Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Tak wiele osób narzeka na ff8 a mi na prawde ta częśc przypadła do gustu i musze powiedzieć, że do niej chyba najchętniej wracam. Grając pierwszy raz byłem nią zachwycony, nawet pomysł z czarami na sztuki mi nie przeszkadzał. Często słyszałem, że tak rozwiązany system magii to kiepski pomysł, ale ja tego tak nie analizowałem. Nie porównuje takich aspektów różnych finali. Rozumiem, że można było się przyzwyczaic do starego systemu magii, ale ósemka prezentuje czary w innym charakterze. Postawiono przede wszystkim na gf i limity. Gra jest świetnie dopracowana i sam pomysł ulepszania sobie statsów przez podłączanie magii postrzegam jako bardzo udany. Wydaje mi się, że do ff8 należy podejść jak do kolejnej części sagi, wprowadzającej wiele nowych rozwiązań, które niektórym się podobają a niektórym nie. Rzecz (znowu) sprowadza się do gustów.
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

mi tez sie podoba FF8. i chociaz nie wybralem jej jako jednej z moich ulubionych, to wlasnie osemke przeszedlem najwiecej razy. jest to czesc sagi, w ktora sie gra najprzyjemniej i ma najciekawsza opowiedziana historie, moze dlatego, ze jest najbardziej zblizona do prawdziwego zycia i kazdy moze sie latwo utozsamic z ktoryms z bohaterow.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

ja w FFVIII bohaterow nie lubie(oprocz zella) bylem przyzwyczajony ze wiekszosc postaci w serii FF nie beda"ludzmi" - zawsze lubilem postacie fikcyjne
pico

Post autor: pico »

Mi jakoś najbardziej przypadł do gutu FF IX za cudny, lajtowy, baśniowy i spokojny klimacik :wink:
Aiven

Post autor: Aiven »

Najlepszy część finala to VII. Według mnie ma świetny klimat i zajefajną fabułe.

Edit: ciut więcej argumentów by nie zaszkodziło, a wręcz przeciwnie.
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Post autor: kruger09 »

FF8 za to, że dzięki niej przeżyłem najbardziej bogatą w ULTRA przyjemne doznania przygodę z grą wideo. Za nią bezapelacyjnie stoi FFX z całkiem podobnych powodów. Spira tak bardzo mnie zauroczyła, że nie jestem w stanie bez niej życ, no i ten powiew takiego jakby mistycyzmu. Poza tym pięnky hymn Yevonu i w ogóle ten specyficzny klimat...
Jestem macho mnie kobiety nie wybaczą
Gothic Boy

Post autor: Gothic Boy »

Hey, mi najbardziej przypadł do gustu FF9, jest zdecydowanie lepszy od FFVIII i FFVI, ja tak naprawdę nie wiem co wy widzicie w FFVI, ale każdy ma przecież swoje zdanie i każdemu podoba się co innego. FFX i FFX-2 także są wspaniałe, moim zdaniem lepsze od FFVIII i FFVI, ale niestety gorsze od FFIX. W dzięwiątce bardzo mi się podobały postacie, także to, że każda posiada własne zdolności, poza tym tych zdolności jest całe mnóstwo, można mieć cztero-osobową drużynę, fabuła też jest ciekawa. Dla mnie FFIX jest number One.
Moren

Post autor: Moren »

Mój najlepszy Final to 9. Bardzo dużo mi się w tej części podoba. 7, 8, czy 10 to już nie to samo. A FF9 lubię głównie za ten fajny klimacik ( i Amaranta xD)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

No tak ja wczoraj zaczolem wtorne przechodzenie FF V. Minusem jest to,ze muzyka czesto sie powtarza w roznych lokacjach. Podobaja mi sie te minki typu "wielka szczeka", "wielkie oczy", "!" , "?" lub serduszko nad glowa. Ogolnie teksty tez fajne. Dobrym pomyslem sa tez umiejetnosci i frofesje.
Ogolnie jeden z moich ulubionych Finali.
demoskinos2005

Post autor: demoskinos2005 »

wedłóg mnie najfajniesze części to ff IX i X . 9 kocham za klimat i zajefajne filmiki a 10, hmm za wszystko, w tej częsci wszystko jest fajne choć dobiło mnie te 180 piorunów w thunder plains.
frunek

Post autor: frunek »

