Konsole...

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Która z konsol najpewniej kupisz?

PS3
57
53%
X360
9
8%
Wii
6
6%
Po co mi nowa konsola? oO
24
22%
Najpewniej PS3 + Wii lub X360
11
10%

Liczba głosów: 107

Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Post autor: Faka »

Heh... mialo byc kkw, za szybko sie rozpedzilem...
Thompson pisze:ja też nie... może po prostu te legalne kopie zapasowe są lepsze od tych mniej legalnych? :P
Haha... bardzo smieszne :?

Chodzi to, ze na nowych krazkach blue-ray, piratom bedzie ciezko zlamac zabezpieczenie, co dzieki temu firmy developerskie na tym zarobia wiecej, bo nikt jeszcze z piratow tego nie zlamal... Widze, ze "nowych" lubicie dokuczac... :?
... thug life ...
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Faka pisze:Widze, ze "nowych" lubicie dokuczac...
Nikt tu nie dokucza, musisz się przyzwyczaić :D
Faka pisze:Haha... bardzo smieszne
Ups, nie miało byc zabawnie
Faka pisze:developerskie na tym zarobia wiecej
I co z tego? "Ojej! Tyle kasy zarobiliśmy to może zrobimy wreszcie jakąś świetną grę zamiast odgrzewanego kotleta?" Nie wiem za bardzo gdzie tu związek ale Ty myślisz chyba, że jakiś jest. Nie będą potrzebowali tryliardów dolarów żeby zrobić dobrą grę. I z piractwem sobie poradzą.
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Fjuczers
Kupo!
Kupo!

Post autor: Fjuczers »

Faka zabezpieczenia Blu-ray zostana baaardzo szybko zlikwidowane, bardziej sie przyloza piraci, bo ceny gier beda na tym nosniku sporo wyzsze, a piracik to piracik po kosztach + premia dla sprzedawcy i juz masz full klientow, ktorzy duzo oszczedza.

Zabezpieczenia beda lamane w zaleznosci od popytu, im wieksze zapotrzebowanie tym wiecej pracy to wloza i dla wlasnej satysfakcji ("HA HA WYDYMAŁEM SONY" itp.), jak i dla zysku.

Wiesz starforce mial byc nie do obejscia, a dzis omijasz go przez (***)' na loozie, no i z lekkim opuznieniem masz juz "polamane zabezpieczenia".

'(***) => nie pisze co to jest, aby nie promowac piractwa, bo tu chyba taka polityka jest.
To Odin we call – in his name we will fight
Riding on dragons through the waves
And the gods on our side
Summon the valkyrs in the sky
On the wings of death we ride
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

No tak fjuczers, co do starforce'a to sie moge zgodzic, no ale nie powiesz, ze ominiecie tego zabezpiecznie nie jest takie wygodne, jak to bylo kiedys z innym zabezpieczeniami...

No co do cen tych nowych nosnikow, to tez musze ci przyznac racje, ze beda drogie. Ale nie wiem jeszcze jak drogie przy grach xkloca 360-tki, bo tez nie powiem, ze sa drogie na ta konsole...
... thug life ...
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Faka pisze:No tak fjuczers, co do starforce'a to sie moge zgodzic, no ale nie powiesz, ze ominiecie tego zabezpiecznie nie jest takie wygodne, jak to bylo kiedys z innym zabezpieczeniami...

No co do cen tych nowych nosnikow, to tez musze ci przyznac racje, ze beda drogie. Ale nie wiem jeszcze jak drogie przy grach xkloca 360-tki, bo tez nie powiem, ze sa drogie na ta konsole...
Ale o ile mi wiadomo x 360 nie uzywa blue-ray :roll: , pewnie dlatego nie są jeszcze takie drogie.
Awatar użytkownika
Fjuczers
Kupo!
Kupo!

Haichi z tego co pamietam to wyprodukowanie 1 czystego nosnika Blu-Ray jest kilkakrotnie drozsze niz zwyklego DVD (a mowimy ciagle o czystym nosniku), dalej jest pewno tendentcja wzrostowa zachowna jesli chodzi o koszty produkcji.

Faka StarForce, juz umiera, wiele firm sie go pozbywa bo sa skargi graczy, ze im dlugo plyte mieli, zajezdza laser itp... StarForce juz dogorewa...
And the gods on our side
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Fjuczers pisze:Haichi z tego co pamietam to wyprodukowanie 1 czystego nosnika Blu-Ray jest kilkakrotnie drozsze niz zwyklego DVD (a mowimy ciagle o czystym nosniku), dalej jest pewno tendentcja wzrostowa zachowna jesli chodzi o koszty produkcji.

Faka StarForce, juz umiera, wiele firm sie go pozbywa bo sa skargi graczy, ze im dlugo plyte mieli, zajezdza laser itp... StarForce juz dogorewa...
Więc dlatego mówie, że normalną rzeczą będzie jak gry na PS3 będą droższe niż na X360 (które bodajże używa dwuwarstwowych dvd o rozszerzeonej pojemności) ><" ...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

KWW - Kraj Więdnącej Wiśni zapewne....

