Konsole...

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Która z konsol najpewniej kupisz?

PS3
57
53%
X360
9
8%
Wii
6
6%
Po co mi nowa konsola? oO
24
22%
Najpewniej PS3 + Wii lub X360
11
10%

Liczba głosów: 107

Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Fjuczers pisze:Haichi, X360 pewno uzywa 16GB DVD (2x2x4,2 w przyblizeniu), jak dla mnie to naprawde full miejsca, nawet nie wiem czy uzywaja ich w calosci (znaczy wypelniaja po brzegi gra).
Wątpię, żeby gry były tłoczone na dwustronnych płytkach. Na chwilę obecną gry na X360 są na DVD9, czyli jednostronnych, dwuwarstwowych (8,5 GB)

Co do psucia się konsol to fakt, były wadliwe modele, ale też większość psuła się po przerobieniu... Tak samo zresztą było z PSTwo, każda (chyba) przerobiona od razu padała. Teraz już "spece" znalazły sposób.... A i tak najlepszy model PS2 to 39004 ;] Tylko trochu głośna... (te 50004 to jakby tłumik miały wmontowany.... też kcem :( )
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Post autor: Faka »

@Nemesis
Hehe, no jezeli 100% to nie wszystkie, to ja jestem pszczolka maja ^^... Pisz normalnie, a nie na oslep, bo kazdy pomysli, ze "100% PS2 nowych sie nie psulo", wiec dotyczy to wszystkich konsol.

Mnie to nie dziwi i nigdy nie dziwilo, ze konsole sie psuly na starcie, wrecz przeciwnie rozmieszalo mnie to jak to sobie firma spieszyla z produkowaniem konsoli, bo pieniadze to wladza.
... thug life ...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Faka pisze:Hehe, no jezeli 100% to nie wszystkie, to ja jestem pszczolka maja ^^... Pisz normalnie, a nie na oslep, bo kazdy pomysli, ze "100% PS2 nowych sie nie psulo", wiec dotyczy to wszystkich konsol.
Każdy znaczy Ty? Ja zrozumiałem każdego posta Nemesis
Jaco pisze:te 50004 to jakby tłumik miały wmontowany.... też kcem )
Silver Satin to jest coś wspaniałego. Będę czekał aż wypuszczą tą wersję i wtedy pomyślę :D

Co do Wii - nikt nie zapomina, może kiedyś sobie kupie jak mi się next-geny znudzą ;) Mnie takie zabawy pilotem ponimo, że ciekawe jakoś nie przyciągają...
WII TO NIE NEXT-GEN!!!!!!
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Haichi pisze:Ale o ile mi wiadomo x 360 nie uzywa blue-ray :roll: , pewnie dlatego nie są jeszcze takie drogie.
Gry na X360 i tak juz kosztuja 270 zl - premiery, nie sadze zeby cena gier na PS3 dobila do 300 zl, ludzie zniecheca sie jak zobacza ta trojke na poczatku.
Więc dlatego mówie, że normalną rzeczą będzie jak gry na PS3 będą droższe niż na X360 (które bodajże używa dwuwarstwowych dvd o rozszerzeonej pojemności) ><" ...
J.W. nie zawyza o duzo cen. Ludzie jak zobacza takie ceny to sie zniecheca na strarcie.
Fjuczers pisze:Nemesis jak Wii wypali z tym swoim "interesujacym" pilotem to bedzei przeboj, juz widzialem na filmiku jak koles gral Pilotem w FPS jakiegos, celowal normalnie pilotem, pelen wypas !!!. Moze byc czarny kon w "gonitwie" next-genow.
Jak komus by nie pasowal pilto to mozna zmienic na normalnego pada ;) , ale ja bym tego nie zrobil :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Thompson pisze:Faka napisał/a:
Hehe, no jezeli 100% to nie wszystkie, to ja jestem pszczolka maja ^^... Pisz normalnie, a nie na oslep, bo kazdy pomysli, ze "100% PS2 nowych sie nie psulo", wiec dotyczy to wszystkich konsol.

Każdy znaczy Ty? Ja zrozumiałem każdego posta Nemesis
a) Faka: Sam wywołujesz ze mną potyczke, a potem gadasz, że sie uwzięłam... Dobrze, ze ja to nie Sephi/Galaxia...
b) Bo widzisz Thompson wysilasz się, zeby przeczytać zdanie pod względem całości wypowiedzi. Faka czyta tylko na płaszczyźnie podstawowej: inne opcje rozumienia jakiejś wypowiedzi dla niego nie istnieją, a potem wali takie teorie jak ta, ze moim zdaniem nie ma na świecie konsoli, która nie byłaby fabrycznie doskonała i że niemozliwym jest, aby jakikolwiek model spośród tych milionów był wadliwy... LOL Jak teraz o tym mysle, to mnie zastanawia jak ktokolwiek mógł pomysleć, że mam takie zdanie hahahahahaha
Kimahri pisze:Gry na X360 i tak juz kosztuja 270 zl - premiery, nie sadze zeby cena gier na PS3 dobila do 300 zl, ludzie zniecheca sie jak zobacza ta trojke na poczatku.
IMO już się z ceną uporają. W kraju biednym jak nasz, gry za 300+ zł nie mają szans, tak więc imo pójdą na: będa tańsze, to wiecej sprzedamy, a i tak zarobimy więcej, niż gdyby kosztowały więcej. Im droższa gra, tym mniej osób kupi...
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Post autor: Faka »

K, Nemesis Peace World, starczy juz tej potyczki. A tak chcialem sobie tu spokojnie nawiazac kontakty z krypta, a wyszlo jak wyszlo. Coz czlowiek uczy sie na bledach...

