FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
VaanFromRO

Post autor: VaanFromRO »

Karakan i tu jest rozwiazanie problemu :D
pierwszy ma klase S drugi klase A
obydwa musza miec klase S

[ Dodano: Wto 25 Kwi, 2006 22:54 ]
Mam nadzieje ze te "great" chocobo sa odmiennej plci :D
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

aserath pisze:bo nad nibelheim gory
Udaj się właśnie w te góry za Niebelheim :) Musisz opuścić miasto wychodząc na prawo od Shinra Mansion - znajdziesz sie na mapie świata - dalej idź przed siebie - znajdziesz sie w górach Niebel. Tam idź przed siebie aż dojdziesz do mostka i jaskini z 5 rurami - na dole bedzie SP i Boss. Po jego pokonaniu podnieś materie i wyjdź przejściem, które przed chwilą Boss blokował na mape świata. Wtedy okrąż górykierując sie na zachód; następnie na polnoc i już powinnaś widzieć Rocket Town :)

EDIT:
Co do Chocobo - na stronce jest poradnik - poza tym temat poruszany setki razy na forum w tym dziale - opcja "szukaj" :] Od siebie dodam - cierpliwości a wszystko wyjdzie <jak nie za 10 to za 110> :D
KaRaKaN69

Post autor: KaRaKaN69 »

VaanFromRO pisze:obydwa musza miec klase S
to mam juz rozwiazanie dzieki wielkie jutro wyprobuje
P.S. bo czytalem ze wystarczy jeden klasy S a drugi A no ale zobaczymy :grin:
VaanFromRO pisze: Mam nadzieje ze te "great" chocobo sa odmiennej plci :D
nieprzesadzaj :oops: wiem jak to jest dziewczynka chlopczyk :oops:
kwazi pisze:Co do Chocobo - na stronce jest poradnik - poza tym temat poruszany setki razy na forum w tym dziale - opcja "szukaj" :] Od siebie dodam - cierpliwości a wszystko wyjdzie <jak nie za 10 to za 110> :D
no wlasnie chodzi o to ze z poradnika niewychodzi i zdaje sobie sprawe ze ten temat byl poruszany nawet milion razy a nie setki :573:
VaanFromRO

Jakby co daj znac :D chetnie sluze pomoca i ewentualnie moge napisac cos wiecej jakby bylo trzeba :d
aserath

Post autor: aserath »

dzieki za podpowiedz bossa pokonalam tylko niepotrzebnie sie wrocilam w ogole przez nibelheim. do nastepnego razu:-)
KaRaKaN69

VaanFromRO pisze:Jakby co daj znac :D chetnie sluze pomoca i ewentualnie moge napisac cos wiecej jakby bylo trzeba :d
no to daje znac
a wiec wydaje mi sie ze nieosiagne great chocobo predkosci wiekszej niz jakies 104 km/h bo taka akurat mam to jak mam wygrac wyscig jak inni na klasie A lataja ponad 120km/h :?: a pozatym w poradniuku (kliknij jak bedziesz to czytal) ze jak sie skojarzy great chocobo z rocket town klasy A i wounderfull chocobo z ice vilage klasy S i da sie carob nut to powienien wyjsc albo river albo mountain chocobo co niestety niewychodzi i co teraz?? wiec przemysl i jak moze napisz bede happy :razz:
KaRaKaN69

CyberFox pisze:A to jest gra. Wiesz co to oznacza? Że z losowymi rzeczami tak bywa.

nie no spoko wszystko jasne ale ile mozna probowac 10razy 20 razy ale nie 100:P wiem ponioslo mnie no ale jak napisali tak powino byc wiec probowalem moze jutro cos pocwicze dzieki wszystkim za rady zobaczymmy co z tego wyjdzie
P.S. jezeli bedziesz miec racje to niech Sephiria "poradnik chocobo do smieci wywali"
Moren