JA także nie rozumiem jak brak piracwa ma wpłynąć na polepszenie się gier... Twórcy pomyślą: o nie ma piratów to wysilmy się przy fabule i nie róbmy tego tylko dla zysku...? IMO nie.
Nie. Nie dręczymy nowych. Ci, którzy czują się udreczani nie umieja zwykle prowadzić dyskusji... Reszta sobie radzi, jak Fjuczers. O. ;)

[ Dodano: Sob 12 Sie, 2006 00:26 ]
BTW: coś za coś, nie ma bata. Za technologię się buli. Można kupić X360 i się cieszyć z tego co oferuje (a u nas oferuje niewiele), albo kupic PS3 i naprawdę dokładnie czytać wiele recenzji nim się kupi grę. Ja wybieram druga opcję. Na PS2 ilością gier nie grzeszę, ale za to prawie nie żal mi wydanej kasy (poza 2...czy 3 przypadkami). Do tego mam zamiar sie wykosztować na Wii, o której tutaj wielu zapomina, a która imo zapowiada się na ciekawą i o przystępnych cenach gier. O.
Awatar użytkownika
Fjuczers
Kupo!
Kupo!

Nemesis jak Wii wypali z tym swoim "interesujacym" pilotem to bedzei przeboj, juz widzialem na filmiku jak koles gral Pilotem w FPS jakiegos, celowal normalnie pilotem, pelen wypas !!!. Moze byc czarny kon w "gonitwie" next-genow.

Haichi, X360 pewno uzywa 16GB DVD (2x2x4,2 w przyblizeniu), jak dla mnie to naprawde full miejsca, nawet nie wiem czy uzywaja ich w calosci (znaczy wypelniaja po brzegi gra).

A wie ktos cos na temat "wytrzmalosci" nowych niebieskich laserow sony ???. Bo w PS2 slyszalem, ze byl to problem, ze niekiedy sie szybko wypalaly... , a Blu-Ray nie bedzie tanim sprzetem do wymiany "ot tak".
To Odin we call &#8211; in his name we will fight
And the gods on our side
To Odin we call &#8211; in his name we will fight
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Haichi pisze:
Faka pisze:No tak fjuczers, co do starforce'a to sie moge zgodzic, no ale nie powiesz, ze ominiecie tego zabezpiecznie nie jest takie wygodne, jak to bylo kiedys z innym zabezpieczeniami...

Ale o ile mi wiadomo x 360 nie uzywa blue-ray :roll: , pewnie dlatego nie są jeszcze takie drogie.
A czy ja Ci tu mowie, ze xkloc 360 uzywa blue-ray ? :| Nie...

[ Dodano: Sob 12 Sie, 2006 00:54 ]
Fjuczers pisze:A wie ktos cos na temat "wytrzmalosci" nowych niebieskich laserow sony ???. Bo w PS2 slyszalem, ze byl to problem, ze niekiedy sie szybko wypalaly... , a Blu-Ray nie bedzie tanim sprzetem do wymiany "ot tak".
Fjuczers na poczatku konsole PS2 szybko sie psuly tzn. nie calkiem, ale byly problemy takie, ze jak grales 4-5h to ci sie konsola wylaczala, przegrzewala sie tak po prostu i bylo trza z 1-2h czekac, zeby znow bylo mozna pograc. A pamietam jak duzo tych typu skarg... A jak bedzie z PS3, to jeszcze tego nie wiemy... xkloc 360 tez mialy na poczatku problemy...
... thug life ...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Faka pisze:A czy ja Ci tu mowie, ze xkloc 360 uzywa blue-ray ?
A czy on mówi, ze Ty tak mówisz? :roll:

I tak mozemy w kółko.
Fjuczers pisze:Nemesis jak Wii wypali z tym swoim "interesujacym" pilotem to bedzei przeboj, juz widzialem na filmiku jak koles gral Pilotem w FPS jakiegos, celowal normalnie pilotem, pelen wypas !!!. Moze byc czarny kon w "gonitwie" next-genow.
Heh dokładnie. Mówi się o wyścigu: Ps3 vs X360, a gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Nigdy nie miałam Nintendo poza GameBoy'em więc Wii mam zamiar sobie wyprobować. Tez mi się ten pilot podoba. Przynajmniej można sobie wirtualnie mieczem pomachać, a nie tylko bezmyslnie kciukami pracować <kocham wynalazki typu EyeToy :> >

