Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

a) Byłabym (i nie tylko ja) wdzięczna za przecinki etc.
b) Nie rozumiem tej fascynacji GTO. Owszem anime fajne, manga IMO mniej, no ale... Ani kreska nie jest powalająca, ani muzyka, fabuła dość oryginalna ale jakoś nie wciąga mnie to bardziej. W sumie z czasem coraz bardziej staje się ta akcja dla mnie monotonna. O ile na początku "lol jakiś porypany koles nauczycielem hohoho" to potem już jego wygłupy i miny nie dziwią... Brakuje mi klimatu, elementu zaskoczenia etc. No, ale ja kocham Miyazakiego więc... :roll:
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Ciekawe. Myślałem że takie to tylko w Japonii ale się okazuje,że Polska nie jest taka najgorsza skoro docierają doniej takie rzeczy :D P.S. GTO mi się bardzo podoba :D
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ja juz stwierdziłam, że Raczek staje się moim idolem i postawię mu ołtarzyk w kuchni obok mikrofalówki XD

Ogólnie jestempod takm wrażeniem i przepełniona szcześciem, że HEJHOHOHO. Ktos tam marudził, że cena za wysoka...(w komentarzach do artykułu). No sorry...za takie wydanie 10 zł a potem 20... napisy, ładne pudełko i w ogóle. Ludzie to by wszystko za darmo chcieli :/

Ciekawe co po GITSie podaruje nam Raczek... może tak Miyazaki...oh...
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

I oto Ababeb jest świeżo po obejrzeniu 51 odcinka Full Metal Alchemist. :) Jak wrażenia, zapytacie? Otóż mina Ababeba po ujrzeniu zakończenia: :shock: Takiego W ŻYCIU bym się nie spodziewał. Chyba się domyślam jak pójdzie akcja filmu, zobaczy się. Kto zespoileruje, umrze śmiercią owocu Jogobelli - zatopiony żywcem w białym gęstym czymś. :evil: Szkoda było tylko paru fajnych wątków które się pojawiały w mandze, a w anime nie.

Kod: Zaznacz cały

W anime Barry "umarł", a w mandze tak fajnie rozwinęli jego obecność. :( Scara też było nieco szkoda.
Poza tym, kiedy zaczynałem oglądać, trudno mi było nie rechotać jak Al mówił. "Nii-san!" _^_'
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Go Go Yubari pisze:b) Nie rozumiem tej fascynacji GTO.
ojej ktos sie fascynuje Sailor moon a ktos Love Hina a ja sie fascynuje GTO- dlaczego?? otoz moze i kreska nie jest najlepsza ale ma za to znakomita fabule lubie rozne ksiazki itd. o nauczycielach i uczniach. manga nie ma zbyt duzo akcji ale nadrabia humorek ktory jest moim zdaniem dobry.
Go Go Yubari pisze:Owszem anime fajne,
anime nie ogladalem kiedys kupie ale narazie nie wiec sie nie wypowiem.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Kimahri pisze:anime nie ogladalem kiedys kupie ale narazie nie wiec sie nie wypowiem.
Leci obecnie na Hyper i co jakiś czas od nowa.

Jak nie masz Hyper to może poproś kogoś aby ci na video nagrywał. Bądźmy szczerzy - wydasz majątek na dvd. No chyba, że masz kasę...
Kimahri pisze:ojej ktos sie fascynuje Sailor moon a ktos Love Hina
Ojej wiem. Ja po prostu nie rozumiem ^^' Nic więcej. Kocham Sailor Moon, ale się nie fascynuję. Za to Kaiketsu Zorro.... oh fascynacja pełną parą. Oldschoolowa kreska, włoski dubbing, "naćpany" Diego i kucyk w masce. + masa innych rzeczy, które uwielbiam w tym anime. Wariatka? A i owszem! I to jaka XD
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Go Go Yubari pisze:Kocham Sailor Moon, ale się nie fascynuję.
I ja mam tak z GTO i tak samo nie rozumiem miłości do Sailor Moon :?
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

oszalałem ze szczęścia gdy to zobaczyłem :3

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6248

Mwahahahahaha :twisted: .hack is back ^_____^

BTW. Jak można nie kochać Sailor Moon ;)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Znowu .hack, huh? Cóż, o ile muzyka zachowa klimat poprzednich części, pewnie będę zainteresowana. A Balmung wystąpi? :wink:

