Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Thompson pisze:Jeszcze takie pytanko - w tej grze są jakieś limity?
Ewentualnie jako limyty można uznać Quickeningi, nauczysz się ich z license boarda. Każde pole może tylko 1 postać uaktywnić, każda postać maxymalnie 3 pola. Tylko że tu płacisz w mist charges (każdy mc = 100% nominalnego maks mp (tego w menu po prawo, jak masz więcej to się zwiększa ilość maks uzywalnego mp). Quickeningi polegają na combosach wykonywanych przez wszystkich członków aktualnej drużyny.

Aha, i od razu kilka rzeczy które mi się niepodobają, a mianowicie:

Kod: Zaznacz cały

Espery nie mają tradyycyjnych nazw, które zostały wykorzystane przez statki latającej floty
No i jeszcze czasami irytujące, zerowe AI członków drużyny na gambitach jak ładując czary pomocnicze ty idziesz a oni stoją w miejscu i jak są potrzebni to się okazuje że są w tyle i nawet nie można im polecenia wydać...
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

IzzY pisze:Quickeningi polegają na combosach wykonywanych przez wszystkich członków aktualnej drużyny.
W takim razie i tak nieźle :) Przyjdzie z czasem :)
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Ale i tak najwieksza skuteczność mają na początku:) Początkowych Bossów można 1 combo rozwalić, ale trzeba umieć i troche szczęścia mieć (U mnie daje do 33 k dmg)... Ale np na tego kolesia z 50 milionow hp to zeby go quickeningami ubic to by bylo potrzebne z ponad 99 elixirow zeby odnowic mp i nie zginac (licząc że przy 9k dmg z broni proporcjonalnie dmg z q'sów wyniesie te 700k na combo)... Ale zawsze dobre na dobitke jak jakiemus kolesiowi sie def zwieksza na criticalu albo lubi sie leczyc.
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Lol, no i obejrzałem po raz pierwszy Game Over :) W Minach, poległem

[color=white]kiedy ten mały mi uciekł a zacząłem walczyć z tymi świniopodobnymi. Nie wiem czy to kwestia tego, że nie byłem zregenerowany na 100 procent czy też może czeka mnie ciężka walka :/  Jak na razie nie wygląda to dobrze. No i save by się przydał przed.[/color]
sour1

Post autor: sour1 »

witam:) jestem tu nowy chyba:D widze zlapalem wkoncu jakies sensowne forum:) na sensowny temat... coz musze sie przyznac ze ostatnio zdziwilem sie gdy kumpel wpadl do mnie ostatnio z ffxii,bo jak zerkalem sobie na gamespocie to premiera 30 pazdziernika:D,gram 5ty dzionek i jestem za westersand sandea przy tej swiatyni...przyznac musze ze ta gra urzeka:D-grajac czuje to samo co przy ff vii czyli calkowite pochloniecie: :D pozdrawiam;)
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

FF XII wciąga, ale troche mniej niż ff vii czy x.
Thompson, mówisz o tych

łowcach nagród co porwali Penelo bo chcieli dopaść Balthiera
?
Bo jeśli tak, to od nich uciekasz , wygrana raczej nie jest możliwa.
Sądze że jeszcze wiele razy zobaczysz napis game over...
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Izzy z tym już sobie poradziłem :)

[color=white]teraz znowu muszę uciekać - jestem na statku. I przyznam, że to trochę denerwujące żeby uciekać przez cały statek tylko po to żeby Cię boss dobił.[/color]
sour1

Post autor: sour1 »

izzy szczeze ci powiem ze ffx byl fajny racja,ale nie wchlonal mnie tak mocno jak fvii i faktycznie fxii tez taki nie jest ale ma w sobie to cos co przykowa na dlugie godziny:D:D w moim mniemaniu na tej samej polce co fvii lezy breath of fire iv :]

N: Zadbaj o interpunkcję i argumentację, albo ja zadbam o Ciebie...
Ostatnio zmieniony śr 25 paź, 2006 15:29 przez sour1, łącznie zmieniany 2 razy.
ziober666

Post autor: ziober666 »

A Od czego zalezy ilosc Tych ciosow w kombie z Mist?? Ktos mi powie? Bo raz udaje mi sie zrobic 20 hit a raz koncze na 5 ...
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Na początku trzeba zacząć z jak największą liczbą mp, potem chyba odpalanie na starcie najlepszych ciosów zwiększa szanse na nowe ciosy, ale i tak głównie to od szczęścia zależy.
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Vegétique

Post autor: Vegétique »

sour1 pisze:N: Zadbaj o interpunkcję i argumentację, albo ja zadbam o Ciebie...
Jejku, Nemesis, wez zostaw chlopaka w spokoju -_-

A u nas FFXII wychodzi juz za dwa dni. Na czas Polski to w sumie za 1 dzien. Jaa! Nie moge sie juz doczekac... :/ Ale jakby mi cos nie szlo to rozumiem ze mge liczyc na wasza pomoc ^^'
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Vegétique pisze:Jejku, Nemesis, wez zostaw chlopaka w spokoju -_-
Nie ja pisałam 13 punkt regulaminu, chłopcze.
Ale jakby mi cos nie szlo to rozumiem ze mge liczyc na wasza pomoc ^^'
No raczej może być ci ciężko, gdyż mało kto posiada tutaj FFXII...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Lol ja to mógłbym się nawet podjąc napisania opisu ale coś mi się wydaje, że wolicie sami :D
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Opis to ja już pisze, tylko że przepisane do worda jest dopiero (11 stron worda) około połowa tego co mam w ogóle (82 strony a5 kratka)
Ostatnio zmieniony pn 30 paź, 2006 19:30 przez IzzY, łącznie zmieniany 1 raz.
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Vegétique

Post autor: Vegétique »

Zakupilem nowego FF wkoncu... Gram 6 godzin, i jestem teraz tuz po tym jak musialem walczyc z 3 seeq'ami w malej arence.

Hm, gra wydaje sie faktycznie bardzo dobra, i jej fabula naprawde wciaga. ^^ Przynajmniej zaczelo mi sie podobac jak zobaczylem poraz pierwszy tego Judge'a. Coraz bardziej ciekawi mnie przyszlosc Dalamasci, i jak to wsyztsko sie zakonczy.

Nie wiem, czy tylko ja mam takie wrazenie, ale mnie troche rozczarowal Vaan. Nie najgorzej sie prezentowal na artworkach i FMV, ale w grze wydaje mi sie troche... taki... ciulowaty. Moze z czasem go polubie tak jak kiedys Tidusa ;). Ale za to Penelo jest fajnaaa xD xD xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”