FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
To nie wykluczoneEiko pisze:Ja zaś słuysząłam, że Mog's amulet jest w tym sklepie ostatnim w Estrah... A nie wiem ^^ Sama nie sprawdziłam :D
jest tam w Esthar taki sklepik co się nazywa Cheryl's Store który jest zawsze zamknięty
ale po wielokrotnym wejściu do sklepu otzymujemy tu prezent a czasem naprawde żatkie przedmioty.
jednak najżatrzy przedmiot który tu dostałem to Rosetta Stone (uczy umiejętności Abilityx4) który można otrzymać podczas ataku Lunatic Pandora na Esthar (sprawdziłem wtedy sklepik jakieś 5-10 razy)
jednak na wszystkich stronach które przejżałem jest zapewnione że jedyny sposób zdobycia Mog's amulet jest przez chocobo world
andchaos pisze:żatkie, najżatrzy, przejżałem

Co do Mog's Amulet dostałem go od Centaura jak przedmiocik z literką A w Chocobo World po odszukaniu Moga na 20 poziomie:)
"Moja żeycie to ta krótka chwila, kiedy mogę grać i zatrzymać czas. To co czuje w niej to moja siła ona we mnie jest już od wielu lat (...) "
Sofa "Moje życie to..."
Sofa "Moje życie to..."
ja mam problem na poczatku gry, otóz w ktorym miejscu w bibliotece znajduje sie Occult Fan I?? sprawdzam wszystkei regaly z ksiazkami ale nic tam nie ma?
Spis anime: www.republika.pl/kopekanime
geeez...wystarczy wykazać odrobine chęci i samemu poszukać...
http://img214.imageshack.us/img214/8484/ochz5.png

http://img214.imageshack.us/img214/8484/ochz5.png
Samodzielności, trochę. -_- Przecież można wyczytać tu http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=26 że:
Wystarczy wcisnąć odpowiedni klawisz (E dla PC, R1 dla PSOne) w momencie, gdy smuga znajduje się na kwadracie i dodatkowe obrażenia gotowe!
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Dzięki. Już się zorientowałem. Po prostu nie wiedziałem kiedy się bohaterowie wymieniają, a teraz już wiem, że po jakimś czasie od zgonu przylatuje aniołek i wymienia zwłoki na kolejnego bohatera.
Swoją drogą to zmieniłem taktykę. Stworzyłem 6 średniej klasy bohaterów, ale nie dało to pożądanych efektów. Dlatego zrobiłem 3 strongmenów i 3 postacie z jednym gf jako mięso armatnie. Choć mając gfa mogą używać itemów, magię i przede wszystkim osłaniać się samym gfem. Z ostatnich doświadczeń widzę, że taki bohater może zadać nawet znaczące obrażenia. Jeszcze rzuci się na niego rflect i jest git.
Dzięki za tak szybką reakcję.
Pzdr
Chyba będę wpadał tu częściej, bo na moim forum z ogame (mojego sojuszu) to się ostatnimi miesięcy nic nie dzieje, a tu? Prawie pól tysiąca zarejestrowanych użytkowników. Masakra...
Swoją drogą to zmieniłem taktykę. Stworzyłem 6 średniej klasy bohaterów, ale nie dało to pożądanych efektów. Dlatego zrobiłem 3 strongmenów i 3 postacie z jednym gf jako mięso armatnie. Choć mając gfa mogą używać itemów, magię i przede wszystkim osłaniać się samym gfem. Z ostatnich doświadczeń widzę, że taki bohater może zadać nawet znaczące obrażenia. Jeszcze rzuci się na niego rflect i jest git.
Dzięki za tak szybką reakcję.
Pzdr
Chyba będę wpadał tu częściej, bo na moim forum z ogame (mojego sojuszu) to się ostatnimi miesięcy nic nie dzieje, a tu? Prawie pól tysiąca zarejestrowanych użytkowników. Masakra...
ja mam problem na poczatku gry, otóz w ktorym miejscu w bibliotece znajduje sie Occult Fan I?? sprawdzam wszystkei regaly z ksiazkami ale nic tam nie ma?
Czy naprawde mam powklejać te screeny do solucji, bo jest tak dokładnie napisana, że zbyt szczegółowaPantoliano pisze:Pytanie- w jakim momencie wciskać E podczas Rekonzukena Squalla- podczas napisu TRIGGER?

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Proszę o pomoc! Jestem w momencie gdy zaczyna się możliwość sterowania ogrodem. Muszę teraz, a wiem z solucji że można (gram bez niej, ale tu akurat zajrzałem
, dotrzeć do CENTRA RUINS żeby zdobyć GF-y (Odin i Tonberry). W jaki sposób dotrzeć do CENTRA RUINS- gdzie to jest????? Dzięki za pomoc i pozdrawiam!!!
[ Dodano: Wto 12 Wrz, 2006 13:14 ]
NOWE PYTANIE- znalazłem już ruiny centra, ale nie mogę tam dopłynąć ze względu na most w połowie mapy który mi blokuje przejście. Czy to znaczy że do CENTRA RUINS nie można się jeszcze dostać na tym etapie gry?? Dziękuję za pomoc i o nią proszę!!!

[ Dodano: Wto 12 Wrz, 2006 13:14 ]
NOWE PYTANIE- znalazłem już ruiny centra, ale nie mogę tam dopłynąć ze względu na most w połowie mapy który mi blokuje przejście. Czy to znaczy że do CENTRA RUINS nie można się jeszcze dostać na tym etapie gry?? Dziękuję za pomoc i o nią proszę!!!