FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Potrzebne jest 6 "Remedy +" - jak zrobić? Zdolność Alexandra Med LV Up :)
Zielony29

Post autor: Zielony29 »

aha Dziekuje :) slicznie :)

[ Dodano: Pon 14 Sie, 2006 14:40 ]
hmmmm a co do Edena...........?? Pokonalem Bahamuta i niby mam to przejscie ale nie moge zejsc :( i nie wiem co robic (moze to glupie pytanie) hyhy
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

do DSRC i do ultimy by zdobyc edena mozna zejsc dopiero po jakims czasie ,jesli bahamuta zdobyles zaraz po zdobyciu ragnaroka i zabraniu rinoy do sorc memorial to bedziesz mogl tam wejsc dopiero po odzyskaniu rinoy (mozliwe ze jak zdobedziesz B. po odzyskaniu jej to odrazu bedzie zejscie na dol)
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

A ja zawsze po pokonaniu Bahamuta wracałem na Ragnaroka i lądowałem odrazu po tym - i zawsze przejście było :lol:
Zielony29

Hmmmm mam pytanie jeszcze jedno bo szukam Ragnaroka i podgladnalem do opisu jak go znalezc ale niestety nie moge przejsc przez plytka woda dlaczego?? :( Z gory dziekuje za pomoc :)
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

wyjdz tym portalem co cie zaprowadzi do lasu , wejdz do lasu chocobo i na chocobosie przebedziesz plytka wode
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
budda

Post autor: budda »

postanowiłem zagraćw FF8 jeszcze raz z 2 powodów. 1 popzednio jak w to grałem nie wiedziałem nawet co to juctowanie, i nie czytałem dialogów (omineła mnie cała fabuła.) Teraz zaczynam od nowa tłumacząc każdy dialog, jak czegośnie rozumiem zaglądam w słownik albo translator. Wstyd mi troszke pisać o tak błachą sprawę, ale na samym początku gry w balma garden jest do znalezienia książka a raczej magazyn.Occult Fan I w opisie jest napisane, że znajduje się on w bibliotece wśrud książek na regale. Niestety na żadnym regale tego nie ma :D chodze przy każdym wciskając "x" ale nic z tego. jeśli komuś się chce może napisać na jakim regale albo coś :oops: głupio mi troche bo to banał. Z góry dzienkuje pozdrawiam.

Ok. Już chyba wiem. W opisie pisze, że mam wziąść czasopismo z półki zaś w spisie magazynów pisze, ze dostępne jest ono od CD 1+!! gdzieś jest błąd proszę poprawić :P

Pytanie z innej beczki (odnośnie juctowania) chciałbym podnieść sobie staty wiem, ze GF musi mieć wyuczony np hp-juction i powiecmy, ze podłanczam sobie 50 czarów cura. Co dalej się dzieje, czy musze odczekaćjakiś czas żeby to się "przyjęło" czy "wchłonęło we mnie" nie umiem tego nazwać... bo chyba na czas juctowania nie będę mógł używaćdanego GF-a. aha i czy to przyjmuje sięna stałe, czy też to (np +100hp) "odchodzi" kiedy zdejmę czary z GF-a... Dla niektórych to banał ale ja tak na poważnie w FF8 gram po raz pierwszy

I co mogę zrobić w przypadku, kiedy mój GF zginie. Walczyłem (na 7 i 8 poziomie) z T-rexem walka trwała jakieś 25 minut i no nietety Shiva odjechała. Jak mogę ją wskrzesić.?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

budda pisze: Pytanie z innej beczki (odnośnie juctowania) chciałbym podnieść sobie staty wiem, ze GF musi mieć wyuczony np hp-juction i powiecmy, ze podłanczam sobie 50 czarów cura. Co dalej się dzieje, czy musze odczekaćjakiś czas żeby to się "przyjęło" czy "wchłonęło we mnie" nie umiem tego nazwać... bo chyba na czas juctowania nie będę mógł używaćdanego GF-a. aha i czy to przyjmuje sięna stałe, czy też to (np +100hp) "odchodzi" kiedy zdejmę czary z GF-a... Dla niektórych to banał ale ja tak na poważnie w FF8 gram po raz pierwszy
Przykład:
1) Podczepiasz GFa z wyuczonym HP-J Squallowi
2) Pod statystyke HP u Sualla podpinasz to co chcesz - i to co daje najwięcej do HP - i to wszystko... HP skacze do góry w zależności od rodzaju podpiętego czaru. Jeśli zmienisz czar - HP też ulegnie zmianie.
3) Jeśli GF jest podpięty do Squalla i nie ma statusu KO - zawsze możesz go użyć.
budda pisze:I co mogę zrobić w przypadku, kiedy mój GF zginie. Walczyłem (na 7 i 8 poziomie) z T-rexem walka trwała jakieś 25 minut i no nietety Shiva odjechała. Jak mogę ją wskrzesić.?
Wskrześ go przedmiotem G-Returner potem się kimnij/użyj Pet House przy SP/jakiegokolwiek innego przedmiotu leczącego GFy (do kupienia w rozmaitych sklepach).
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

