Trivia aka Quiz (FF1 - FF6)
Moderator: Moderatorzy
Król smoków: Bahamut
Przedmiot: Rat tail
Po co: Bo chce żeby zaprzyjaźniona z nim czarownica zrobiła mu jointy.
Jeśli ostatnia część to po co wojownikow, to: żeby uzyskali lepsze joby
Przedmiot: Rat tail
Po co: Bo chce żeby zaprzyjaźniona z nim czarownica zrobiła mu jointy.

Jeśli ostatnia część to po co wojownikow, to: żeby uzyskali lepsze joby
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
w końcu doszedłem do tego momentu

Kod: Zaznacz cały
Zande, Dorga i Unne byli uczniami Noaha. odchodząc mag powierzył Dordze magię, Unne świat snów a Zande dostał życie jako istota ludzka. niezadowolony z daru postanowił wezwać ciemność aby zyskać wielką moc.
Sogetsu napisał/a:
Kod:
Zande, Dorga i Unne byli uczniami Noaha. odchodząc mag powierzył Dordze magię, Unne świat snów a Zande dostał życie jako istota ludzka. niezadowolony z daru postanowił wezwać ciemność aby zyskać wielką moc.
Tu jeszcze była pewna sprawa z tą ciemnością - samo to że Zande nie dostął tego czego chciał, nie sprawiła że był zły.
EDIT: OK, uznam, bo quiz stoi. Zande był złu, ponieważ był pod kontrolą Mrocznej Chmury, a jego pragnienie osiagnięcia większej mocy tylko ułatwiło Dark Cloud przejęcie nad nim kontroli.

Kod:
Tu jeszcze była pewna sprawa z tą ciemnością - samo to że Zande nie dostął tego czego chciał, nie sprawiła że był zły.
EDIT: OK, uznam, bo quiz stoi. Zande był złu, ponieważ był pod kontrolą Mrocznej Chmury, a jego pragnienie osiagnięcia większej mocy tylko ułatwiło Dark Cloud przejęcie nad nim kontroli.
dzięki
właśnie sobie FFIII odświerzam przed remakiem na NDSa (ostatnio jakieś 5 lat temu w rójeczkę grałem). a jak już przy FFIII jesteśmy to i pytanie z tej częśći (bardzo łatwe):
kilkakrotnie w trakcie gry wspominane jest pewne wydarzenie z przeszłości świata FFIII. co się wtedy stało i w jaki sposób problem został rozwiązany?

kilkakrotnie w trakcie gry wspominane jest pewne wydarzenie z przeszłości świata FFIII. co się wtedy stało i w jaki sposób problem został rozwiązany?