Pozdrawiam :P
... thug life ...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

I znowu będzie nudno.. cholera -_-"
Gry na Xboxa nie są aż takie drogie.. na aukcjach można czasami kupić nowe za cene gry na PS2.
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Kimahri pisze:
Haichi pisze:Ale o ile mi wiadomo x 360 nie uzywa blue-ray :roll: , pewnie dlatego nie są jeszcze takie drogie.
Gry na X360 i tak juz kosztuja 270 zl - premiery, nie sadze zeby cena gier na PS3 dobila do 300 zl, ludzie zniecheca sie jak zobacza ta trojke na poczatku.
Więc dlatego mówie, że normalną rzeczą będzie jak gry na PS3 będą droższe niż na X360 (które bodajże używa dwuwarstwowych dvd o rozszerzeonej pojemności) ><" ...
J.W. nie zawyza o duzo cen. Ludzie jak zobacza takie ceny to sie zniecheca na strarcie.
Racja ... zresztą zobaczymy po premierze PS3 w Europie. Hehe ... ale u nas i tak pewnie będzie później :roll:
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-dw- ... -1c2n.html

http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3910

No to sie zawiodlem, myslalem ,ze w polsce gry sa tanie, a tu takie zaskoczenie :/
Gry na Xboxa nie są aż takie drogie.. na aukcjach można czasami kupić nowe za cene gry na PS2.
Pewnie , ze nie sa, i w takiej samej cenie beda gry na PS3.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Kimahri pisze:i w takiej samej cenie beda gry na PS3.
Na to bym nie liczyła. O ile gry na X360 schodza taniej, to gry pod PS3 (przynajmniej na poczatku będa kosztowac ok. 270 zł) Nalezy pamięteć, iz od premiery X360 trochę czasu juz upłynęło.
Awatar użytkownika
Fjuczers
Kupo!
Kupo!

Post autor: Fjuczers »

No i Sony wylozylo naprawde kolosalna ilosc gotowki na produkcje Cell'a i Blu-Ray'a to nie sa ot takie koszty, naprawde kupa kasy nawet jak na Sony, wiec jedyna szansa na zysk sa wysokie koszty gier, ktore szybko nie stanieja... niestety.
To Odin we call &#8211; in his name we will fight
Riding on dragons through the waves
And the gods on our side
Summon the valkyrs in the sky
On the wings of death we ride
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

300 zeta za gre... omg :lol: Nawet przy zarobkach rzędu 10000 nie chciałoby mi się tyle kasy wydawać. :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Fjuczers
Kupo!
Kupo!

Post autor: Fjuczers »

Boni pisze:300 zeta za gre... omg :lol: Nawet przy zarobkach rzędu 10000 nie chciałoby mi się tyle kasy wydawać. :roll:
no coz tak to jest, firmy maja kolosalne starty przy produkcji i sprzedazy konsol i maja zamiar sobie to odbic na grach...

no coz super-hiper-wypas gry na PC to wydatek okolo 150 pln'ow maxymalnie (najczesciej w versji super delux, nie mowiac ze gracze kupuja, koncza gre w tydzien i sprzedaja na allegro za 70-90% ceny, ale za sprzet placisz czesciej (raz na kilka lat, wydatek pokroju nowej konsoli i juz wszstko co najnowsze smiga jak ta lala), ale i tak to wg. mnie bardziej oplacalny interes, bo za 1 gre na PS3/X360 mam 3 gry premierowe na PC :].
Riding on dragons through the waves
And the gods on our side
Summon the valkyrs in the sky
On the wings of death we ride
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ale na PC mało jRPG uświadczysz... :/ Ja jak mam wybór i na grze mi Aż tak nie zależy, to na PC kupuję. Ceny będą wysokie, ale pójda w dół im więcej nowych tytułów się bedzie ukazywać. Wielu tutaj nei kupi PS3 od razu, więc jak juz się zdecydują - gry stanieją. FFX-2 swego czasu kosztowało 240 zł, teraz 79? No, własnie.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Mnie rozwala cena Killzone'a... tą grę można obecnie nabyć w takim MM za 30 złociszy O_O A gra jest niczego sobie (FPS i to jeden z lepszych w jakie grałem na PS2). Żeby tak większość gier na PS2 tyle kosztowała, choćby te 2 lata po premierze... Szczególnie teraz wiele starszych gier na PS2 powinno stanieć jeszcze bardziej, gdy PS3 na horyzoncie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”