Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Riken

Post autor: Riken »

Demon pisze:Gdzie znajde Ixion'a ?? I co zrobić żeby był na swoim miejscu (o ile coś trzeba) ??

Pozdrawiam
No właśnie niech ktoś powie gdzie znaleźć Ixion'a :sad:
No i ja mam jeszcze problem ze znalezieniem The Seer (ranga VI nr.43) i Behemoth KIng (ranga VII ) :cry: :cry: :cry:
POMOCY :!:
Pozdro.
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

Post autor: Demon »

Behemoth King jest w The Feywood, musisz najpierw oczyścić z potworów The Edge of Reason i Ice Field of Clersing, jak juz wyszystkich wytłuczesz wróć The Edge of Reason i mnie wiencej na środku jest, tak przy okazji to niezły kozak, walczyłem z nim prawie godzine :P

Szukałem troche i wiem że Ixion i The Seer jest Pharos at Ridorana trzeba wjechać windą do ukrytej częsci, ale nie wiem co trzeba tam zrobić żeby sie pokazały :(

Pozdrawiam
Riken

znalazłem coś takiego na temat The Seer:
- God or Devil? - ( The Seer/Shadowseer ) -
Found: Pharos at Ridorana, Unknown
*Take the elevator down, then kill enemies on each of the 3 floors to
collect Black Orbs to fill the altars to open the way to each floor
*Do NOT overfill the altars, it just steals your Orbs
Prosze,niech mi to ktoś przetłumaczy i powie jak dostać sie do tej lokacji(unknown)

i coś takiego na temat Ixiona:
- Fishy Dreams - ( Ixion ) -
Found: Pharos at Ridorana, Subterra, Penumbra/Umbra/Abyssal
*It can be found in any of the places already mapped in any of the 3
floors
to sam co wyżej(wystarczy przetłuamczyć) ;)
Z góry dzięki.POZDRAWIAM.
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

To już chyba wiem. Idziesz do Pharos at Ridorana, wchodzisz do windy i jesteś w sekretnej lokacji tam trzeba zdobywać Black Orb i w 4 pomieszczeniach jest ołtarzyk do każdego trzeba ileś włożyć tych Black Orb'ów. A z tego co podałes pisza że są na 3 piętrze :) Na 1 piętrze jest jeszcze boss, ale banalny :) Nawet dobre miejsce na lv, ale trzeba uważać bo można łatwo zginąć.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Excalibura mam już, ale na Yazmata i omege jest całkowicie zbędny gdyż wręcz ich leczy...
Co do Ixiona to znalazłem go na 1 piętrze podziemi Pharos, ale zjechałem windą z włączoną Ultimą.... Spróbuj zrobić coś podobnego, może wtedy się pojawi...
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
seraphit

Post autor: seraphit »

Izzy jak wiesz jak zdobyć Excalibura to napisz bo nie wiem jak szukałem ale coś mi nie wychodzi ?? a i jeszcze jedno wiesz jak zdobyc miecz Tournesol z gory dzięki
:smile:
Riken

IzzY pisze:Excalibura mam już, ale na Yazmata i omege jest całkowicie zbędny gdyż wręcz ich leczy...
Co do Ixiona to znalazłem go na 1 piętrze podziemi Pharos, ale zjechałem windą z włączoną Ultimą.... Spróbuj zrobić coś podobnego, może wtedy się pojawi...
Ultima to esper :?:

[ Dodano: Czw 07 Gru, 2006 22:33 ]
Name: Tournesol
LP: 255
License: Tournesol
Attack: 140
Added Effect: none
Cost: 600000
Bazaar: Gemsteel x3, Empyreal Soul x3, Serpentarius x3
a Exkalibura nie wiem jak zdobyć
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

Ultima to esper :?:
Tak.

A Ixion bez niej też sie pokazał na 3 piętrze. Za jego pokonanie dostaje sie Ragnaroka :P

Pozdrawiam
Arfeus

Post autor: Arfeus »

no właśnie IZZY powiedz jak zdobyłeś Excalibura po ja z 4 godzinki na 2 lvl crystala spędziłem i nie znalażłem
Awatar użytkownika
Demon
Kupo!
Kupo!

@Riken The Seer jest na 4 piętrze jako boss w Pharos at Ridorana. Na każdym piętrze są 4 ołtarze i trzeba do nich włożyć odpowiednia ilość Black Orb.

I znowu utknełem, na tablicy i u kupo nie ma juz żadnych zleceń na polowania :( Macie jakiś pomysł gdzie teraz mam sie udać po kolejne zlecenia ??

Złapałem 44 potwory.

Pozdrawiam
Riken

Dzięki za tego the seer ;)
Dokładnie nie wiem bo ja mam złapanych 41 potworków.Tablica jest w tawernie w Rabanastre i Clann hall u Montblanc'a, w Bujehrbie, w Phon coast, w Balthreil port(czy jakoś tak)także w tawernie i to chyba tyle :grin: Nie jestem pewien ale chyba został Ci już tylko Yazmat(największy kozak w grze :twisted: )ale nie wiem gdzie wziąść na niego zlecenie.
Pozdro.
EDIT:Jeżeli ostani mob jakiego pokonałes to Behemoth King to chyba jeszcze tylko on:
- Farewell to a Legend - ( Yiazmat ) -
Found: Ridorana Cataract, Colosseum
*You must first beat the Hell Wyrm for this bill to become available
Client: Montblanc (Rabanastre, The Clan Hall)
Bounty: 30000 gil, Godslayer's Badge
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Arfeus pisze:no właśnie IZZY powiedz jak zdobyłeś Excalibura po ja z 4 godzinki na 2 lvl crystala spędziłem i nie znalażłem
Na górnym poziomi przejdz przez saggitarius 2nd, za xii waystone z jednej strony jest przelacznik leo, a z dugiej dotrzesz do rozgaleienia. Idac od tej strony bedzie to 2-gie na lewo. Tam dotrzesz do skrzynki, zalóż ten przedmiot od lepszych dropów (chyba diamond armlet). Tu powinien być Excalibur.
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Arfeus

Post autor: Arfeus »

no niestety nie zupełnie jest tak jak napisał IZZY
bo byłem w tamtej lokacji i z 5 razy otwożyłem skrzynie i nic:(
trzeba wpierw cos zrobic
hmm moze otwozyc 3 skrzynki pułapki?? najpierw
a dopiero puznij wzionc skrzynie tą prawidłową
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

ja tam znalazlem, tak samo jest napisane na gf. Potrzebujesz zalożyć liderowi party Diamond Armlet (to co zwieksza dropy) Próbuj dalej...
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
seraphit

Post autor: seraphit »

witam nie wie ktos jak wejść do drugiej częsci henne mines bo coś mi nie wychodzi obszukalem wszystko i nic może potrzebny jest jakis klucz??? z góry dzięki
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”