Ulubiony motyw muzyczny z serii...

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

bard lynar

Post autor: bard lynar »

Hmm, nie będę zgrywał twardziela. Wymienię raczej tytuły z FF7, bo tak naprawdę to tylko tego finala przeszedłem. Zazwyczaj jak słucham utworów muzycznych (niekoniecznie jakichś silnie emocjonalnych) z tej części, to płakać mi się trochę chce. Jest niesamowity....

Tak więc ulubione z FF7: Cosmo Canyon, Jenova Absolute, Anxious Heart, Chasing the Black-Caped Man, On That Day, 5 Years Ago i pewnie wiele innych, ale jakoś przeglądając te utwory nie mogłem się już na więcej zdecydować...
A z innych części: Matoya's Cave z FF1 ^_^ i fenomenalny soundtrack z Final Fantasy Adventure (o ile można zaliczyć do serii, bo w rzeczywistości jest to Seiken Densetsu 1 - pierwsza część serii "...of mana") - ta smutna muzyczka na początku i cudowny field theme. Chyba zdecydowanie najlepsza muzyka z gier na starsze gameboye, Force Your Way i Man with Machine Gun z FF8 (jeśli przekręciłem tytuły, to excuse-moi, tak się nazywają przynajmniej przeróbki The Black Mages).
Kuja

Post autor: Kuja »

A po ostatnim przesłuchaniu utworków z FF IX moje typy do listy przebojów to: "Bittersweet Romance", "Bolder Village- Dali", "Dissipating Sorrow", oczywiscie "Kuja's Theme", "Loss Of Me", "Melodies Of Life", "Ruins Of Madain Sari", "Song Of Memory" i "You're Not Alone" to wiadomo, na nowo odkryte niejako "Terra", "Wall Of Sacred Beasts", "The Place I'll Return Someday" (zgralem sobie to na telefon jako dzwonek hehhe) no i "Vammo' alla Flamenco" slucham tego na okrągło.
Dodaje do tego jeszcze "Souless Village-Branbul" podobne do "Terry".
Hehe a jednak warto sobie odswiezyc wszytkie utwory, po jakims czasie odkrywa sie je na nowo :grin:

Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Miejsce I: Legendarny, znany od niepamiętnych czasów, najbardziej wzniosły utwór z całej serii FF, to oczywiście temat przewodni Final Fantasy! Jest po prostu najlepsiejszy!

A miejsca następne: Troche mniej legendarne, ale bardziej chyba znane od poprzedniego, utwory z:

FFVII: temat przewodni; Dżi-i-en-oł-wi-ej!; Still More Fighting; temat Aeris; Łan Łingd Ejndżel (of kors); Cinco the Chocobo; wszystkie inne "...Chocobo"; Stolen Materia; Staff Roll, czyli mieszanina tematu Tify, tematu przewodniego FFVII, tematu Aeris i tematu FF; Hurry!; Hurry Faster!, oraz Cosmo Canyon;

FFVIII: A Sacrifice; Dance with the Balamb Fish; Dead End; Eyes on Me też jest ładne; Mods de Chocobo; Premonition; Starting Up; The Castle; The Landing (zybeściak); The Oath; The Stage is Set; The Succesor i... WALTZ FOR THE MOON (też zybeściak)

Poza konkurencją: temat przewodni z FFT

Uematsu to geniusz!
Ostatnio zmieniony wt 21 mar, 2006 20:36 przez Markfrompoland, łącznie zmieniany 2 razy.
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

Markfrompoland pisze: Still More Fighting
moj ulubiony temat boss fight z 4 finali w ktore gralam ^^
Markfrompoland pisze:Cinco the Chocobo, wszystkie inne "...Chocobo",
yes! :D chociobosy rox :wink: (probowalam wgrac na komorke,ale nie wyszlo...>.<)
Kuja pisze:Dodaje do tego jeszcze "Souless Village-Branbul" podobne do "Terry".
tio tesh ^_____^
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Still More Fighting: Jak się tego słucha na tempie 150% to dopiero jest hardkor! :D
Ain't no sunshine when I'm gone.
Volgius

