Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Tak, Space Monkey jest wspaniale i nawet troche takie "mansonowate"... ;] Z "Meds" lubie najbardziej tytulowa piosenke, Infra-red jest cool po prostu, In the cold light of morning moglabym w kolko sluchac, Broken Promise, Song to say goodbye (spiewalam ja 1 kwietnia na festiwalu w miejscowosci pewnej... I byla Steczkowska i w ogole, slawne ludzie i dostalam WYROZNIENIE!! :D A jak Amerykanina spotkalam na korytarzu to mnie pochwalil, ze ladnie spiewalam... ;) ) Follow the cops back home tez jest cool, a Pierrot the clown w ogole cala plyta jest cool, tylko mi nie podchodzi jakos troche "because I want You", ale niech bedzie. :] A slyszeliscie demowe wersje z "Meds" Special Edition z DVD?? Cool sa te demowki, PtC nauczylam sie nawet "brzdekolic" na guitarce ze sluchu... ;] Qrde, tak raptem wszyscy o Placebo pisza... A dla mnie to normalnie (zapewne dla Ireth tez ;) ) Temat rzeka normalnie... Moglabym o nich pisac i pisac, ale juz mniejsza... ;]
Dzisiaj mam zamiar sobie nabyc plytke nowa Myslivitzow. A Wy juz moze jej sluchaliscie? Fajna jest?
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

a ja tytułowej piosenki nie lubie ... po kiego grzyba tam tą pannę wcisneli :/ ??

z dvd niestety nie miałam nic wspólnego, wiec sie nie mogę wypowiedzieć O_o

I szczerze mnie dziwi to, że znaleźli sie ludzie słuchający Placków ( a niech bedzie coraz wiecej !! :D) ...Jak mówiłam w szkole, ze słucham Placebo, albo sie na mnie dziwnie patrzyli, albo było wymowne "cooo O_o?" :lol:

Tak wiec zawsez mi sie wydawało, ze to mało popularna muzyka ( a szkoda ;______; )

Jeszcze do tego zjechania Meds przez recenzentów ....płyta zła nie jest, ale dla mnie jest taka mało wyraźna i trochę bezpłciowa ....nie wywarła na mnie już takiego wrażenia jak SWG ( pierwsza płyta w końcu, to swoje robi)
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Ireth pisze:Tak wiec zawsez mi sie wydawało, ze to mało popularna muzyka ( a szkoda ;______; )
Ja lubie sluchac tego , czego inni nie sluchaja- jak kiedys powiedzialem pewniej grupie ludzi , ze slucham Feeder'a to bylo tak :
" CO O_o' ?? aaa eeghmm no tak..... a co to??" \
Z "Meds" nie sluchlalem duzo kawalkow, pare w calosci i wszystkie na merlinie po 30s. IMO plyta nie jest taka zla.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Kimahri.. a co to ten Feeder?? ;P U mnie w szkole to znaja Placebo - ale tylko przez moje gadanie o tym i to zazwyczaj reakcja "O Jezu... a ta znowu...." ;P No wiec.. Nie lubia ich, u nas w szkole wiecej drechow i "lalek" niz takich co sluchaja rock'a czy metalu, a alternatywa!! To dla nich cos w ogole nieznanego... Zawsze wszyscy tylko "oo, Brian przyszedl..." (to do mnie) albo cos... swojego czasu mowili na mnie "Placuś", ale jakos przeszlo bokiem... ;] I jeszcze cos Ireth - mi sie wydaje, ze to dobrze, ze nie sa popularni... Gdyby byli tacy jak Tokio Hotel to bym sie zalamala... Wole jak sa troche "w cieniu"... Bo to jednak, nie jest muzyka dla wszystkich - jakby nie patrzec. Ta muzyka ma PRZESLANIE, a to co oni sluchaja - nie ma, oni nie rozumieja takich piosenek, zespolow... Poza tym, wszystkie plyty Placebo lubie, nie ma w sumie takiego utworu, ktorego bym nie lubila (no chyba, ze "hare Krishna", ale to od nastroju zalezy... ;P). B-Side'y sa cool ;]
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Kermi pisze:Kimahri.. a co to ten Feeder??
Feeder Walijski Rockowy zespol :) mmmmm jeden z moich ukochanych razem z Placebo i Kasabianem :)
Masz nawet ich zdjecie XD XD
Obrazek
Tez goraco polecam :)
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Kermi pisze:Ta muzyka ma PRZESLANIE, a to co oni sluchaja - nie ma, oni nie rozumieja takich piosenek, zespolow...
To samo mogą powiedzieć ludzie słuchający np. HH, że to ich muzyka ma jakieś przesłanie, a te wszystkie metale to tylko się drą! Tak samo Ty nie zrozumiesz ich jak oni Ciebie. Są gusta i guściki o których się nie dyskutuje :]

U mnie od 2 tygodni bez przerwy gra Charon (wg. jakiejś strony goth rock, ale ja się na gatunkach nie znam i się pod tym nie podpisuje :P). Placebo słyszałem na jakiejś Vivie dawno jeden kawałem i nawet dosłuchałem do konca ;) Złe to nie było, ale raczej nie dla mnie ;)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Kimahri pisze:slucham Feeder'a to bylo tak :
" CO O_o' ?? aaa eeghmm no tak..... a co to??" \
ja tak mam chyba z kazdym zespolem :lol: <pomiajajac ludzi w temacie:]>

