Konsole...

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Która z konsol najpewniej kupisz?

PS3
57
53%
X360
9
8%
Wii
6
6%
Po co mi nowa konsola? oO
24
22%
Najpewniej PS3 + Wii lub X360
11
10%

Liczba głosów: 107

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Sephiria pisze:powoli akcje marketingowe MS zaczyna widać.
Dobra, ale nie sądzisz, że:
a) powoli, to trochę późno, bo trzeba było reklamować na długo przed pojawieniem się PS3?
b) i tak to niewiele.

No, ale skoro w ogóle reklamują, to znaczy, ze wzieli się do roboty. Moze zbliżający się do Polski cień PS3 ich przestraszył :lol:
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Cena PS3 2400zł? Mało być wyżej z tego co pamiętam... co nie zmienia faktu, że u nas konsola jest najdroższa na całym świecie :D Zobaczymy jaka bedzie cena ostateczna, jak za wysoka, ściągamy zza granicy ;)
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Nemesis pisze:a) powoli, to trochę późno, bo trzeba było reklamować na długo przed pojawieniem się PS3?
Ale przecież nikt nie pusci reklamy produktu, który nie miał oficjalnej premiery. No i przecież reklamują na długo przed pojawieniem się PS3 .... w Europie :]

A chlebaczek wydaje się jakiś taki ogromny XD BTW. pad zwie się SixAxis, jakby ktoś jeszcze nie wiedział ;)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

King VERMIN! pisze:Cena PS3 2400zł? Mało być wyżej z tego co pamiętam... co nie zmienia faktu, że u nas konsola jest najdroższa na całym świecie :D
Prawda... nie wiem skąd ta cena, skoro konsola aktualnie kosztuje 599 $ (chyba, że mi się przywidziało ^^'). Jeżeli dolar w Polsce ma kurs niecałe 3 zł, to wychodzi nam prosty rachunek :] Dochodzi do tego poślizg półroczny ^^'

Co do X360... kilka godzin temu przeglądałem przedostatni "Tele Tydzień" i tam na końcu była wzmianka o premierze X`a. Pomijając manierę dziennikarzy TT, którzy lubią pisać o różnorakich wydarzenia z "lekkim" przesadzeniem (vide tytuł tej wzmianki _^_... i ona sama), to na zdjęciu zobaczyłem plastikowego Oliviera (każdy wie chyba jakiego ;) ) Nie wiem czemu ale nabrałem wstrętu do Xboxa :lol: Owy wstręt podsyciła również obecność niejakiego Mroczka na tej premierze... cóż nie dość, że mam odruch wymiotny, jak słyszę o tych ludziach, to jeszcze cieszyli się oni darmowym graniem na X360... Już nie lubię M$. A za obecność tych panów na premierze mam uprzedzenie do konsoli _^_ :lol:
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Dlatego opłaca się jednak ściągnąć PS3 dajmy na to z Niemiec, czy nawet z USA. Mimo, że zabulimy za wysyłkę to i tak wyjdzie taniej. Pozatym, nie będzie już blokad, więc nie będzie problemu ;)
TO znowu JA! PLASTUŚ OWA!

Post autor: TO znowu JA! PLASTUŚ OWA! »

Filmik jak gościu zainstalował Fedora Core 5 dla PPC na Playstation 3. :wink:

http://www.kotaku.com/gaming/clips/clip ... 215890.php
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

http://www.ultima.pl/shownfo.php?ct=356&gr=42

Wii drożeje, ale za to masa nowych gier już się pojawiła.

[ Dodano: Czw 23 Lis, 2006 14:57 ]
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4361

I to dla tych wszystkich co narzekają na pilot, i w dodatku cena mała.
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: white raven »

Kimahri pisze:Wii drożeje, ale za to masa nowych gier już się pojawiła.
Tak ale i Wii sie sypie. Podobno strasznie awaryjna konsola. Już w dniu premiery padło wiele sztuk. Pewne źródła mówią że to po podłączeniu so netu, bo Wii ściąga jakieś tam specjalne pliki od producenta i w tych plikach cos jest nie tak.
Poza tym recenzje gier wcale nie są przychylne... może sie okazać że Wii z genialnie zapowiadajacej się konsolki stanie się średnią maszynką porównywalną do PS2 i X1
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

white raven pisze:średnią maszynką porównywalną do PS2
No to nie byłoby katastrofą...

Mój kolega kupił X360, bo nie wytrzymał czekania na PS3... już sprzedaje, taka fajna to konsola _^_...
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Kimahri pisze:Wii drożeje, ale za to masa nowych gier już się pojawiła.
Jakie tam drozeje, mialo byc 999zl, a ze do zestawu jest dodana gra to jest o te stówkę wiecej. Chetnie bym sie skusił :P + Red Steel albo Zelda ah
white raven pisze:bo Wii ściąga jakieś tam specjalne pliki od producenta i w tych plikach cos jest nie tak.
Sciaganie plikow to blogoslawienstwo i zarazem przeklenstwo sprzetu, tuner satelitarny padl mi po paru dniach przez sciaganie jakichs plikow.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Vaan pisze:Jakie tam drozeje, mialo byc 999zl, a ze do zestawu jest dodana gra to jest o te stówkę wiecej. Chetnie bym sie skusił :P + Red Steel albo Zelda ah
Jak dla mnie to podwyżka, bo wciskają nam na siłę jakąś grę ;)
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: white raven »

Vaan pisze:Sciaganie plikow to blogoslawienstwo i zarazem przeklenstwo sprzetu, tuner satelitarny padl mi po paru dniach przez sciaganie jakichs plikow.
ja wiem że uaktualnienia to dobra sprawa ale jak są źle zrobione i pierdzielą sprzęt to ja za takie uaktualnienia dziękuję :P oby tylko upgrade'y firmware'u w PS3 nie były takie
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

A ja poza Wii mam ostatnio coraz większą chcice na DS'a i nie wiem na co się zdecydować :/ Pewnie zakupię oba i chyba wstrzymam się z Wii... skoro sa problemy, to poczekam, aż się z nimi uporają ^^
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Post autor: Faka »

Haha, z tym ds lite, to ja mam to samo, co Nemesis - tyle, ze sytuacja u mnie wyglada inaczej, bo az 2 rzeczy chce miec. Pierwsze wlasnie to Ds Lite, a drugie to.............. x360 ze wzgledu na xbox live (200+ zl na 12 m-cy grania) i GoW. Ostatnimi czasy jest moda na achievement huntera, co mi sie to zajebiscie podoba. Tylko jest jedno ale... No wlasnie musze sie wtrzymac do premiery europejskiej PS3. W koncu po roku premiery x360, ta konsola mnie przekonala, ze jest warta swieczki zakupienia (tylko bez takich wjazd, ze nie bo, to be, a bo tamto syf. Jak narazie mam dosc klotni na temat konsol).
... thug life ...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Faka pisze:x360 ze wzgledu na xbox live
Wiesz... pisałam już, ze mój kolega kupił X360 i po tygodniu sprzedał. Widziałam kilka fajnych gier na X360, ale wciąż żal mi pieniedzy... No, a na DS'a się pewnie skuszę, bo fajnie sobie pogrywać w FF w samochodzie pewnie ; ;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”