FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Do kupienia w najbliższym sklepie. Nie, serio.

Poradnik Krypty w ogóle się kłania: http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=52
MaStER

Post autor: MaStER »

Poprostu musiałeś(aś) go wyuczyć innych umiejętności z przedmiotów . Teraz trzeba te umiejętności usunąć za pomocą Amnesia Greens.

[ Dodano: Wto 27 Cze, 2006 09:05 ]
Amnesia Greens można kupić w Pet Shop w Timber.
ditrix

Post autor: ditrix »

Dzieki juz sobie poradzilem :)
Enkidu

Problemik

Post autor: Enkidu »

Nie bój się Sephiria,nie zgłaszam sie z kolejnym problemem że nie znam ang. albo że nie umiem gramatyki.xD

Mianowicie moje pytanie jest takie:

-Czy gdy muszę zabić 20 tonberries w Centra Ruins aby walczyć z gf Tonberry to muszę:

WALCZYĆ Z 20 TONBERRIES POD RZĄD?

czy

MOGE ZAPISAĆ PO ZABICIU KILKU A POTEM WRÓCIĆ I DOKOŃCZYC?

Pytam bo troche za pózno dołączyłem do krypty i mam 70+ levle na swoich charach ale nie rozwijałem str bonus i mag bonus gdy levelowałem ,nie wiedziałem:S Jestem długoletnim fanem całej seri FF więc za pomoc serdeczne dzięki. :roll:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
POZDRO DLA ALL FANÓW FF SERIES W POLSCE =]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
P.S.
Poradnik do ff8 "written by Sephiria" uważam za najlepszy i najbardziej szczegółowy spośród wszystkich.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

A wiesz, że odpowiedź na to pytanie znajduje się w poradniku, który tak wychwalasz, a którego coś chyba nie doczytałeś?

"Po zdobyciu Odina w Centra Ruins pokonaj 20-tu Tonberrych (ang. Tonberries). Najłatwiej znaleźć je przy pierwszych schodach - tam występują tylko one. Gdy wygrasz z ostatnim, pojawi się ich król - Tonberry King. Z lokacji można śmiało wychodzić, odpoczywać, save'ować, bez obawy wyzerowania "licznika Tonberrych". Sposobów wykonania tego zadania jest kilka: (...)."
Enkidu

Lenneth :

A wiesz, że odpowiedź na to pytanie znajduje się w poradniku, który tak wychwalasz, a którego coś chyba nie doczytałeś?

""Po zdobyciu Odina w Centra Ruins pokonaj 20-tu Tonberrych (ang. Tonberries). Najłatwiej znaleźć je przy pierwszych schodach - tam występują tylko one. Gdy wygrasz z ostatnim, pojawi się ich król - Tonberry King. Z lokacji można śmiało wychodzić, odpoczywać, save'ować, bez obawy wyzerowania "licznika Tonberrych". Sposobów wykonania tego zadania jest kilka: (...).""

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
OMG!
Wychwalam poradnik bo jest naprawde dobry i nie bój sie ,dobrze go przestudiowałem -.-
Zirytowała mnie twoja odp. , gdyż akurat jakbyś moglą zauważyć napisałem że wiem iż musze zabić 20 tonberries ale zle wyszkoliłem postacie i nie miałem takich potężnych ataków więc strasznie sie przeciągały walki z tonberrymi dlatego grzecznie prosiłem o pomoc której mi własnie udzieliłaś a ten tekst na samym początku że niby nie doczytałem czegoś to kpina -.-
Zresztą nieważne gdyż chwile przed twoją odp. sam zobaczyłem że wystarczy zabić 20{nie trzeba pod rząd} i pojawił sie tonberry's king i zdobyłem upragnionego gfa.

Nevermind
Dzięki. Signed by EnKidU

Luci: Sarkazm z reguły obliczony jest na to, żeby irytować. :] Jaka kpina? Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w poradniku Krypty. A teraz wyciągnij wnioski. ;)
Ostatnio zmieniony wt 27 cze, 2006 22:25 przez Enkidu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Lenneth pisze:Po zdobyciu Odina w Centra Ruins pokonaj 20-tu Tonberrych (ang. Tonberries). Najłatwiej znaleźć je przy pierwszych schodach - tam występują tylko one. Gdy wygrasz z ostatnim, pojawi się ich król - Tonberry King. Z lokacji można śmiało wychodzić, odpoczywać, save'ować, bez obawy wyzerowania "licznika Tonberrych". Sposobów wykonania tego zadania jest kilka: (...)."
Chcialbym dodac, ze to nie koniecznie musi byc 20, czasami jest 18 a czasami 21.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

O__O' normalnie... biegasz po niej wduszając "OK", aż trafi ci się Draw Point (są i zawsze będą niewidoczne - ale na mapce krypty są pozaznaczane miejsca, gdzie możesz je znaleźć). Mam nadzieję, że o to Ci chodzi...
Enkidu

Jak chcesz zdobyć łatwą drogą to tu masz link do mapy rozmieszczenia draw pointów,z krypty:
(osobiście polecam ci wysilić się troche i poszukać samemu,przy okazji spotkasz potwory których wcześniej nie spotkałeś ale zrobisz co zechcesz :p)

http://k-ff.com/Final8/Grafika/drawmap.jpg

Aby uniknąć walk włącz enc-none diablosa{jeśli masz}.

Dodam że najwięcej draw pointów znajdziesz na "Island closest to heaven" lub "Island closest to Hell"[będziesz mógł się tam dostać dopiero na 3cd gdy zdobędziesz Ragnaroka]

Signed by EnKiDu
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Odnawialne :) Ale trzeba nieco poczekać :P
ciumcia

Post autor: ciumcia »

ja na "isladn closed to hell" zbiralam wszystkie draw pointy, walczylam z ok 10 potworkami i w tym czasie sie odnawialy :grin:
MaStER

ewentualnie dochodzi jeszce Pain koło Dollet(fokładnie na mapie trzeba nacisnąć X przy wieży ale do tego trzeba mieć Ragnarok'a) ale i tak po co komu draw pointy na mapie lepiej robić czary pzrez RF'y.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

To ile ciągniesz zależy od Magic + odrobina szczęścia (być może ważna jest też róznica poziomu ty - potwór/ Draw Point). Z Draw Pointu można wyciągnąć nawet 15 czarów (często Ultima u Shumi Tribe tak szczęśliwie mi się właśnie draw-owała.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
MaStER

Na Aure jest sposób trzeba mieć zdolność Familiar Tonberry'ego a potem w Esthar w Pet Shop kupujemy Power wrist lub Hypno Crown a potem przez Tool RF robimy z tego 10 Aura stones,później za pomocą RF'a Leviathan'a(niepamiętam jakiego) tworzymy Aurę proste ;)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

kilmindaro pisze:I czy przy zmodernizowaniu broni z podstawowej od razu do Lion Hearta mamy taki sam efekt, jak byśmy upgradeowali po koleji wszystkie bronie?
Tak :) Oszczędzasz tylko to, co wydałbyś na pośrednie giwery ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”