Rekordy w FF...

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Boni pisze:Niewiarygodne, ale możliwe :]
Jakby kogoś interesowało jak to zrobić - opis jest na Gamefaqs ;)
Auron pisze:Hmmmm widze ze szczycisz sie tym ze pokonales omege ....
kilmindaro pisze: A przy okazji-ten obrazek na górze to nie Omega z FFVIII, tylko Necron z FFIX :]
Auron - cytuj usera, o którym piszesz bo sie galimatias robi i Kilmincio sie pogubił :lol:
targaroth

Post autor: targaroth »

czy w ogóle trzeba do zabicia Ultimy czy Omegi jakikolwiek Holy War?? Ja sobie poradziłem bez tego. Było ciężko ale przeszło. Skład Squall, Irvin i Quistis
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

targaroth pisze:czy w ogóle trzeba do zabicia Ultimy czy Omegi jakikolwiek Holy War??
Z Ultimą sobie poradziłem bez Holy War i nie było zbyt trudno. Omegi jeszcze nie próbowałem bez tego.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Ja pokonalem inaczej :)

Squall +Zell+Irvine.

Ciagle aura, Haste, czasami jakis protect i dawaj limitami(Squall i Zell) Irvine odpowiedzialny za leczenie ale i przywalic potrafil :) jakos szlo, 30 min zabawy ^^
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Jeszcze inaczej go zaatakowałem :wink:. Squall, Rinoa, Zell - Aura na chłopaków, Holy War i jazda. Starczyło 5 Holy War jeśli Squall miał Lionheart'a za każdym razem, a Zell sporo czasu. Inaczej 10 szło nawet. I tak 20 minut i po nim.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

kilmindaro pisze:Z Holy War w większej liczbie to każdy umie...
Bez też go kilym' zrobiłem :P. Wystarczyły duże statsy i tyle. Hmm, osiągnięciem byłoby przejście FF VII na jak najniższym poziomie - słyszałem o szaleńcach, którzy zdołali to zrobić "aż" na 25 lv :shock:.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Pokonać Omege bez Holy War to nic trudnego - Squall Rinoa Zell. Rinoa Angel Wing + meteor, Squall wiadomo, Zell na krytyku (1-1249) dostaje 12 sekund i wprawny gracz spokojnie wyrobi nawet 250 k z Duelu. Omega ledwo zdąży dojść do Megido Flame, jak padnie.

Inna opcja to Zell, Squall, Irvine i taktyka typowo ofensywna - maximum dmg na critical HP, jak najmnije leczenia.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
targaroth

wiesz wszystko jest względne.. można to zrobić tak jak mówisz a także tysiącem innych sposobów
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Sephiria pisze:Pokonać Omege bez Holy War to nic trudnego - Squall Rinoa Zell. Rinoa Angel Wing
Dokładnie ten sam skład i taktyka, tylko bez używania Angel Wing + Meteor. Da się i nie jest to jakoś specjalnie trudne, choć limit Rinoy pomaga bardzo, oj bardzo, bo przebija obu chłopaków.
targaroth pisze:można to zrobić tak jak mówisz a także tysiącem innych sposobów
Prawda, ale jak odkryjesz sposób, to przeważnie chcesz się nim podzielić z innymi, podyskutować i porównać :wink:.
targaroth

nie no jasne..... :) spoko ostatnio zacząłem znów przechodzić FF8 na PS.. no coż.. czasem wciąga a czasem to tak drażni.. np w więzieniu-nie cierpie tego momentu...
Auron

Post autor: Auron »

Ja Probowalem pokonac omege jednym zawodnikem tak jak podczas walki z Ruby Weaponem z FFVII ale lipa meczylem sie kupe czasu i nic :(
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Gveir pisze:którzy zdołali to zrobić "aż" na 25 lv :shock: .
Ale to chyba nie jest taki problem, w FF VIII mamy cos takiego , ze potwory maja zbilzony lvl do naszego i omega, jak my mamy 25 lvl wcale nie musi byc bardzo silna i miec ponad 1mln hp.
targaroth

tylko pokonaj ja na 25 z takimi słabymi statami.. poza tym strasznie trudno dojsc do omegi na tak niskim lvl
Larva

Post autor: Larva »

Pokonałem dziś omegę bez Hero i Holy War ;]

Mój squad:

Squall (100lvl, 255 strength)

Irvine (81lvl, 255 strength)

Quistis (63lvl)

:]

Za trzecim podejściem... :) Quistis była postacią wspomagającą (Revive/Magic/Item);

Leczyłem się Megaelixirami, Mega Phoenixami i Phoenix Downami ;]

Do walki przystąpiłem ze squallem i irvinem z 1 hp (wiecie ile razy trzeba demi rzucić? O_o); przed megido leczylem wszystkich megaelixirem, na terra break Defend squalla + mega phoenix + x-potion na quist (ultima do spd i autohaste rox ;) ) ... meltdown na omege + irvine fast ammo przy 1 hp - fast ammo zadaje okolo 3000 obrazen a mozna wystrzelic jakies 90 pociskow przy maxymalnym limicie ;]

lionhearth trafil sie tylko raz ;P
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Kimahri pisze:Ale to chyba nie jest taki problem, w FF VIII mamy cos takiego , ze potwory maja zbilzony lvl do naszego
W VIII właśnie nie byłoby tak źle, ale w VII jest sztywny poziom postaci i nie tak łatwo, pomagać by sobie sobie trzeba materią Enemy Away - ale i tak nie byłoby tak trudno. Za to Omega na tak niskich poziomach to byłoby kombinowanie potrzebne.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”