Ja zaczelem od 8 i w ogóle jest to moja pierwsza gra w tej zabawie swiata konsol. Potem byla 7,9,10 wiec w porownaniu z innymi graczami naprawde niewiele. A moj ranking to 8,7,10,9. Uwazam ze Squaresoft dal d..y z 9. To co zrobili w tej czesci to jest parodia tak wielkiego tytulu jak final fantasy BLLLLLLLLE :!:
Ostatnio zmieniony śr 12 kwie, 2006 13:38 przez frunek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

frunek pisze:Uwazam ze Squaresoft dal d..y z 9. To co zrobili w tej czesci to jest parodia tak wielkiego tytulu jak final fantasy BLLLLLLLLE
Może coś więcej? Co dokładnie jej "zrobili"? Czemu parodia? FF9 ma ciekawy system nauki skillów & magii, każda postać ma swojego joba (czyli taki złodziej Zidane nie może puszczać summonów - imo bardzo dobrze), poziom trudności marny - jak w kazdym FF :] - ale za to gra sie przyjemnie, lubiany i ceniony Kuja :lol: , prześwietny Vivi, wiele odwołań do wcześniejszych Finali, muzyka na wysokim poziomie. Inni mogli by wspomnieć o baśniowym klimacie, ale mi ten akurat 'wisi' :wink: .
Moren

Post autor: Moren »

Uwazam ze Squaresoft dal d..y z 9. To co zrobili w tej czesci to jest parodia tak wielkiego tytulu jak final fantasy BLLLLLLLLE :!:
Czy mógłbyś powiedzieć, dlaczego tak sądzisz? Mi ff9 bardzo przypadło do gustu. I jeszcze jedno: w którym momencie to parodia? :P W ff-ach parodią był jedynie Kefka. Dlatego jak już piszesz że ten FF jest głupi czy cokolwiek innego, to podaj chociaż powód, a nie: "On jest głupi, bo jest głupi", a mniej więcej tak to wyraziłeś. Nie mówię, że nie możesz nie lubić tej gry, ale napisz dlaczego.
medivh

Post autor: medivh »

Dla mnie najlepszym Finalem (dla mnie) jest czesc 8. Po raz 1 gralem wlasnie w tego Finala i naprawde mnie wkrecil. Na poczatku mowilem, ze to lipa, co to za gra, az sam sprobowalem zagrac i tak sie zaczelo, tak mnie wkrecila ta gra, ze nie moglem przestac w nia grac przez miesiac, a nawet i dluzej. Wiem, ze duzo osob by sie klócilo, ktora czesc jest najlepsza, lecz powiedzmy szczeze, ze wszystkie sa poprostu dobre. Fabula w kazdej czesci jest po prostu imponujaca. Fani FF7 dostali film, chociaz pewnie wszyscy by woleli gre, tak samo jak fani FF8. FFX tez mnie wkrecil na dlugo. Podobalo mi sie to, ze trochce elementow bylo wzietych z VIII. Kto nie gral w te gry, jest troche w plecy, bo naprawde te tytuly zasluguja na poswiecenie trochce czasu. Final Fantasy (8) 4 Ever!

Luci: Polecam mniej Finala, więcej książek. O interpunkcji i ortografii słyszałeś? Jak słyszałeś, to używaj.

S - Luci, pisanie zgodnie z kanonami gramatyki i ortografii nie jest modne wśród dzisiejszych nasto- i części dwudziestoparoletnich użytkowników internetu (bo to zbytnia komplikacja pisania < sarkazm > :roll:). Nie oczekuj po nim, że odpowie na twój apel i się dostosuje
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez medivh, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
neo rpgomaniak
Kupo!
Kupo!

Post autor: neo rpgomaniak »

Moja ulubiona część to ff7, bo gdyby nie ona nie wiedziałbym co to rpg(zamiast rpgomaniak miałbym neo geoXD). Fabuła, Tifa i aEris ;) A muzyczki z tej gry nucę pod nosem w każdej wolnej chwili :lol:
Na drugim miejscu stawiam ff9 za klimacik, Garnet, fajny system uczenia się nowych umiejętności(ala FF tactics chyba źle napisałem). No i za Melodies of Life
Na 3. ff6 za Kefkę i za Terrę(nawiązanie do ff9?) no i za Blitza Sabina, tajemniczośc Shadowa, piękno Celes, ciekawe ataki Cyana, i ogólnie.

medivh tfuj post mnie pofalił.
Psychotest osobowościowy bez pytań
:P Kto to zrobił?!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”