Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Gveir pisze:Niezła, nie powiem, niezła.
piękna *_* <ślinotok> muzyka również <odlot> ^^
Gveir pisze:A słuchałeś Genshoku Gal Hadeniikube od Maki Goto?
nope, ale jak polecasz to sprubóję.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Sogetsu pisze:piękna *_* <ślinotok> muzyka również <odlot> ^^
To tak jak z Maki - tylko, że raz czy dwa nie wyszła za dobrze w teledysku (w Genshoku Gal Hadeniikube wygląda świetenie). Ale to była chyba kwestia uczesania... A coś innego z jej udziałem to Shall We Love?, z Ayą Matsuurą i jeszcze jedną, Miki Fujimoto. Są trzy wersje, w każdej inna z nich śpiewa główny wokal. Też niezłe.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: white raven »

Ireth pisałas o Starium Arcadium, ze jestes nim zachwycona, ale ze nieznalaz wczesniejszej tworczosci RHCP za bardzo. Zawiedziesz sie :P jedyna plyta najbardziej podoban do SA to By The Way. SA moim zdaniem jest genialne ale w porownaniu z albumami Californication, Freaky Styley czy Blood Shugar Sex Magic to zupelnie co innego. Owszem wokal ten sam genialny ale ta nowa płyta ( a wlłasciwie plyty ;) ) sa mniej funkowe a RHCP to jeden wielki genialny FUNK. Tak że jak masz zamiar poznawać stare płytki tego zespolu to przygotuj się na zupelnie inną muze :P

a czy ktoś z was slucha The Raconteurs? zespolu w którego skład wchodzi Jack White z The White Stripes? Gawędziarze grają przyjemny rock podobny troszkę do The White Stripes ale zupelnie nowy i świerzy. IMHO Jack White jest genialnym gitarzystą i uwielbiam slchac jego gitar. heh kiedy ja tak bede grał ;)
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

A ja się aktualnie zasłuchuję w nowy album Comy, czyli "Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków" (dłuższego i bardziej pokręconego tytułu już nie mogli wymyślić ;) ). Rogucki zrobił postępy... teraz jego głos jest bardziej rozwinięty i przekonujący. Silnym atutem płyty są teksty... czasami ocierające się tematyką o mroczniejszą stronę naszego życia. Dodatkowo są take no... życiowe. Pod względem technicznym nie mam nic do zarzucenia panom muzykom... Kontynuują to, co zapoczątkowali na pierwszej płycie. Widać to, że ich muzyka dojrzała. Brawa należą się też za produkcję i miksy. Płyta brzmi tak, jak powinna... nie ma tu miejsca na studyjne wpadki. Po kilku przesłuchaniach nie mam jeszcze faworytów wśród piosenek... ale coś czuję, że to zacznie się powoli zmieniać ;)
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

http://www.feederweb.com/ecards/thesingles/
Najnowsza plyta Feedera, jest taki singles tzn. wszystki dotychczasowe single+3 nowe utwory"Lost and Found" Burn the Bridges" i "Save Us"- mozemy przesluchac wszystkie znajdujace sie na niej utwory(wystarczy troche poczekac i same beda sie zmieniac) *_* jezu dlaczego ona bedzie dopiero w 2007 w polsce :evil: zachecam do przesluchania wszystkich bo jest czego sluchac ;)
King of Clowns

Post autor: King of Clowns »

Nie mogę się powstrzymać, żeby podzielić się z Wami moim ulubionym kawałkiem :) Nosi on tytuł "I Miss You", grany jest przez zespół Re/Move. Jakiś czas temu nieco się nad nim zastanawiałem i uznałem, że jest to najpiękniejszy utwór muzyczny, jaki w życiu słyszałem.
T:\\Linki sie teleportowały,do innegj galaktyki^___^
Chcesz dostac warna za piractwo? Tak to było piractwo,co zrobiłes,podajesz linki do utworu,który,jest objety prawami autorskimi. :!:

Do wyboru do koloru :)
Co ciekawe, jest to jedyny znany mi utwór tego zespołu, ale ma to związek z faktem, że trudno znaleźć jakąkolwiek ich płytę =="

A tak poza tym, to lubię słuchać muzyki z pogranicza rocka/metalu/gotyku i takie klimaty - najbardziej do mnie przemawiają ;) Jednak mam dziwną tendencję do słuchania jednego zespołu przez jakiś czas, a potem zarzucenie go (nawet kilkumiesięczne) na rzecz innych kapel, potem powrót... i tak w kółko ;d
A ulubiony zespół? BlutEngel
Ostatnio zmieniony sob 10 cze, 2006 09:41 przez King of Clowns, łącznie zmieniany 1 raz.
skrocz

Post autor: skrocz »

ktoś się orientuje skąd można skombinować ( poza dobrym sklepem muzycznym ;) płytkę JUANES??
Catti (=OWA)

Post autor: Catti (=OWA) »

A popatrz co T napisał na czerwono. Parę centymetrów wyżej.

