Filmy i progr w TV które warto obejrzeć w najbliższym czasie

Dla fanów małego ekranu. Seriale, dokumenty, reportaże i inne programy, wszystko tutaj.

Moderator: Moderatorzy

targaroth

Post autor: targaroth »

a ja muszę powiedzieć że amerykański był dla mnie ciekawszy (Ring 1). Był bardziej zakręcony i chyba bardziej straszny (szczególnie ten moment kiedy [hide]wychodzi z telewizora[/hide] wtedy sie przestraszyłem :P) Ale oczywiście niestety były amerykańskie aspekty czyli głupia blondynka w studni....
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

ludzie...gosciom z tvp2 chyba mózgi z upału przegrzało...oto dlaczego :]

KRĄG, 28.06.2006

KRĄG 2, 05.07.2006

KRĄG 0 - NARODZINY, 12.07.2006

KLĄTWA, 09.08.2006

KLĄTWA 2, 16.08.2006

wszystkie w godzinach ok 23-24 :)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze: KRĄG 0 - NARODZINY, 12.07.2006
o_o'

Coś podejrzanego, jakiś spisek XD A Ty Garnie narzekasz że Rydzykland źle wpłynie na polską telewizję ;p :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Garnet pisze:udzie...gosciom z tvp2 chyba mózgi z upału przegrzało...oto dlaczego :]

KRĄG, 28.06.2006

KRĄG 2, 05.07.2006

KRĄG 0 - NARODZINY, 12.07.2006

KLĄTWA, 09.08.2006

KLĄTWA 2, 16.08.2006
:shock: :shock: :shock: :shock:
Wprawdzie wszystkie filmy już widziałam, ale miło jest włączyć TVP i poczuć się jak w cywilizowanym kraju ( gdzie nie tylko "M jak miłość" pusczają w wakacje XD) Gdyby jeszcze dawali Monty Pythona to nie mogłabym o polskiej tv powiedzieć złego słowa ;)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Chyba - od poniedziałku do piątku na TVN o 13:15 (fanfary) "Nowe przygody Robin Hooda" XD Może potem Xenę puszczą oO albo Sinbada hahhahahaha XD
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:Coś podejrzanego, jakiś spisek XD A Ty Garnie narzekasz że Rydzykland źle wpłynie na polską telewizję ;p :wink:
taa...Wildstein wyrzucil Terentiew i oto mamy skutek;P
Ivy pisze:gdzie nie tylko "M jak miłość" pusczają w wakacje XD
przynajmniej Luci sie nie bedzie nudzic:]]]

...w niedziele o 14 (chyba) na tvp ...Zandarm z Saint Tropez ^^" :D :wink:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nemesis chce, Nemesis ma. Wtorki: 20:00 TV4 "Z archiwum X". Pierwsza fala szcześcia mi minęła, gdy sie okazało, że to seria 4, 5 lub 6. Ja tam ich za bardzo nie odróżniam. Tak czy siak - klasyka powraca. :>
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Wlasnie skonczylo sie - "Ring 0 - Narodziny" kto widzial, ten wie, ze SLABE. Jeden z tego plus, ze tvp puszcza w ogole takie filmy, bo jednak o ile Ring mozna uznac za klasyka wartego puszczenia, to Ring 0 byl juz mniej spodziewany.
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Ashramus pisze:kto widzial, ten wie, ze SLABE.
Raczej niezłe - dwa pierwsze japońskie były wręcz śmieszne momentami (z tym, że 2 lepsza), a tu chociaż jakiś sensowniejszy dramat wyszedł. Za to pierwszy amerykański - cudo. Drugi - tragedia. Teraz czas, żeby TVP2 dała obie Klątwy i Dark Water - byłoby nieźle. Ewentualnie w przyszłości "One Missed Call", ehh marzenia...
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Gveir pisze:Teraz czas, żeby TVP2 dała obie Klątwy
ehmm...
<chyba planow nie zmienia>