Jaco pisze:U mnie od 2 tygodni bez przerwy gra Charon (wg. jakiejś strony goth rock
w skrocie najtwiszopodobny sss...styl;P :wink: (i nawet dobrzy znajomi nocnejryby)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Garnet pisze:w skrocie najtwiszopodobny sss...styl;P :wink: (i nawet dobrzy znajomi nocnejryby)
Oho... no to podpadłem Garnet :D ;) Najtfiszowopodobny powiadasz.... w sumie nie powiedziałbym, ale też nigdy się w "rybę" nie wsłuchiwałem. I co więcej - tam śpiewa kobieta, więc zespół jest u mnie z góry skazany na porażkę :]
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Jaco pisze:I co więcej - tam śpiewa kobieta, więc zespół jest u mnie z góry skazany na porażkę :]
O nie... Ja nie mógłbym tak nigdy powiedzieć. Uwielbiam kilka wokalistek... a są nimi: Liv Kristine, Angela Gossow (Yeah :D ), Paulina Maślanka, i jeszcze kilka, nie będę wymieniał ;) )
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Jaco pisze:Oho... no to podpadłem Garnet
weż przestań :wink:
Jaco pisze:I co więcej - tam śpiewa kobieta, więc zespół jest u mnie z góry skazany na porażkę :]
jak juz o tym wspomniales...nie pamietam kiedy sluchalam zenskiego wokaluXD <poza malymi wyjatkami ofkoz...typu jeki ell z Sui Generis Umbra;)>

a ja dzisiaj niemalze zawalu dostalam..moja stara jak zwykle patrzy na ten *hit zwany Zaloz sie,tak przechodze kolo duzego pokoju,a tam..Marian Gold z Alphaville w studio :shock: :shock: f*ck..niezle mnie powalio^^" na szcescie po tym jak zaczelam patrzec,zaspiewal jeszcze dwie piosenki...oo...
...a..jeszcze wiekszy szok przezylam wchodzac na str.oficjlana przed chwila-28 maja graja w Szczecinie :shock: a co ciekawsze^^"
Tickethotline: admission free
:shock:
...to takie pytanie,jest tu ktos ze Szczecina? :razz:
<ulatnia sie i nie zanudzam Was juz;P..a przy okazji-w ciaglym szoku...>
Pawlik

Post autor: Pawlik »

Powiem jedno: METAL Ciężka muza to coś, co od dawna we mnie drzemało, kocham darcie gęby i w ogóle sieczkę, choć gustuję również w spokojnieszych klimatach. Wiele osób widząc mnie pierwszy raz, rzuca stwierdzenie: Skate, Hip Hopowiec czy jeszcze inaczej, a prawda jest taka, że gram na gitarze w zespole metalowym, można rzec bardziej newmetalowym - prosze nie kojarzyć z Linkin Park czy Limp Bizkit :) Czerpie przede wszystkim z twórczości Slipknota (moja wielka miłość), Soulfly, Machine Head, Devil Driver (oo yeah ostatnio mam świra na ich punkcie:D), Mudvayne i pełno innych zespołów. Wielki szacun dla metalowców, wybaczcie, ale nie dzierże hip hopu (szczególnie polskiego) ani umcy umcy czyli tzn. techniawki :p tak więc lepiej żebym nie wypowiadał się na temat tych gatunków muzycznych :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

tak slucham i slucham...i nie moge wyjsc z podziwu nad albumem Akiry Yamaoki "iFuturelist" ^^
jest to jego pierwszy calkowicie niezalezny album;)

fanom jego tworczosci (i nie tylko) polecam...tylko jedna uwaga-nie znajdziecie tutaj muzyki rodem z SH :wink: widac pan Akira chcial sie sprawdzic w czyms innym;) w skrocie mamy tutaj ladna dawke muzyki elektronicznej (i pochodnych)...mamy tez jedna balladke-Maria^_^ dla mnie cudo :)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Eiko pisze:A pierwszy singiel z płyty "Dani California" genialny
No kawałek jest sympatyczny,meloda wpada szybko w ucho,szczególnie refren.
Teledysk też ciekawy.

btw: słucha tu ktoś The Killers ?
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

http://www.youtube.com/watch?v=9S7LasNi ... rch=feeder
Znalazlem na Youtube.com taka dziwna wersje piosenki Feedera- Suffocate no i jest super ^^ taka mniej smutna od tej co wczesniej slyszalem :)
zapraszam do przesluchania, szczegolnie tych co nie wiedza co to Feeder....... ;)

[ Dodano: Sro 24 Maj, 2006 18:20 ]
TomajS pisze:słucha tu ktoś The Killers ?
Ja nie ;)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

The Killers slyszalam ich pare nagran, powiem, ze ciekawie graja ;) Ale nie slucham ich zbyt namietnie... A co do Feeder - chcialam sobie obejrzec ten teledysk co dales linka Kimahri, ale jak to u mnie ostatnio ZNOWU - blad, laduje sie 17 sekund po czym sie "przewija" do konca i twierdzi, ze to juz caly teledysk... :/ U mnie cos z netem nie tak, dlatego takie bledy... ale zapowiada sie fajnie.... ;]
"Pure Morning" PLACEBO
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”