktora wlasnie skonczyli. faktycznie troche brakuje obrazkow z real-time. mimo wszystko jak dla mnie bombeczka. gdzie moge kupic? pozdrawiam wszystkich nawiedzonych.
a jesli chodzi o tresc trailera. no coz, troche zerżnięte z "Wejscie Smoka" Bruce Lee. pewnie wstawili cala sekwencje animacja, ktora wlasnie skonczyli. faktycznie troche brakuje obrazkow z real-time. mimo wszystko jak dla mnie bombeczka. gdzie moge kupic? pozdrawiam wszystkich nawiedzonych.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Nie wydaje się wam, że facet z Versus "Cloudzieje"? Włosy, strój, pewne rysy twarzy i sposób poruszania się - moze to ja jestem wyczulona na klony, ale wyglada dosć znajomo :D A mozę to jest po prostu znak rozpoznawczy Nomury ; W każdym razie nie zmienia to faktu,że facet jest świetny, smakowity i w ogóle...*_* Chrzanić FFXII, ja chcę trzynastkę 

Powiedźmy tak, wciąż to renderek był, a że w kółko najlepszą technologią do filmów jaką mają, jest engin od AC, to i to było na tym zrobione, co widać. A że i pewno ten sam motion capture wykorzystali, to i nie dziwota, że chodzi jak Cloud. A co do twarzy, to każdy bish jest podobny do innego bisaha, więc nic dziwnego
I masz rację - XII poszło wą, a XIII chcę już teraz! 

We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
- Go Go Yubari
- Ifrit
A jednak dla mnie to jest bardzo dziwne, bo nie można w nieskończoność dawać ludziom Clouda i mówić o innowacyjności. Po pierwszych screenach miałam nadzieję,że facet ma fryzurę w stylu Kadaja, ale musieli mu zrobić chocobo na łbieGveir pisze:Powiedźmy tak, wciąż to renderek był, a że w kółko najlepszą technologią do filmów jaką mają, jest engin od AC, to i to było na tym zrobione, co widać. A że i pewno ten sam motion capture wykorzystali, to i nie dziwota, że chodzi jak Cloud.

Cóż, ja nigdy nie będę narzekał na efektowne walki, bo do dzisiaj potrafią co bardziej zaawansowane akcje w kinie czy przy graniu w coś wywołać miłe ciarki na plecach
Na początku też wyglądał na podobnego z fryzu do Kadaj'a, ale w momencie, kiedy ruszył na schody, widać było już że się nie powstrzymali... A mogliby się powstrzymać, bo nawet tak zatwardziały fan VII jak ja, ma już dosyć podobieństwa postaci do niego. Jeśli chciałbym oglądać Cloud'a, to włączyłbym VII albo AC, a kolejny klon (przynajmniej z wyglądu) raczej jest mi nie potrzebny, tak samo jak reszcie graczy. W XIII będzie się grało dla nowości, a nie dlatego że on taki cloudowaty... SE troszkę przegina w tej chwili. Ale zobaczymy jaki będzie miał charakter, to go może uratować i zmienić pierwsze wrażenie, które i tak jest bardzo dobre ^^

Powinni mu zostawić Kadaj'owatą fryzurę. Miło jest popatrzeć na Clouda, ale na kogoś Cloudopodobnego już jakoś mniej. Wprawdzie Cloud jest bardzo lubianą postacią, ale co za dużo to niezdrowo. Przecież on już był w AC, LO, Kingdom Hearts 1 i 2. Mogliby dać już mu spokój. Skoro FF13 ma być innowacyjne, to fryz bohatera na pewno się do tego nie przyczyni.Gveir pisze: Na początku też wyglądał na podobnego z fryzu do Kadaj'a, ale w momencie, kiedy ruszył na schody, widać było już że się nie powstrzymali... A mogliby się powstrzymać, bo nawet tak zatwardziały fan VII jak ja, ma już dosyć podobieństwa postaci do niego. Jeśli chciałbym oglądać Cloud'a, to włączyłbym VII albo AC, a kolejny klon (przynajmniej z wyglądu) raczej jest mi nie potrzebny, tak samo jak reszcie graczy. W XIII będzie się grało dla nowości, a nie dlatego że on taki cloudowaty... SE troszkę przegina w tej chwili. Ale zobaczymy jaki będzie miał charakter, to go może uratować i zmienić pierwsze wrażenie, które i tak jest bardzo dobre ^^
Ostatnio zmieniony wt 12 gru, 2006 14:17 przez Sword, łącznie zmieniany 2 razy.
Kobieta zmienną jest...
- Go Go Yubari
- Ifrit
S-E chyba rzeczywiście trzyma sie schematu: ogólnie wychodzi na to, ze go ludzie najbardziej lubią, to zrobimy FFXIII: Cloud Clones.... Szkoda, bo chyba z FFVII Sephiroth ma więcej wielbicieli niż nasz ptasi łeb. Mam nadzieje, ze gra chociaz nadrobi fabułą, bo wiadomo, ze grafika nie podlega dyskusji...miodzio. Szkoda tylko, że S-E chyba zapomniało, ze nie tylko o grafikę chodzi.
-
- Kupo!
Ale czemu akurat do niego? Poza tym to nie jest "trochę podobne". To celowy zabieg twórców, którzy wiedzą, że są tysiące fanboyów, dla których Chmurzasty jest bogiem. Ot co.PączekzPiekieł pisze:Nie przesadzajcie z tym narzekaniem na wygląd. To trzynasta odsłona serii, niemożliwe jest żeby zrobić postać, która nie będzie chociaż trochę podobna do poprzednich (chyba, że będzie należeć do innej rasy i będzie miał kształt np. bloba)
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
No i przez zupełny przypadek nosi fioletowy dres i ma spiczasta fryzure ? ;D hehehePączekzPiekieł pisze:Nie przesadzajcie z tym narzekaniem na wygląd. To trzynasta odsłona serii, niemożliwe jest żeby zrobić postać, która nie będzie chociaż trochę podobna do poprzednich (chyba, że będzie należeć do innej rasy i będzie miał kształt np. bloba)
ps. sorry za głupie wtrącenie ;D
Jest różnica pomiędzy podobnym designem i rozpoznawalnym stylem modelowania postaci i używaniem zapożyczeń z poprzednich części, a robieniem czegoś bardzo podobnego tylko po to, żeby pójść pod publiczkę, o. Niestety w Versus widać to drugie. Do samego XIII nie mam nic, bo panna jest panną, a nie panem, więc to podobieństwo do Cloud'a jest wybaczalne, a na dodatek jest ładna ^^
-
- Kupo!