budda pisze:Wstyd mi troszke pisać o tak błachą sprawę, ale na samym początku gry w balma garden jest do znalezienia książka a raczej magazyn.Occult Fan I w opisie jest napisane, że znajduje się on w bibliotece wśrud książek na regale. Niestety na żadnym regale tego nie ma
Bo jak nie umiesz znaleźć, to się nie dziw, że nie ma. TU masz dowód, że JEST

Obrazek
budda pisze:Ok. Już chyba wiem. W opisie pisze, że mam wziąść czasopismo z półki zaś w spisie magazynów pisze, ze dostępne jest ono od CD 1+!! gdzieś jest błąd proszę poprawić
Nie ma żadnego błędu, tylko u ciebie szwankuje rozumienie tego, co czytasz (Polakom gratulujemy umiejętności nierozumienia czytanego tekstu...). CD1+ oznacza
DOSTĘPNE OD CD 1 DO PÓŹNIEJSZYCH DYSKÓW
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
budda

no to dałem plame :oops:
Dzienki za podpowiedzi :613:

Apropo...
Obrazek
Ta pani mi przeszkadza
Zielony29

Hyhy ja znow w jednej sprawie.............Hmmmm jestem w zamku Ultimecji i sa organu i pewnie tymi organami przywoluje sie Omege prawda tylko nie wiem jak. A "nie dzialaja" mi "2 literki "D" i "W" " i nie moge chyba zagrac :) Z gory dziekuje za pomoc :)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Zielony29 pisze:Hyhy ja znow w jednej sprawie.............Hmmmm jestem w zamku Ultimecji i sa organu i pewnie tymi organami przywoluje sie Omege prawda tylko nie wiem jak.
A zajrzeć do opisu nie łaska? :roll: http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=40
Krypta pisze:3. Znaleźć Omegę

Squaresoft (obecnie Square-Enix) wymyślnie schował Omegę. Spacerując po w zamku Ultimecji nieraz przechodziłeś/aś przez Kaplicę i zauważyłeś/aś czarno-fioletowy obłok - to właśnie jest Omega Weapon. Udaj się do najbliższego Save Pointu , który znajduje się w wieży zegarowej tuż przy schodach (jest ukryty, więc użyj zdolności Move-Find) i zapisz grę. Teraz wróć do Kaplicy i przejdź do dziedzińca z fontanną, gdzie znajduje się krąg zmiany drużyn - skorzystaj z niego. Słabszą drużynę wyślij do pomieszczenia z wielkim dzwonem (pokój przed galerią obrazów) i pociągnij za sznur. Zobaczysz napis: "Monsters can be heard roaring far away" i pojawi się zegar odmierzający czas. Użyj punktu zmiany zespołów, by przełączyć się na Squalla i udaj się do Kaplicy, gdzie już czeka gotowy do walki Omega Weapon. Podejdź do niego na wysokości jego niższej głowy.
Zielony29

Dziekuje slicznie :) i przepraszam czasami zagladam do opisu............ ale to nic dzieki wielkie :)
budda

hmm mam pytanko odnośnie GILI i rangi SeeD
w FF8 za wygrane walki nie dostaje się Gil. dostaje się je w zależnosci od rangi SeeD - to wiem. Ale co jaki czas albo w jakich sytuacjach przydzielane są gile. Mam 12 lvl squallem i 18 SeeD i nie mogę doczekać się wypłaty ^^
targaroth

Post autor: targaroth »

musisz dużo chodzić po planszy... nie walczyć a chodzić :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”