Z tego, co zdążyłam przesłuchać przez ostatnie dwa tygodnie, najbardziej podobają mi się 'Pure Morning', 'Special K', 'English Summer Rain', 'The Bitter End' (*__*), 'Special Needs', 'Post Blue', 'Blind', 'Infra-Red' ('some call the ambulance, there's... gonna... be... an... accident' rządzi

), 'Broken Promise', 'Without You I'm Nothing', 'I Know', 'Every You Every Me'.
Ze szczególnym uwzględnieniem tej ostatniej piosenki! Słowa i rymy to mała perełka:
Sucker love is heaven sent,
You pucker up, our passion's spent.
My heart's a tart, your body's rent,
My body's broken, yours is bent.
(...)
Sucker love is known to swing,
Prone to cling and waste these things. (<- cudny zaciąg w tym miejscu! ^_^)
Pucker up for heavens sake,
There's never been so much at stake.

Ogólnie wychodzi na to, że muszę się szarpnąć na 'Sleeping With Ghosts' i 'Meds', ewentualnie jeszcze 'Without You I'm Nothing'. (Za co? -_-) 'Black Market Music' jakoś mało mi było dane posłuchać.
Eiko pisze:Jak usłyszałąm Długość dźwięku samotności po angielsku to jakoś dziwnie to brzmiało
Do tych angielskich wersji można się przyzwyczaić. Kiedy pierwszy raz zapuściłam sobie 'The Length of Solitude', też mnie przytkało, ale teraz dość często tego słucham. Tłumaczenie całkiem niezłe, i akcent też.

'Yeah, perfect forever/ always clever...' - i tak dalej.
Ireth pisze:No nie wmówicie mi ze "Nienawisć" i "Długość dźwieku samotności" nie sa optymistyczne
To są dwa przykłady na dwa tuziny utworów.

Reszta to: 'Ale ja/ Nim mnie pożre lęk/ Strzelę sobie w łeb'. [Ciii, igrorujemy dalszą część tekstu o butelkach.

]
Btw, ankieta na górze jest tendencyjna, zabrakło Disco Polo.