[ Dodano: Sob 12 Sie, 2006 00:56 ]
Faka pisze:na poczatku konsole PS2 szybko sie psuly tzn. nie calkiem, ale byly problemy takie, ze jak grales 4-5h to ci sie konsola wylaczala
oO Fajnie...Ja moja konsole dosłownie zagrywam od 6ciu lat i NIGDY nic mi się z nią nie zrobiło, a zakurzona tez bywała.... Ja wiem, ze to może chodzi o "fart"... heh.
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Nemesis pisze:
Faka pisze:na poczatku konsole PS2 szybko sie psuly tzn. nie calkiem, ale byly problemy takie, ze jak grales 4-5h to ci sie konsola wylaczala
oO Fajnie...Ja moja konsole dosłownie zagrywam od 6ciu lat i NIGDY nic mi się z nią nie zrobiło, a zakurzona tez bywała.... Ja wiem, ze to może chodzi o "fart"... heh.
Widze, ze wszystkiego nie czytalas o problemach konsoli PS2 po premierze, no coz Ci tylko wspolczuc... A tylko opierasz sie na swojej konsoli, ktora jest "bostwem", bo sie nigdy nie psuje :lol:...

ps.
Troche zejdz ze mnie. W ogole robie cos zle ? :| :|
... thug life ...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Faka pisze:Widze, ze wszystkiego nie czytalas o problemach konsoli PS2 po premierze, no coz Ci tylko wspolczuc
Erm.... Nie rozumiem Twojego toku rozumowania... No cóż...
Nie czytałam, bo i po co? 6 lat temu to ja zaczynałam przygode z grami dopiero. Wcześniejsze pogrywania się nie liczą. Nie kupowałam więc (i dalej nie kupuję, bo żal mi kasy) magazynów o grach etc. Internetu nie miałam, więc opierałam sie na swoich "przeczuciach". Konsolę miałam praktycznie zaraz po tym, jak się u nas ukazała...
Faka pisze:A tylko opierasz sie na swojej konsoli, ktora jest "bostwem", bo sie nigdy nie psuje
Niby co opieram?
Przeciez 100% PS2 nowych się nie psuło oO Nie jest bóstwem, miałam fart, bo trafiłam na dobry model. I co ma do tego jakiekolwiek opieranie się? Nie wysnułam teorii, na której mogłabym cokolwiek podeprzeć.
Faka pisze:Troche zejdz ze mnie. W ogole robie cos zle ?
Nie siedze na Tobie. Dyskutujemy, a sam dajesz mi pole do dyskusji swymi wypowiedziami.
Awatar użytkownika
Faka
Kupo!
Kupo!

Nemesis pisze:
Faka pisze:A tylko opierasz sie na swojej konsoli, ktora jest "bostwem", bo sie nigdy nie psuje
Niby co opieram?
Przeciez 100% PS2 nowych się nie psuło oO Nie jest bóstwem, miałam fart, bo trafiłam na dobry model. I co ma do tego jakiekolwiek opieranie się? Nie wysnułam teorii, na której mogłabym cokolwiek podeprzeć.
Hehe, tak jasne... wszystkie konsole PS2 sa da best, bo sie nie psuja w ogole... lol. Wiem, swoje i duzo wiedzialem o problemach po premierze konsoli PS2 co sie dzialo, a bylo tego sporo... NIE kazda konsola jest dopracowana do granic mozliwosci, zeby sie nie popsula, bo sie spieszyli ze sprzedaza konsoli, w ogole lol... Byly problemy z xklocem 360, ale po co to mam pisac, jak twoim zdaniem konsole w 100% sie nie psuly, zadnych awarii... zaraz po premierze?
... thug life ...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Faka pisze:wszystkie konsole PS2 sa da best, bo sie nie psuja w ogole
I Ty się dziwisz, człowieku, że się ciebie uwzięłam...To TY to napisałeś. W moich słowach nie ma ani cienia podobnej opinii. Widać tak jak "Hero" nie potrafisz zrozumieć najprostszych wypowiedzi.
Faka pisze:NIE kazda konsola jest dopracowana do granic mozliwosci, zeby sie nie popsula, bo sie spieszyli ze sprzedaza konsoli, w ogole lol
A dziwi Cię to? Przecież to wiadomo. A moze chcesz mi pokazac jaki to jestes "mądry"? Żyje trochę na świecie, nie trzeba mi podobnych tekstów walić.
Faka pisze:Byly problemy z xklocem 360, ale po co to mam pisac, jak twoim zdaniem konsole w 100% sie nie psuly, zadnych awarii... zaraz po premierze?
Dzizas, bo klnąc zacznę. NIC takiego nie napisałam, poczytaj sobie dokładnie.
Nemesis pisze:Przeciez 100% PS2 nowych się nie psuło oO
Czyli inaczej mówiąc: NIE WSZYSTKIE sie psuły CZYLI Jedne się psuły, inne nie. Dalej mam tłumaczyć, czy może już pojałeś? Napisze to zdanie bez procentów...O.
"Przecież nie wszystkie modele PS2 sie psuły" albo "Pewien procent się psuł, a pewien nie"...no tak miałam bez procentów...hmmm...

Heh może zacznę jeszcze prostsze wypowiedzi składać, bo widzę, że są problemy z rozumieniem tekstu.
Ostatnio zmieniony sob 12 sie, 2006 01:14 przez Go Go Yubari, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”