FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Squall

Post autor: Squall »

W jakiej jest to części Gardenu? :roll:
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Jack - możesz go znaleźć w lobby Balamb Garden, pokonaj go raz.
Lobby to cos w stylu przedsionka, sorry ale tak pozatym to moglbys sam pochodzic po calym gardenie i ponaciskac kwadrat, pff 7,5 min roboty.
Kaz

Post autor: Kaz »

LOBBY to tam kolo tego urzadzenia ktorego sposob uzycia tlumaczysz na poczatku gry Selphie
Tomek

Post autor: Tomek »

Mam pytanie.Gdzie jest rozbita kapsuła,bo szukam wszędzie i nie mogę jej znaleść.Szukam tam gdzie pokazuje mapa na krypcie i nic.Proszę o pomoc (jestem w 3CD)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

http://www.k-ff.com/Final8/Grafika/eshtar_abadan.png

+
Dołącz Enc-None Diablosa i zacznij poszukiwania - w pewnym momencie po prostu przejdziesz z mapy świata do lokacji z rozbitym pojazdem. Co prawda Abadon Plain rozciąga się aż do zachodnich brzegów kontynentu Eshtar, ale z obserwacji wynika, że kapsuła rozbija się na obszarze zaznaczonym na czerwno.
No kurcze, troche samodzielności. -_-'
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Tomek

Post autor: Tomek »

Ale ja właśnie tak robie
=Bone=

Post autor: =Bone= »

Hej:) Misja 1.5.3 Laguna :P Pomocy gdzie znajde 2 klucz(Old Key):)Pomóżcie może dacie screena:D Dzia za pomoc:)
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

=Bone=

Post autor: =Bone= »

Dzia serdeczne za pomoc=* :twisted:
Zielony29

Post autor: Zielony29 »

mam prosbe czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak sie uzywa Limit Break z gory dziekuje :)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Jak masz HP na poziomie Critical to klikasz strzalke w lewo i masz limit.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Jeśli "strzałki" nie ma - powciskaj przycisk odpowiedzialny za zmiane zawodników podczas walki, aż sie owa strzałeczka pojawi. Critical jest wtedy jak postać ma żółte HP - ale czasem limita można wcześniej trafić. Inny sposób - rzuć na siebie czar Aura (np. przy pomocy Aura Stone) i wtedy nawet z pełnym HP można odpalić limit :) .
Zielony29

Dziękuje właśnie ide sprawdzić :) jak nie bede dalej umiał to napisze :D :) bo jestem zielony :) dopiero pierwszy raz w zyciu gram w FF8

[ Dodano: Pią 04 Sie, 2006 13:56 ]
hmmmm taaaak mam :) <jupi> ale jeszcze jedna sprawa skąd wziąć ten czar Aura?? można go z jakiegoś potwora wyssać??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Czar ten jest bardzo rzadki - możesz go wyssać dopiero o ile mnie pamięć nie myli od Seifera na koncu 3 CD i z kilku ukrytych Draw Piontów... Do tego momentu musisz sie zadowolić opcją Refine. Przy pomocy Ability Supt Mag-RF zmieniasz 1 Aura Stone w 1 czar Aura lub 1 Fury Fragment w 5 czarów Aura....

I jakbyś chciał wiedzieć gdzie ich szukać/jak zrobić te przedmioty - od razu mówie - w tym dziale znajdziesz wszystko: http://www.k-ff.com/Final8/index.php
Zielony29

Hmmmm mam jeszcze jeden problem bo nie wiem jak przywolac tego Doomtraina mam ten pierscien i 6 remedy 6 malboro tentacles i 6 steel pipe i nie moge go przywolac czy moze mi ktos pomoc?? Z gory dziekuje :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”