...Anyway.
Oberzałam w końcu całą animowaną wersję Xenosagi i choć obiektywnie rzecz biorąc, seria jest przeciętnej jakości, to subiektywnie bardzo mi się podobała. Albedo pojawia się już w pierwszym odcinku, Junior w czwartym, obaj mają świetnych seiyuu, czego chcieć więcej? :D W ogóle przy przeglądaniu listy seiyuu odkryłam ciekawe rzeczy: Albedo = Gaignun (duh) = ...Spike Spiegel z CB ^____^ (= Juubei z NS = Togusa z GitS, między innymi). Grunt w tym, że już nigdy nie spojrzę na Spike'a tak samo, bo zawsze będę słyszeć ten maniakalny śmiech Alby'ego. XD

[O, widzę jeszcze, że sporo w tym anime głosów z FMA. :grin:
A Nephilim to Lenneth! :shock: OMG, nawet nie zauważyłam, bo zawsze przewijałam sceny z jej udziałem. XD]

...Wracając do samego XtA, to seria strawia wrażenie trochę niechlujnej, momentami rysownicy zmasakrowali twarze bohaterów. Dodatkowo trafiają się kretyńskie błędy: w dziesiątym epizodzie Jr. ma głowę owiniętą bandażem. Gdy Shion wjeżdża na mostek, bandaż znika, ale za chwilę pojawia się znowu w kolejnym ujęciu... _^_ ...Tak więc mam wrażenie, że ktoś tu oszczędzał na budżecie.

Mimo to polecam wszystkim fanom serii i nie tylko. :] Chara design, muzyka i fabuła (różniąca się nieco od tej z gry!) sprawiają, że przyjemnie się to wszystko ogląda. Największy problem w tym, że po dwunastu odcinkach następuje wieczny cliffhanger... ech... co ja bym dała, żeby nakręcili drugą i trzecią serię. *ciężkie westchnienie*
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Mozna bylo sie spodziewac nowego .Hack wraz z nadejsciem nowej fali gier.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

No ja jak zwykle na czasie w końcu Appleseed obejrzałem XD Cóż, animacja porażająca, szkoda że tak wszystkich anime nie robią :] Do fabuły też raczej zastrzeżeń nie mam, bo jak zobaczyłem żę to koleśod Ghost in the shell napisał to byłem spokojny :) <chyba że to nie jego sprawka i mi się cos pomerdało XD > Ogólnie: 9/10 :>

NO i wczoraj na C+ leciał pierwszy odcinek czegoś takiego jak Portret małej Cosette. No schizów w tym pełno, trochę nie wiadomo co się dzieje, ale jeżeli od następnego odcinka zacznie się rozkręcać tak jak myślę to szykuje się coś naprawdę baaardzo fajnego :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Go Go Yubari pisze: Jak nie masz Hyper to może poproś kogoś aby ci na video nagrywał. Bądźmy szczerzy - wydasz majątek na dvd. No chyba, że masz kasę...
milo wiedziec poprosze kolege.
Go Go Yubari pisze:No chyba, że masz kasę...
kurde przeciez to ponad 200 zl :cry: nie nie mam kasy narazie wole rozwiazanie w nagrywaniem :)
Myszaq pisze:i tak samo nie rozumiem miłości do Sailor Moon :?

jezu jak ja kiedys z siostra rypalem Sailor monn jak lecial na polsacie ^^ super bylo wiec do SM nic nie mam :)
Izrail pisze:No ja jak zwykle na czasie w końcu Appleseed obejrzałem XD Cóż, animacja porażająca, szkoda że tak wszystkich anime nie robią :] Do fabuły też raczej zastrzeżeń nie mam, bo jak zobaczyłem żę to koleśod Ghost in the shell napisał to byłem spokojny :) <chyba że to nie jego sprawka i mi się cos pomerdało XD > Ogólnie: 9/10 :>
Prawda amine super juz od jakieos czasu mam na dvd super super.
Ostatnio zmieniony sob 25 mar, 2006 08:29 przez Kimahri, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Kimahri pisze:milo wiedziec poprosze kolego.
:shock:

Co do Sailor Moon, to lubiłem oglądać ;) No i ostatnio przypomniał mi sie Generał Daimos... Pamiętam jak na Polonii 1 z zapartym tchem oglądałem XD (no a po tym McGyver; czy jakoś tak; leciał...) Nie powiem bym sobie jeszzce raz oglądnął... (tak samo Yattamana XD) Ahh aż łezka się w oku kręci na takie wspomnienia :lol:
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Cierń pisze:Nie powiem bym sobie jeszzce raz oglądnął.
Od poniedziałku do niedzieli (?) o 6:40 rano ;) Potem "Czarodziejskie zwierciadełko". Lol.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”