Pytać o nieoficjalne linki tuż pod taką wypowiedzią :lol:
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Pytanie (takie bardziej do Ireth ;) )

Na jakiej plycie mozna znalesc piosenke Placebo "Running up that hill" ??
Cudowna jest ta piosenka ^^ a nigdzie jej nie moge znales :/
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Na krążku z coverami dołączonymi do drugiego wydania (speszal 8) ) płyty SWG (:

I zgadzam się ...ta piosenka to istne mistrzostwo, można przy niej odpłynąc ( jak ostatnio ja w pociagu XD) ..ma niesamowity klimat :]

A i inne covery też sa niezłe - w szczególności "Daddy Cool", czy "Where is my mind" (:

PS - radze po przesłuchaniu "Running.." w wersji Placków nie właczać tej piosenki w wersji ....Within Temtation ....straaaszneeee :shock:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Ireth pisze:"Where is my mind" (:
Tak prawda to tez Cudo..........

Kurde juz ze 3 godziny slucham Running up that hill , Jezzzz cudowna jest ta piosenka ^^

I Wieeeeeelkie dzieki ci Ireth za pomoc ;)

Ireth pisze:radze po przesłuchaniu "Running.." w wersji Placków nie właczać tej piosenki w wersji ....Within Temtation ....straaaszneeee :shock:
Oki zwrotki sa straszne, beznadzieja totalna , prawda, ale....... refren jest bardzo dobry :D kurde podoba mi sie ale tylko refren ;)
Macie jak ktos chcial przesluchac Within Temptation - Running Up That Hill
http://www.youtube.com/watch?v=6UlH_2-D ... hat%20hill

Dalej, wykonanie piosenki przez Kate Bush- jest takie starodawne..... i smieszne wprost ^^ i znowy refren wykony z takimi emocjami przez co jest dobry.
Kate Bush - Running up that Hill- jak by ktos chcial przesluchac
http://www.youtube.com/watch?v=8w4MP1yi ... hat%20hill
Placebo- najlepsze wykonanie, takie smutne...
Ireth pisze:można przy niej odpłynąc
najlepszy argumet.

Placebo Running Up That Hill- sorry ale teledysk nie ten ^^
http://www.youtube.com/watch?v=Z1kc-4iYiP8
targaroth

Post autor: targaroth »

natrafiłem na jedną z najpiękniejszych smutnych piosenek jakie znam a mianowicie "Our Farewell" Within Temptation.. cudo

http://www.youtube.com/watch?v=h6nDF9pR ... 20farewell
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

http://www.youtube.com/watch?v=8KqIks9F ... 0save%20us

No i mamy teledysk i sliczna piosenka Feeder-Save us, teledysk sredni (juz sie przyzwyczailem Feeder nigdy nie robil dobrych teledyskow, ale za to piosenki to im wychodzą ^^)

Zachecam do posluchania bo jest czego ^^
Wlasnie nie dawno skaczyli trase koncertowa po Japoni, jak bym polecial to by byly 2 marzenia w jednym xD ^^

A teraz cos dla Placebo maniakow^^

Jedna piosenka z ich koncertu w Gdyni (Post Blue)
http://www.youtube.com/watch?v=99ZvzdDC ... o%20poland
Jakosc srednia ,ale mi tam wystarczy ^^
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Ostatnio męczę najnowszą płytę In Flames - Come Clarity i mogę powiedzieć, że zespół ewoluuje konkretnie w stronę melodic deathu. Refreny są coraz lepsze i bardziej skomplikowane (co nie umniejsza ich melodyjności), a zwrotki coraz prostsze. I to jest złe, bo o ile w zamierzchłych czasach kiedy grali czysty death (powalająca płyta Whoracle) wszystko było pięknie pokombinowane, a teraz jadą na refreny :sad:. Cała płyta jest ogólnie ostra, oprócz świetnej ballady Come Clarity i instumrntalnego Your bedtime Story Is Scaring Everyone. Energia powala - Dead End, Pacing Deaths Trail i Crawl Through Knives to pokłady niesamowitej żywotności i energii metalu. Szkoda tylko, że płyta nie dorównuje najlepszej z ich płyt "melodyjnych" - Reroute To Remain. Ogólnie - szczerze polecam wszystkim :D.
Ostatnio zmieniony pn 24 lip, 2006 19:55 przez Gveir, łącznie zmieniany 1 raz.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
targaroth

Post autor: targaroth »

dobra muzyka?? Arcade fire. wczoraj uszłyszałem na MTV i zobaczyłem, teledysk wrzuce tutaj bo już chyba nie ma znaczenia (mam nadzieje ze nikt mnie za to nie zabije jesli link do klipu bedzie tutaj)
http://www.youtube.com/watch?v=SQ5EL4ia ... ade%20fire
muzyka bardzo mi się podoba. nie wiem czy o jest nowy zespół czy stary bo słyszę go po raz pierwszy.. moze ktoś inny wie coś na ten temat?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”