FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Kopek pisze:jak nie bede zapisywal gry miedzy meczami to beda nagrody losowe? bo ja po kazdym meczu robilem save
Nagrody zawsze sa takie , jakie masz wysiwetlone, czyli lose i nic do tego nie ma zapisywanie gry- nie wiem czy ci dokladnie zrozumialem ^^
ksips pisze:A jak sie dostac do Cavern of the Stolen Fayth
Poprostu wejdz tam :roll: Idz na polnoc Calm - tam po sciezce w dol i znajdziesz jaskinie :)

[ Dodano: Sro 24 Maj, 2006 14:15 ]
ksips pisze:Jak walczyc z Area Conquest i Species Conques?
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=29 tu masz wszystko.
ksips pisze:Wiem, że trzeba balony, ale znacie jakieś sposoby?
sposob jest jeden- unikaj ptakow i zbieraj balony- i spruboj jak najszybciej dotrzec do mety.
ksips

Post autor: ksips »

Jestem w Baaj Temple w świątyni są tam statuetki i 4 na 6 udaje mi się aktywować. Jak aktywować resztę?
ksips

Czytałem to, ale nie jestem pewien czy rozwiązałem tą zagadke, a wrócić się nie mogę do tej innej świątyni, bo tam jest dark valefor :(
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Podszkol postacie i do boju, Dark Valefor wcale nie jest taki trudny, 2 godziny treningu i lezy i kwiczy ;)
ksips

A jakie muszę mieć statsy teamu, żeby spokojnie z nim walczyć?
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

VegettoSSJ2

Post autor: VegettoSSJ2 »

moze mi ktos powiedziec do czego jest ten glyph w omega ruins , co tam jest i jak to otwozdyć?
a i jeszcze tuz za nim jest wąska zerwana droga jak ją przejsc
ksips

Mam celestial weapon do Tidusa, a reszty zdobyć nie umiem :)
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Patrz
http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=19
I klikaj na imiona postaci po boku
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
ksips

Wiem, ale nie umiem np. motyli łapać. I proszę odpowiedzieć VegettoSSJ2
fdq

Post autor: fdq »

witam

ostatnio pogrywam nieco w FFX i jestem na etapie kolekcjonowania Celestial Weapon - do tej pory szło gładko ale pojawił się problem
chodzi konkretnie o Celestial Weapon Khimari - w opisie na stronie napisane jest że trzeba kwadratem "aktywować" kamienie z Cactuarami na Thunder Plains a potem w południowej części znaleźć ducha który zaprowadzi nas do ruin

no i teraz - jestem w momencie gry w którym drużyna przebija się do wnętrza Sin - mam już wszystkie Aeony itp. - każdy z ekipy ma już swoją CW (Tidus i Wakka jeszcze bez pełnej mocy) ale mam problem z Khimari'm

po pierwsze - nie mogę aktywować kamieni z Cactuarami (możliwe że zrobiłem to już przy pierwszej wizycie na Thunder Plains - niestety nie pamiętam bo miałem kilkumiesięczną przerwe w grze) ale kiedy udaje sie do południowej częsci widze ducha Cactuara który tam gdzieś sobie biegnie - ide za nim ale w pewnym momencie wyglada to tak jakby to on szedł za mną 0_o
dalem sobie spokój z duchem i postanowilem znalezc ruiny na wlasną reke - no i jedyne co znalazłem to taki gadzet po prawej stronie ktory ledwie przypomina "ruiny wieży" - ale nie mogę nic z tym zrobić w sensie celestial mirror nie reaguje i nic się ogólnie nie dzieje
wydaje się że na szczycie tej ruiny jest jakiś fikuśny kamień ale nie mogę się tam dostać
przeszukałem całe Thunder Plains i nic

drugi problem : swego czasu wygrałem turniej w ktorym nagrodą były Status Reels dla Wakki ale wyskoczyła informacja że Wakka ma za niski poziom - o jaki poziom chodzi? (czy też o czego poziom) - o poziom Wakki jako zawodnika Blitzballa?

hm chyba tyle póki co
pozdrawiam
Bronko

Post autor: Bronko »

(first post)
Co do Kimarhiego to możesz sie modlić tylko do tych posągów które właśnie sie świecą czy co one tam robią. Modlisz sie do trzech, potem idziesz do tej wieży i też sie modlisz ale niewiem czy na kwadrat czy już na X i dostajesz Spirit lance.
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kopek »

w lokacji o nazwie SIN City of Dying Dreams od razu na poczatku jest sciana z jakby glyfem jak jej dotyka pisze : seven fiends..... cos tam po obleceniu calej tej lokacji napisalo mi three fiends cos tam co trzeba zrobic zeby ta sciane otworzyc?
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Pokonać tyle potworów ile pisze :D
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Kopek pisze:w lokacji o nazwie SIN City of Dying Dreams od razu na poczatku jest sciana z jakby glyfem jak jej dotyka pisze : seven fiends..... cos tam po obleceniu calej tej lokacji napisalo mi three fiends cos tam co trzeba zrobic zeby ta sciane otworzyc?
Złapać 3 :roll: I z łaski swojej - stosuj interpunkcję. Radze się zastosować.
Myszaq pisze:Pokonać tyle potworów ile pisze :D
"JEST NAPISANE".
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”