FFX POMOC, część druga
Moderator: Moderatorzy
-
ringer
-
dead-man
Witam,
1. czy jest jakiś łatwy sposób na pozyskanie 'wings to discovery' ? Ten z opisu odpada, za słabych mam hipków co by ze stworami z areny się mierzyć. W ogóle moja sytuacja jest taka, że wakka, auron i tidus mają powyżej 120strength i 9999 hp, kimahri ok 80 strength i 7700 hp. Reszta ekipy jest raczej słaba. Potrzebuję 'wings to discovery' żeby zarzucić 'break hp limit.
2. Jak mogę zdobyć bronie z właściwością double/triple ap ? Mam tylko jeden miecz z tą właściwością 'ascalon' dla tidusa, ale pojęcia nie mam, w którym momencie ją zdobyłem.
Z góry dzięki za pomoc.
1. czy jest jakiś łatwy sposób na pozyskanie 'wings to discovery' ? Ten z opisu odpada, za słabych mam hipków co by ze stworami z areny się mierzyć. W ogóle moja sytuacja jest taka, że wakka, auron i tidus mają powyżej 120strength i 9999 hp, kimahri ok 80 strength i 7700 hp. Reszta ekipy jest raczej słaba. Potrzebuję 'wings to discovery' żeby zarzucić 'break hp limit.
2. Jak mogę zdobyć bronie z właściwością double/triple ap ? Mam tylko jeden miecz z tą właściwością 'ascalon' dla tidusa, ale pojęcia nie mam, w którym momencie ją zdobyłem.
Z góry dzięki za pomoc.
- Go Go Yubari
- Ifrit

To podpakuj.dead-man pisze:Ten z opisu odpada, za słabych mam hipków co by ze stworami z areny się mierzyć.
" bribe 540 000 gil Malboro za 4 sztuki"dead-man pisze:Potrzebuję 'wings to discovery' żeby zarzucić 'break hp limit.
Trochę wysiłku, menszczysno.dead-man pisze:2. Jak mogę zdobyć bronie z właściwością double/triple ap ? Mam tylko jeden miecz z tą właściwością 'ascalon' dla tidusa, ale pojęcia nie mam, w którym momencie ją zdobyłem.
Poczytaj o Celestalach, bo Wakki takowy posiada...i Kimahri'ego...i Yuny... i Rikku...
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=58
Double AP Megalixir x20
Triple AP Wings to Discovery x50
Jak zdobyć, też opisane mamy.
-
putragenio
dwa pytanka
Witam, chciałem zebrać celestical weapons ale coś mi nie idzie, np. ominąłem po zabiciu yunalescy (nie pamietam jak sie pisze) sun crest i tera zjak po nigo ide to musz epokonac dark bahamuta(bez szans) nie ma innej drogi zeby to zdobyc? jakie jeszcze współrzędne mozna wpisać w airshipie oprócz omega ruins oraz baaj temple, z gory dzieki (mam nadzieje ze nie powtorylem sie z pytaniem gdyz cos mi nie wyszlo korzystanie z wyszukiwania)
Jeśli nie możesz pokonać normalnie, to spróbuj przy pomocy Yojimbo i jego Zanmato. Aeon musi być wtedy w trybie Overdrive, a ty powinieneś wywalić na niego niezłą sumkę żeby zechciał wykonać ten atak.putragenio pisze:ominąłem po zabiciu yunalescy (nie pamietam jak sie pisze) sun crest i tera zjak po nigo ide to musz epokonac dark bahamuta(bez szans) nie ma innej drogi zeby to zdobyc?
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=61
Nie chodzi ci przypadkiem o hasła na Airshipie? (GODHAND VICTORIOUS MURASAME)putragenio pisze:jakie jeszcze współrzędne mozna wpisać w airshipie oprócz omega ruins oraz baaj temple,
Znalazłam tylko współrzędne Omega Ruins ( ale mogę być po prostu ślepa xD)dark_raven pisze:A współrzędne na pewno są gdzieś na Krypcie
Ostatnio zmieniony pn 18 wrz, 2006 11:44 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Aralka
Chyba chodzi o to:Ivy pisze:Nie chodzi ci przypadkiem o hasła na Airshipie? (GODHAND VICTORIOUS MURASAME)putragenio pisze:jakie jeszcze współrzędne mozna wpisać w airshipie oprócz omega ruins oraz baaj temple,
Znalazłam tylko współrzędne mega Ruins ( ale mogę być po prostu ślepa xD)dark_raven pisze:A współrzędne na pewno są gdzieś na Krypcie
Baaj Temple: x-15 y-58
Omega Ruins: x-70 y-38
Sanubia Sands: x-14 y-43
Besaid Falls: x-29 y-74
Mi’ihen Ruins: x-33 y-56
- Go Go Yubari
- Ifrit

Aralka, pewnie wyjelas zla sfere. Po popchnieciu piedestalu w prawo na lod wystajacy z ziemi powinnas wyjac kule z tej sciany po prawej i wsadzic ja na stojak. Potem pchasz go na gore i powinien zjechac na dol. I nie wyjmujesz sfery przy "schodkach" (dokladnie to tam jest taka jakby slizgawka) bo ta kula ja wylacza.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
-
Raihen
Witam
Mam podobnym problem jak kolega kilka postów wyżej ;x Zbieram Celestial Weapons i Aeony. No i pojawił się problem. Nie zabrałem Skarbu z Macaloni, a każdy wie co tam teraz jest (Dark Shiva), oczywiście przeczytałem żeby pobawić się w Zanmato, no ale jak z takim małym Agi mam dojść do Ruchu jak ona zabija zanim cokolwiek zrobie. Więc czy jest jakiś inny sposób czy musze Yuną pakować w Agi jak najszybciej ;x ?
Mam podobnym problem jak kolega kilka postów wyżej ;x Zbieram Celestial Weapons i Aeony. No i pojawił się problem. Nie zabrałem Skarbu z Macaloni, a każdy wie co tam teraz jest (Dark Shiva), oczywiście przeczytałem żeby pobawić się w Zanmato, no ale jak z takim małym Agi mam dojść do Ruchu jak ona zabija zanim cokolwiek zrobie. Więc czy jest jakiś inny sposób czy musze Yuną pakować w Agi jak najszybciej ;x ?