FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Amaruak

Post autor: Amaruak »

Czy po przejściu FF VIII (po zabiciu Ultimecii) da się grać?? A jak tak to czy cofa się w czasie czy zostaje się w przyszłości?? I czy wtedy są członkowie CC group na Rangnaroku nadal??
Moren

Post autor: Moren »

Niestety, nie da się grać. Masz jedynie save'a przed walką.
ciumcia

Post autor: ciumcia »

wlasnie! ja tez na pocztaku myslalam ze da sie grac dalej ale nic z tego :sad:
Gold

Post autor: Gold »

Witam
Mam problem z pokonaniem Adel. Zajrzałem oczywiście do opisu, ale niewiele mi to pomogło. Dlatego prosiłbym o kilka rad od "zaprawionych w bojach". Jaki polecacie czary (jak je zdobyć)? Może jakieś triki, które wypracowaliście w tej walce. Mam drużynę na ok 30 lvl'u każda postać. Squall ma ok 7000 HP reszta niestety w granicach 2000 HP. A ataki fizyczne - jak zabierają po 300 HP to jest dobrze. Ale do tej pory polegałem tylko na GFach (co okazało się błędem).
pozdrawiam wszystkich użytkowników forum
Tomek

Post autor: Tomek »

Według mnie tylko się nie obraź jesteś za słaby na Adel. 30 level to za mało. Wytrenuj się.wiem że potworki są nielepsze,polegaj więcej na postaciach oczywiście zdobywaj GF.Jeśli można wyjść z tej bateri to wyjdź, a jeśli nie można to albo bardzo bardzo długo graj, albo zacznij grę od nowa.
Gold

No coś Ty...nie obraziłem się. Przecież prosiłeś właśnie o wasze rady\opinie. Właśnie nie wiem czy można wyjść z Luntic Pandory. Spróbuję, a jeśli się nie uda to mam save'a jakoś tak przed Pandorą.
Tomek

Post autor: Tomek »

to radze ci wczytaj ten save i się wytrenuj .Potem nie będziesz miał problemu
Gold

A czy da się wyjść jakoś z Lunatic Pandory??
Moren

Post autor: Moren »

Na CD4 się niestety nie da (można tylko przed walką z Seiferem). Albo wczytaj save'a przed Pandorą, albo spróbuj pokonać Adel. Jak pierwszy raz z nią walczyłem też była dla mnie trudna.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Moren pisze:(można tylko przed walką z Seiferem).
Czyli pod sam koniec CD 3, uściślijmy. Potem figa z makiem.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ciumcia

Post autor: ciumcia »

czyli: jesli "uderzy" sie w lunatic pandore to nie bedzie sie moglo z niej wyjsc ani wejsc pozniej do zadnego miasta?
Gold

Na szczęście mam save'a bezpośrednio z przed walki z Seiferem. Faktycznie da się wyjść. To potrenuję trochę, a potem spróbuję z Adel jeszcze raz. Dziękuję wszystkim za pomoc. A na marginesie: jak ktoś zna jakiś "słaby punkt" Adel, to z przyjemnością go poznam.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

czyli: jesli "uderzy" sie w lunatic pandore to nie bedzie sie moglo z niej wyjsc ani wejsc pozniej do zadnego miasta?
Da się - do momentu walki z Seiferem. Jak już zaczniesz się z nim bić, wtedy nie ma odwrotu.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Jak już kiedyś pisałem: na Adel miałem prosty sposób. Otóż GF Cactuar ma taką fajną umiejętność, która nazywa się Kamikaze :lol:
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Meltdown na Adel + fizyczne ataki i boss pada w przeciągu paru kolejek.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”