Post autor: Volgius »

My Music...hmmm?? Na 1: One Winged Angel (uwielbiam łacine) 2: Liberi Fatali
3: Odgłos jak ginie boss w FF7 :D
Vinardo

Post autor: Vinardo »

Moim motywem muzycznym jest muzyczka z FF IX z miasta "Black Mage Village" :lol:
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Ostatnio przeszedłem FF1 w wersji Origins i muszę powiedzieć, że pod względem muzyki byłem baaardzo zaskoczony. Pare kawałków jest naprawdę świetnych, m. in. Temple of Chaos czy Underwater Temple wskoczyło bardzo wysoko w muzycznym rankingu.

No i żadna melodia mnie nie wkurzała XD
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
neo rpgomaniak
Kupo!
Kupo!

Post autor: neo rpgomaniak »

Wszystkie muzyczki są świetne oprócz tych z ff8. Z wyjątkiem tej z intra. Fajne Melodies of Life a z 7 One Winged Angel i z mapy świata.
Psychotest osobowościowy bez pytań
:P Kto to zrobił?!
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Moim najbardziej nie lubianym kawakiem jest,motyw z mapy świata z VIII.
Zawsze jak biegam po mapie,to glos na zero.
Najepsza muzyka na mapce jest w VII i IX jak dla mnie.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Taaa.... muzyka na mapie była kiepska w FF8. Ale jak już siw wsiadło do Ragnaroka to było fajnie ;)

Top 5 muzyczek przygrywających na mapach:

1. FF6 (1 świat)
2. FF7
3. FF6 (2 świat, po uzyskaniu airshipa)
4. FF4 (księżyc)
5. FF4 (normal)
Awatar użytkownika
neo rpgomaniak
Kupo!
Kupo!

Post autor: neo rpgomaniak »

A ja niedawno wszedłem w posiadanie mp3 Z końca gry ff9... Achhh głos Garnet (wersja angielska) powoduje, że łezka kręci się w oku. Ale jestem twardzielem i nie płakałem (

Kod: Zaznacz cały

nie licząc śmierci Aeris, a propo. Nie chcę robić offtopu, ale twórcy ff7 wkurzyli mnie, bo na okładce gry narysowane było jak Cloud chowa Aeris, więc wiediząłem, że umrze, ale nie w taki wspaniały sposób
) Wymiasta też Melodies of Life, wszystkie mp3 z ff7 (Aeris theme, Muzyka z mapy świata i Red XII Theme), a z ff6 Forever Rachael i muzyka jak KEfka się pokazywał (taka dziwno-pokraczna) o 8 się nie wypowiem (nie mogłem słuychać tych brzdęków, nie lubię 8), a w 5 się nie wsłuchiwałem.
Psychotest osobowościowy bez pytań
:P Kto to zrobił?!
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

neo rpgomaniak pisze:nie mogłem słuychać tych brzdęków, nie lubię
Brzdęki jak brzdęki <Delling city mnie zawsze dobija _^_ > ale, np. do muzyki w Esthar moża sie łatwo przyzwyczaić... no a The Stage is Set to już weszło do kanonu muzyki FF ^_^
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
squcloud
Kupo!
Kupo!

Post autor: squcloud »

Moj ulubiony motyw muzyczny to Dark messenger z ff9. Fajny klimat :]
Whadya think you're doing?
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Jaco pisze:Taaa.... muzyka na mapie była kiepska w FF8. Ale jak już siw wsiadło do Ragnaroka to było fajnie
DObrze że przypomniałes mi o tym,jak to usłyszłem to mi sie na wymioty zebrało.
Co oni stworzyli,mi ta muzyczka nie pasuje ani troche do gry.blee..Odnosze wrażenie,że zrobili ją w pośpiechu i dla tego taka skopana.
Oczywiscie to tylko moja opinia.
FF XII W trakcie katowania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”