The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Wie ktoś może jak sformatować memorkę do PS2? Czy są jakieś specjalne programy do tego vide jakiś media player. Gdzieś wyczytałem, ze można za pomocą GameSharka no ale to odpada... I nie chodzi mi o format nowej, czystej memorki, tylko już używanej, zapełnionej saveami.
[ Dodano: 18-01-06, 12:55 ]
Next question:
Jak zrobić htmlu, żeby linki zachowywały się m.in. tak jak na Krypcie. Czyli są czarne, a gdy na nie najeżdżamy to się podkreślają?? Ja uzywam tego:
klasy sektorow to jak gdyby zmienne [wlasciwie to stale matryce^^"] do ktorych moga sie odwolywac znaczniki a id to nadanie etykiety badz chodzi ci o sektor id ? jak tak to: jest to nadanie prametru stylu bez koniecznosci otwierania matrycy stylu, czyli zamiast pisac: <H1 style="letter-spacing: 0.3em"></h> wystarczy H1#chapter {letter-spacing: 0.3em} i przy koniecznosci ponownego zastosowacia tego stylu powolac sie na id.
A gdzie tam roznica? Klasy mozna przypiasc pod rozne znaczniki [np. majac zdeefiniowana klase ".wert" mozemy sie do niej odwolac w dokumencie np. dla: p.wert, td.wert itd a id pozostaje nam zawsze "polaczone" z dantm typem znacznika.
ps: a jak chodzilo o nadawanie eytkiety #id - to jak nie widzisz roznicy to ... jest przerazajace
Czy ktoś zna jakiś dobry w miare prosty w obsłudze program do robienia ilustrowanego/animowanego menu do filmów na DVD, jak również by mozna było wrzucić pare języków do wyboru i ewentualnie podzielić film na sceny. Bede bardzo wdzięczny
Vaan pisze:Czy ktoś zna jakiś dobry w miare prosty w obsłudze program do robienia ilustrowanego/animowanego menu do filmów na DVD, jak również by mozna było wrzucić pare języków do wyboru i ewentualnie podzielić film na sceny. Bede bardzo wdzięczny
Ostatnio robiłam coś takiego przy okazji Advent Children, ale ponieważ nie znałam jeszcze filmu, nie robiłam podziału na sceny (podejrzewam,że ta opcja się w programie znajduje) . Używałam oprogramowania Nero Express, zrobiłam menu i zmieniłam avi na format DVD-video. Dołączanie innych ścieżek dźwiekowych również było w opcjach, tak więc powinieneś wypróbować ten program
popatrzyłem po swoich starych wpisach i pomyślałem--ale całkowity idiota je pisał...
mam prośbę... troche sie zmieniłem i zapomnijcie o moim beznadziejny (to mało powiedziane) zachowaniu....... aż żal mi du*e ściska jak czasem siebie posłucham....
....mam nadzieje ze jestescie skłonni do wybaczenia mi tego.. będę wdzięczny..
Mam pytanie odnośnie HTMLu, czy znacie jakieś skrypty do zrobienia systemu komentarzy (tak jak w blogu) na stronie www ? Ewentualnie jakieś strony na których jest opisane jak to zrobić, bede bardzo wdzięczny