FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

budda

Post autor: budda »

oki a prócz testów jaki jest najlepszy sposób, na podnoszenie SeeD rangi, bo jeśli chodzi o misje to 1 dostałem 6 SeeD lvl za misje z ifrytem i raz 1 lvl za misje z pociagiem i prezydentem a tak jestem na 2 płycie w FH i nic.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

1 lvl chyba sie dostaje za ultima weapon a takto lvle seed za stoczone walki mozesz dostac
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
budda

a to fajnie dobże sie składa, bo lubie expić ^^ właśnie sięwybieram na polowanie na dobre czary, wiesz ful life chce poszukaćmeteor itp, coby stay trochę podciagnąć a i z tym wiąże się moje pytanie. w bestariuszu pisze, ze tylko rubby dragon ma meteor. odwiedziłem jegomoscia i dostałem tęgie baty ale nie chodzi o to. on nie miał meteora. czy to kiedy będzie go miał zależy odemnie a raczej od lvli mojej druzyny?? jeśli tak, to od jakiego lvl mogę go dorwaćz meteorem.
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Ruby Dragon posiada Meteor ale na wysokich levelach. Możesz użyć LV Up Tonberrego, ale uważaj bo to zwiększy siłę ataków smoka (zwłaszcza Breath).
budda

osz :P
to nie za bardzo ^^ mam squala na 41 lvl irva i rinoe na ok 34 jestem na cd ledwo co mam zdobyłem mozliwość latania balamb garden czy mogli byście mi polecić jakiś zestaw czarów które moge zdobycna tym etapie i w miarę duzo podnoszą statystyk?? i gdzie na CD 2 najlepiej expić. w faq opisująnajlepsze miejsca w grze w których nie dam teraz rady, lub są jeszcze dla mnei nie dostępne. zaś na forum na 1wszej stronie opisany jest CD 1 i od momętu zagarnięcia ragnaroka.
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Najbardziej podwyższy ci Ultima :grin: (do kupienia w Shumi Village)
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

budda pisze:mogli byście mi polecić jakiś zestaw czarów które moge zdobycna tym etapie i w miarę duzo podnoszą statystyk??
http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=50 <- tu masz spis co i o ile podnosi konkretną statę. Troszke samodzielności - i nie zglaszaj się tutaj z każdym drobnym problemem jak tylko ruszysz się w fabule - zaczekaj z 3 dni i zrob wiekszy spis... :lol:
budda pisze:gdzie na CD 2 najlepiej expić. w faq opisująnajlepsze miejsca w grze w których nie dam teraz rady, lub są jeszcze dla mnei nie dostępne. zaś na forum na 1wszej stronie opisany jest CD 1 i od momętu zagarnięcia ragnaroka.
Gdziekolwiek - lasy koło Trambia Garden stykną IMO
budda

no wiesz kwazi, tutaj taki zastój chciałem troche rozruszyć forum ^^
nie no żartuje. Ja po prostu lubi ewszystko wiedzieć, a co do spisu mam go wydrukowanego ale nie mam pojęcia jakie stworki od jakich lvl-i mają dane czary.
Pozdro zi-omki
Vision

Post autor: Vision »

budda

Wiesz my wiemy duzo ale czlowiek jest tylko czlowiekiem i my tez czasami mozemy cos zapomniec. Nastepnym razem zagladaj tu -> http://www.k-ff.com/Final8/index.php a napewno duzo sie dowiesz.
budda

oj znam to znam ale przeważnie pytam o mało istotne szczeguły których tam nie ma :/
pozdro :(
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

budda pisze:oj znam to znam ale przeważnie pytam o mało istotne szczeguły których tam nie ma :/
Skoro szczeguły są mało istotne - pogrupuj je chociaż i spytaj sie na raz o np. 5 ...
budda pisze:a co do spisu mam go wydrukowanego ale nie mam pojęcia jakie stworki od jakich lvl-i mają dane czary.
http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=41 -_____-' co do lv potworków - kombinuj i używaj komendy LV UP
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Kurde! Na stronie głównej Bestiary przy czarach stopniowalnych jest wyraźnie napisane, kiedy potwory są Low, mid lub high level.
1-20 low
21-30 mid
31-100 high

Jezus... :/
kwazi pisze:budda napisał/a:
gdzie na CD 2 najlepiej expić. w faq opisująnajlepsze miejsca w grze w których nie dam teraz rady, lub są jeszcze dla mnei nie dostępne. zaś na forum na 1wszej stronie opisany jest CD 1 i od momętu zagarnięcia ragnaroka.
Bo na CD 2 poziom jest praktycznie wszędzie podobny. Nieźle się expuje w Desert Prison, w Missile Base (opcja bez kamuflażu), FH, BG Training Center, Centra Ruins, czy Galbadia Garden, czyli praktycznie cała druga płyta. Po co więc pisać jakieś szczególne lokacje. <sigh> Naparwdę widać, że przez opisy ludzie tracą zdolność samodzielnego kombinowania i myślenia. -_-'
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
lberg

Post autor: lberg »

Witam serdecznie!

Czy mozecie mi powiedziec jak pokonac....Diablosa? :/
Jestem na samym poczatku gry, wlasnie dostalem od Cid'a ta lampe i chcialbym od razu rozwalic tego Diablosa ale naprawde nie wiem jak.Probowalem juz 5 razy i nic:/
Ile on ma sily?!Czym go najlepiej atakowac!?

Z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
pawel322

Post autor: pawel322 »

Przecież w opisie pisze jak go pokonać.
Ma chyba 12 tys życia i należy na początku użyć czar demi(najlepiej 2-3 razy) a później albo limity albo gify.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Selphi drawuj Demi i rzucaj na niego- czasami jest miss, ale jak wejdzie to duzo zabiera, i czasami Curaga Diablos cie podleczy ;)
Squallem-limituj- Renzukuken
Zell- Tak samo, limity.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”