Post autor: Moren »

niech Sephiria "poradnik chocobo do smieci wywali"
Dzięki temu poradnikowi mam teraz złotego Chocobo. Połączyłem Great z Rocket Town klasy A i Wonderful klasy A. Może spróbuj taką kombinację?
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

hmm, kiedyś w Kawaii był 100% przepis na złotego chocobo - zawsze z niego korzystam i nigdy nie resetowałem gry więcej niż z 5 razy.
VaanFromRO

No to jednak opisze wszystko dokladnie :) Tak jak sam robilem ^^
Od Choco Billa kupilem 4 stajnie oraz Gyashkl Greens zaraz jak to bylo tylko mozliwe
Rozwinalem ich statystyki roznymi paszami (najlepsze sa te od Sage'a) W Gold Saucerze z Chocobosow klasy C wyrobilem je do klasy S
Potem zabralem sie za specjalne gatunki Chocobo, nalezalo sie pierw udac do Domu Sage'a i po rozmowie zakupilem Sylkis Greens (jakos tak)
Potem trzeba bylo "sparzyc" 2 "great" chocobo klasy S odmiennej plci, uzywajac przy tym Carob Nut. i udalo mi sie otrzymac female Mountain Chocobo i male River Chocobo (po kilku restartach save'a ale to szczegol ^^)
Pisze to po to zebys porownal moj sposob ze swoim i sprawdzil czy zrobiles tak samo jak podalem ;)
KaRaKaN69

no i teraz jest inna gadka poniewaz jest troche meczace robie great chocobo do klasy S a wiedzialem ze wounderfull ma wieksza predkosc co za tym idziesz fast pojdzie (prawda? :P ) no i doprowadzilem great chocobo ktorego mialem z okolic rocket town do klasy A i wounderfull z okolic ice vilage do klasy S. postanowilem je spazyc dajac carob nut i probowalem duzo razy naprawde duzo razy i nic :twisted: dodajac ze korzystalem z poradnika osoby o pieknym imieniu Sephiria :oops: wiec postanowilem sie do was zwrocic
[shadow=red]wniosek[/shadow] kazdy pisze odrobine co innego i komu teraz wierzyc :roll: ale to nic sprobuje wszystkich wersji i wtedy dam znac kto mial racja a kto nie ;) tzn kto dal trafniejsza odpowiedz
pozdro
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Nie będę sie wieczne powtarzać - Wonderfull-Great było sprawdzane 6 razy i za każdym działało, choc liczba prób była za każdym razem inna. Być może są określone warunki do spełnienia, by to szybciej szło, bo mi zazwyczaj udawało się po 3x razach.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
KaRaKaN69

sorki ze odrazu nienapisalem ale udalo mi sie polaczylem 2xgreat chocobo z rocket town i all gra dzieki za troche checi i podtrzymywanie mnie na duchu ;) pozdro 4 all!!!
Koichiro

Post autor: Koichiro »

Bardzo mi przykro zadawać pytanie które już się pojawiło ale zdaję się być w innej nieco sytuacji.
Ja przechodze FF bez opisu chyba że utknę to wtedy doczytuje. No i... Skończyło się to tak że w Niblheim najpierw rozmawiałem z Sephirothem, potem z Vincentem (nie przyłączył się do mnie a nie pamiętam jak z nim gadałem) potem dotarłem do rakiety, a potem odkryłem że jeszcze nie byłem w miejscu gdzie Rude i jeszcze jeden gadają o tym kto które dziewczyny z grupy lubi, a na samym końcu przyłączyłem Yuffie. Kolejne próby z Vincentem nie udały się - zamknął się w swojej trumnie i śni piękne sny a ja zupełnie nie wiem czy utraciłem go na zawsze czy jest jakaś szansa że do mnie jeszcze przyjdzie.
Z góry dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Żeby Vincent się do ciebie przyłączył, nie musisz nawet gadać z Sephirothem - wystarczy Vincenta zapytać o imię
Ostatnio zmieniony wt 02 maja, 2006 10:30 przez Markfrompoland, łącznie zmieniany 1 raz.
Ain't no sunshine when I'm gone.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”