Trivia aka Quiz: Inne JRPG
Moderator: Moderatorzy
- The Sorrow
- Kupo!
Tak! Pamiętałam! Obyło się bez Google'a! :D
[ To dlatego, że wszystkie kwestie Rubedo + plus jego akcent mam zakodowane w głowie. ^^ "Number (623) was badly injured!" Yup. :D ]
Nie zadam pytania z VP. Proszę docenić.
W zamian za to banał z Sagi:
Jakim typem Realiana jest Canaan, a jakim MOMO?
PS: Realiana? Realianina? Sztucznego Człowieka? _^_
[ To dlatego, że wszystkie kwestie Rubedo + plus jego akcent mam zakodowane w głowie. ^^ "Number (623) was badly injured!" Yup. :D ]
Nie zadam pytania z VP. Proszę docenić.

Jakim typem Realiana jest Canaan, a jakim MOMO?
PS: Realiana? Realianina? Sztucznego Człowieka? _^_
- The Sorrow
- Kupo!
Zacznę tak - nie pamiętam aby w E2, padł gdzieś numer serii Canaana. W przeciwieństwie do MOMO, która to jest z Serii 100. Poza tym jedyna część wspólna z nimi jest taka, iż zarówno Canaan jak i MOMO są jedynymi Realianami potrafiącymi pilotować E.S.y
Teraz różnice:
MOMO została stworzona przez Joahima Mizrahiego - od początku do końca - jako kopia, substytut, jego córki Sakury.
Canaan, o czym wspomina Helmer w intrze E2, został wyposażony przez Vector w pewne ulepszenia, a CEO <chief executive officer> czyli Wilhelm dał mu osobiste gwarancje Jego, czyli Canaana niezawodności. Tak więc wynikało by z tego iż Canaan został stworzony przez Vector Industries.
Cóż jescze dodac na zakończenia, MOMO to typ Realiana zwiadowczo-obserwacyjnego, a Canaan to raczej typ od misji specjalnych - bo nic innego mnie tu do łba nie przychodzi
Teraz różnice:
MOMO została stworzona przez Joahima Mizrahiego - od początku do końca - jako kopia, substytut, jego córki Sakury.
Canaan, o czym wspomina Helmer w intrze E2, został wyposażony przez Vector w pewne ulepszenia, a CEO <chief executive officer> czyli Wilhelm dał mu osobiste gwarancje Jego, czyli Canaana niezawodności. Tak więc wynikało by z tego iż Canaan został stworzony przez Vector Industries.
Cóż jescze dodac na zakończenia, MOMO to typ Realiana zwiadowczo-obserwacyjnego, a Canaan to raczej typ od misji specjalnych - bo nic innego mnie tu do łba nie przychodzi

...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Nie pytam o numer serii i producenta, tylko o typ, model. 

Właśnie o coś takiego mi chodziło, tyle tylko, że w przypadku MOMO podałeś dobrą odpowiedź, a w przypadku Canaana nie. Jego specyfika nie polega na tym, że jest komandosem od zadań specjalnych. Dlatego nie mogę jeszcze zaliczyć odpowiedzi.The Sorrow pisze:Cóż jescze dodac na zakończenia, MOMO to typ Realiana zwiadowczo-obserwacyjnego, a Canaan to raczej typ od misji specjalnych - bo nic innego mnie tu do łba nie przychodzi

No właśnie o to mi chodzi, o ten dialog i więcej pamięci. :] Ale żaden tam 'next generation realian'.Jaco pisze:MOMO powiedziała raz jakim modelem jest Canaan, jeżeli o to Ci chodzi. Coś o tym, że posiada więcej pamięci(next generation realian)