co do dark water...no liczymy na p.wildsteinaXD
Gveir pisze:Ewentualnie w przyszłości "One Missed Call", ehh marzenia...
na dvd jeszcze nie wyszło (ale juz niedługo ujrzymy-21.7),wiec spokojnie:]

a moze by tak Ichi the killer tvp zapodała :lol:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ashramus pisze:kto widzial, ten wie, ze SLABE
Ja się nie zgodzę. Od początku uprzedzałam, ze to bardziej obyczaj czy dramat niż horror. Horror to Ju-on 2, Ringu 0 bardziej ma wzruszać i zmuszac do refleksji niż straszyć.
Ashramus pisze:Ring 0 byl juz mniej spodziewany.
Dziw, ze puścili. O dziwo, puścili w dobrej kolejnosci. To dopiero szok. Spodziewałam się, że 0 puszczą na początku i popsują zabawę. Brawa dla TVP.
Gveir pisze:Za to pierwszy amerykański - cudo.
Pft. Pft. sio mi z tym G.
Gveir pisze:Dark Water
A po co? -_- Byłam na tym w kinie, nawet mam za 5 zł z jakiejś gazety.... Godzine kapie woda, potem jest 1 dobra scena, trochę zua i koniec -_-'' W amerykanskim chociaz na aktorke się napatrzysz >_>
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Nemesis pisze:A po co? -_-
a po to,ze azjatyckich filmow nigdy nie za duzo :wink:

...szczegolnie w naszej tv
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Nemesis pisze:Pft. Pft. sio mi z tym G.
Hmm, najpierw widziałem japońskie - tragizm i elegia zabawnych min aktorów części pierwszej sięgały zenitu :wink:. Dwójka znacznie lepsza. A amerykańska... w sumie podpasowała mi mrokiem i niebieskawym filtrem graficznym, niemal jakby samo ZUO było we wszystkim. No i scena finałowego ataku była znacznie sugestywniejsza niż w japońskim. A to nie na zasadzie "Bo FF VII jest najlepsze" jest stwierdzenie :P?
Nemesis pisze:A po co? -_- Byłam na tym w kinie, nawet mam za 5 zł z jakiejś gazety.... Godzine kapie woda, potem jest 1 dobra scena, trochę zua i koniec -_-'' W amerykanskim chociaz na aktorke się napatrzysz >_>
Ju On (i Dark Water) też mam z gazety, a o emisję w TV bym się nie obraził... A amerykański Dark Water to raczej nieteges i to mocno. A aktorka w orginale była też niczego sobie :wink:.
Garnet pisze:a moze by tak Ichi the killer tvp zapodała :lol:
Bym chyba przestał bluźnić na TVP wtedy :D.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Gveir pisze:Ju On (i Dark Water) też mam z gazety, a o emisję w TV bym się nie obraził
chyba dalej mnie nie zrozumiales;P piszac te 'ehmmm' mialam na mysli,zebys zajrzal pare postow wyzej i przeczytal kiedy leci Ju on;)

dzisiaj o 1 na tvp2 fajny dokument o Rewolucji Francuskiej
< nie wiem skad ta pora -_- kiedys to ogladalam i tez o tej porze to puscili...no comment >

poza tym w kazda niedziele o 20 na Discovery 'Prawdziwy Wersal', w kazdym odcinku mowa o innym aspekcie tego cuda,polecam-fajny dokument:]
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Garnet pisze:chyba dalej mnie nie zrozumiales;P piszac te 'ehmmm' mialam na mysli,zebys zajrzal pare postow wyzej i przeczytal kiedy leci Ju on;)
Zrozumiałem, zrozumiałem - jeno dalej po dyskutowałem z Nemesis po prostu :wink:.

A dzisiaj już *był* ostatni odcinek drugiej serii "Gotowych na wszystko" - mocne :D.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja”