Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

targaroth

Post autor: targaroth »

Ireth pisze:Highway to hell rządzi XD ta piosenka poprawia mi humor 8)

Póki co zasłuchuję sie w "Dziewczynę o perłowych włosach" Omegi, i "Arahję" Kultu na zmianę (:
aż dziw bierze.. myslałem że tylko to starsze pokolenie zna takie kawałki i nieliczne przypadki np:ja :P Ireth a potrafisz wypowiedzieć po węgiersku oryginalny tytul "Dziewczyny". Moge się pochwalic ze potrafie powiedzieć ale nie pamietam jak to się pisało.. można język złamać przy węgierskim :)

[ Dodano: Pon 20 Lut, 2006 ]
Garnet pisze:http://gry.onet.pl/wia_item.html?DB=120&ITEM=1258398 witszin temptejtion nie spi,ale czuwa :lol:
tak jak powoli zagłębiam się w gotyk i coraz bardziej mi się podoba to jak usłyszałem Within Temptation (mogłem przekręcić nazwe) wgniotło mnie w fotel..... extra extra i jeszcze raz exstra

P.S. tylko podobno straszna komercha.....

zna ktoś Radiohead??? tez wspaniały zespół?? w maju mają mieć trasę po Europie. mam nadzieje że zawitają także do Polski...

Pearl Jam- kto zna niech się ujawni (jestem strasznym fanem)- około kwietnia br mają wydać nową płytę.. Już nie moge się doczekać

WŁAŚNIE PRZECZYTAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CHYBA WYSKOCZĘ Z SIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!

LUDZIEEEEE!!! TOOL W POLSCEEEEEEE!!! ALE SIE CIESZE!!!!

http://muzyka.onet.pl/mr,1264379,wiadomosci.html

umre chyba zaraz......
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Garnet pisze:dobra wiadomosc dla Kermi-6 lipca Placebo zagra w Gdyni
Hmm..może bym sie wybrał,ale to za drogo wychodzi by,iśc na 1 zespół :P
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

targaroth pisze:tak jak powoli zagłębiam się w gotyk i coraz bardziej mi się podoba to jak usłyszałem Within Temptation (mogłem przekręcić nazwe) wgniotło mnie w fotel..... extra extra i jeszcze raz exstra

WT,to nie gotyk,a psuedo-gotyk....a jak wiadomo prawie robi dużą różnicę...

targaroth pisze:Pearl Jam- kto zna niech się ujawni (jestem strasznym fanem)
podejrzewam,ze gro osób zna :roll:

targaroth pisze:umre chyba zaraz......
R.I.P. :]

<heh..i znowu spodek...a zespoly,ktore kocham i tak nie zajezdzaja do tej dziury -_- ..tak,bo musze sie wyzalic ze M10M w berlinie lada moment-marzec,a Dir En Grey w maju... >

ja ostatnio zasluchuje sie w plycie Ataraxii "II Fantasma dell' Opera"
goraco polecam...piosenki nawiazuja do Upiora z Opery :)
cudne operowe piekno:]
http://www.rockmetal.pl/recenzje/atarax ... era.2.html
http://www.rockmetal.pl/recenzje/atarax ... opera.html
linki dla zainteresowanych
"La nuovo margherite" *_* nie umie przestac tego sluchac ^^"
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
targaroth

Garnet pisze:
targaroth pisze:tak jak powoli zagłębiam się w gotyk i coraz bardziej mi się podoba to jak usłyszałem Within Temptation (mogłem przekręcić nazwe) wgniotło mnie w fotel..... extra extra i jeszcze raz exstra

WT,to nie gotyk,a psuedo-gotyk....a jak wiadomo prawie robi dużą różnicę...
tak jak mówiłem że dopiero wchodze w te klimaty więc wybacz.. :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

spox :wink:

btw co do wspomnianego Pearl Jam-kiedys mialam manie na punkcie,szczegolnie Jeremy..ale 'okres grunge' mi minal <tak jak pozniej 'okres metalu'..>..co nie znaczy,ze swietna to piosenka byc :)
targaroth

Garnet pisze:spox :wink:

btw co do wspomnianego Pearl Jam-kiedys mialam manie na punkcie,szczegolnie Jeremy..ale 'okres grunge' mi minal <tak jak pozniej 'okres metalu'..>..co nie znaczy,ze swietna to piosenka byc :)
kocham Cię :P

bo taka jest prawda że utwór genialny :)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Tomajs - mnie też odstraszyła cena :/ Placebo bedzie tak blisko mnie jak nigdy dotąd ;_________;

Targaroth - chciałam sie nawet nauczyć śpiewać "Dziewczyne..." w oryginale, ale po paru minutach spasowałam XD
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Garnet pisze:btw co do wspomnianego Pearl Jam-kiedys mialam manie na punkcie,szczegolnie Jeremy..ale 'okres grunge' mi minal <tak jak pozniej 'okres metalu'..>..co nie znaczy,ze swietna to piosenka byc
Krótko mówiąc "kobieta zmienną jest" :D

A ja się zasłuchuję w nowe dziecko Nevermore (jak już pisałem gdzieś :twisted: )
Ten album powalił mnie na kolana swoją mocą, różnorodnością, a w szczęgólności wokalem... Warrel jeszcze nigdy tak dobrze nie zaśpiewał... To wszystko tworzy niesamowitą kompozycję, która roztacza wokól siebie aurę niepokoju, zmusza słuchcacza do zrozumienia przesłania, jakie niosą ze sobą teksty... Ich przekaz potęgowany jest przez muzykę. Całość przeplatana jest od czasu do czasu rozbudowanymi solówkami, które jak fala wdzierają się do ucha słuchacza... Precyzyjna perkusja i stylowy bass dodają barwy mocnym gitarowym riffom... Dla mnie Nevermore jest bliski metalowemu ideałowi... oczywiścei moja ocena jest jak najbardzej subiektywna i bez wątpienia znajdą się tacy, którym się to nie spodoba... Jednak najważniejsze w muzyce jest to, by wywoływała emocje. Jeżeli tego nie robi (jak te prawie wszytskie papki np. w radiu) i przechodzi się obok niej obojetnie (niech se leci co chce, bo i tak do tego wagi nie przywiązuję), to jest ona zbędna. Tyle na dziś :D
"We carry death out of the village!"
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Cierń pisze: A ja się zasłuchuję w nowe dziecko Nevermore
Dla mnie płyta 'Dead heart in a dead world' rządzi. Pełna interesujących motywów gitarowych, melodyjna ale i mocna, ostre riffowe granie.
Cierń pisze:Warrel jeszcze nigdy tak dobrze nie zaśpiewał...
Polemizowałbym, na wspomnianej przeze mnie płycie wokal jest bardzo podobny i według mnie lepszy. Piosenka 'The sound of silence' - genialny tekst w połączeniu z genialną muzyką i wokalem, utrzymany w mistycznym klimacie.

Album 'This godless endeavor' jakoś mnie nie zachwycił, co prawda gitary zasługują na uznanie, ale mało przejrzysta kompozycja utworów mnie zniechęciła.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ireth pisze:Placebo bedzie tak blisko mnie jak nigdy dotąd ;_________;
zawsze mozna isc w okolice i posluchać :)

Cierń pisze:Krótko mówiąc "kobieta zmienną jest" n
XD trzeba rozszerzac horyzonty^^ a że ja tak mam,że jak dostane jakas obsesje to lubie to pokazywac na zewnatrz..cóż :)

http://muzyka.onet.pl/mr,1270894,wiadomosci.html GN'R w Polsce!!!
już widzę jak Olek się pewno cieszy :)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Ireth pisze:Placebo bedzie tak blisko mnie jak nigdy dotąd ;_________;
Zawsze można posłuchać z oddali :572:
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

a cio ja napisałam? :687:

http://muzyka.onet.pl/mr,1272072,wiadomosci.html motorhead w pl

a ja ide pogłebić się w rozpaczy -_-
Nowhere Man

Post autor: Nowhere Man »

targaroth pisze:zna ktoś Radiohead??? tez wspaniały zespół?? w maju mają mieć trasę po Europie. mam nadzieje że zawitają także do Polski...
Jak najbardziej. Ktoś kiedyś mówił, że Radiohead to tacy Floydzi dzisiejszych czasów (no nie, moi drodzy, Floydzi się nie reaktywują! :evil: ), chociaż z drugiej strony może to trochę przesadzone. Ważne, że muzyka, którą Thom Yorke i ekipa grają, jest wartościowa, intrygująca, po prostu dobra.

Szkoda, że omijają Polandów szerokim łukiem na trasach koncertowych... :(
targaroth

Nowhere Man pisze: Szkoda, że omijają Polandów szerokim łukiem na trasach koncertowych... :(
właśnie podobno nie tym razem.. extra alternativ rock... bjlepsza plyta??-Ok. Computer !!!
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

http://muzyka.onet.pl/mr,1280104,wiadomosci.html

O_O czyżby koniec LB? W sumie to się nie dziwię owemu gitarzyście (Wes Borland), nie lubi Freda, nie brał udziału w nagrywaniu ostatniej (jakże biednej) płyty... ale w teledyskach miałem zawsze z niego polew ;) Limp bez niego to juz nie będzie Limp....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”