Hmm... sprawdziłem w Google: "Przygody Śnieżka"- Zero wyników. Mówią, że jak czegoś nie ma w internecie to to nie istnieje, ale jeśli masz absolutnie 100% pewności, to Ci wierzę.Sephiria pisze:dark_raven napisał/a:
polskiego zresztą chyba wogóle nie ma)
Jest - przygody śnieżka, a to, że chcesz oryginalny tytuł trzeba było dać w pytaniu a nie wymyślać to sobie na poczekaniu.
Quiz: Jaka to kreskówka?
Moderator: Moderatorzy
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
nie chce cie martwić Sephiria, ale dark raven ma racje, w google.com, filmweb.pl nawet w wikipedii X_X nic nie ma o przygodach śnieżka
Ja o świcie chce budzić się z ułożonym życiem to wiem, porządkiem w głowie wzrokiem z pod pewnych powiek
http://qwas2004.republika.pl
http://qwas2004.republika.pl
Bo pod tym tytułem nie znajdziesz - pod takim tytułem leciało to w Teleranku 14 lat temu. Specjalnie nawet przejrzałam stronę Teleranka - aż smutno sie robi, jak się pomyśli jakie z niego zrobili przez te lata g**no
- ale ani słowa o tym nie ma. Wątpie bym jeszcze na którejkolwiek ze swoich kaset znalazła choćby gfragment tej kreskówki, w każdym razie polski tytuł był i były to "Przygody Śnieżka", czego jestem 100% pewna. Poza tym to był program dla dzieci, więc MUSIAŁO mieć polski tytuł.
A w Google'u i Wikipedii na bank tego nie znajdziesz, bo kreskówka nie jest tak popularna jak większość innych - należy do niszowego gatunku ekologicznych, z których przebił się tylko Kapitan Planeta, poza tym Wiki jest grubo młodsza od tej kreskówki i mało kto pamięta, że talie coś było.

A w Google'u i Wikipedii na bank tego nie znajdziesz, bo kreskówka nie jest tak popularna jak większość innych - należy do niszowego gatunku ekologicznych, z których przebił się tylko Kapitan Planeta, poza tym Wiki jest grubo młodsza od tej kreskówki i mało kto pamięta, że talie coś było.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
- Go Go Yubari
- Ifrit
I tak jest po ptakach, bo Vaan już dawno podał angielski tytuł i należy mu się kolejka jak psu zupa. Ja jestem tylko zniesmaczona takimi manipulacjami, bo gdyby D_A na poczekaniu sobie tej bzdury nie wymyślił to ja bym zadawała. Generalnie zostałam oszukana i wyrolowana - nazwijmy to po imieniu.
Tak czy siak, brawa dla Vaana, niech zadaje.
Tak czy siak, brawa dla Vaana, niech zadaje.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
O jezuu... Zobaczyłem, że Nem mi każe dać gwiazdki i nie zauważyłem odpowiedzi Vaana...
Tak wiem, jestem skończoną ofiarą, i w ogóle za całe zamieszanie powinienem dostać warna. Jeszcze raz bardzo przepraszam.
Tak wiem, jestem skończoną ofiarą, i w ogóle za całe zamieszanie powinienem dostać warna. Jeszcze raz bardzo przepraszam.
- Go Go Yubari
- Ifrit
Wiedząc, że ewentualna powtórka z rozrywki, albo wydarzenie o podobnym charakterze byłaby (dla mnie przede wszystkim) bardzo nieprzyjemna w skutkach, oraz zdenerwowałaby z pewnością naszą Administrację, której przecież nie mam zamiaru się narażać, oraz jeszcze raz ubolewając nad zaszłymi zaszłościami, podjąłem przed zadaniem obrazka z mojej strony następujące działania:
1. Kilkakrotnie, w różnych źródłach, sprawdziłem poprawność tytułu polskiego,
2. Kilkakrotnie, w różnych źródłach, sprawdziłem poprawność tytułu angielskiego,
3. Sprawdziłem, czy obrazek rzeczywiście pochodzi z zadanej przeze mnie kreskówki,
4. Użyłem opcji "Szukaj" żeby przekonać się, czy nikt już nie zadał mojego pytania
5. Po raz pierwszy w życiu przepuściłem post przez Worda, żeby być w 100% pewny mojej poprawności ortograficznej
Mam nadzieję, że Szanowna Administracja nie żywi do mnie urazy, i że nasza wspólna egzystencja na forum będzie trwać nadal bez większych zgrzytów.
Dziękuję z uwagę,
dark_raven
aa, prawie zapomniałbym o zagadce:

EDIT, półtora roku później (03.07.08):
JA PIER***Ę! Naprawdę tak napisałem?
Buahahaha 
1. Kilkakrotnie, w różnych źródłach, sprawdziłem poprawność tytułu polskiego,
2. Kilkakrotnie, w różnych źródłach, sprawdziłem poprawność tytułu angielskiego,
3. Sprawdziłem, czy obrazek rzeczywiście pochodzi z zadanej przeze mnie kreskówki,
4. Użyłem opcji "Szukaj" żeby przekonać się, czy nikt już nie zadał mojego pytania
5. Po raz pierwszy w życiu przepuściłem post przez Worda, żeby być w 100% pewny mojej poprawności ortograficznej
Mam nadzieję, że Szanowna Administracja nie żywi do mnie urazy, i że nasza wspólna egzystencja na forum będzie trwać nadal bez większych zgrzytów.
Dziękuję z uwagę,
dark_raven
aa, prawie zapomniałbym o zagadce:

EDIT, półtora roku później (03.07.08):
JA PIER***Ę! Naprawdę tak napisałem?

Ostatnio zmieniony czw 03 lip, 2008 01:07 przez Raven, łącznie zmieniany 1 raz.
Może być. Skoro nie sprecyzowałem, to mogłabyś podać tytuł nawet w języku suahili, jeżeli tylko istnieje oficjalny tytuł tej kreskówki w tym języku, a ja uznałbym.
O_O Zapamiętam to sobie.dark_raven pisze:mogłabyś podać tytuł nawet w języku suahili, jeżeli tylko istnieje oficjalny tytuł tej kreskówki w tym języku

Btw, przekopałam się teraz przez ten topic i widzę, że 'Dom dla zmyślonych...' już raz był

A co do następnej zagadki:

Tytuł polski albo angielski poproszę, wedle uznania.