FF5
Kiedy pojawiają się pierwsze wzmianki o Próżni/The Void? Nie chodzi o moment, w którym bohaterowie się dowiadują co to jest.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Niezupełnie. Właśnie żeby uniknąć tej odpowiedzi dałem to zdanie:
Ababeb pisze:Nie chodzi o moment, w którym bohaterowie się dowiadują co to jest.
Może ujmę to inaczej - kiedy po raz pierwszy pojawia się w grze ta nazwa.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Chyba już wiem, wtedy gdy Galuf opowiada, jak on, Zeza, Kelgar i Dorgan uwięzili Exdeatha 30 lat wcześniej. To było krótko po pokonaniu kanału wodnego niedaleko Tule.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Nie pamiętam już kawałka po Tule, ale o ile wiem to nie było wtedy wiadomo o Void.
Już grałeś?? Ja kiedyś czytałem gdzieś o nowych lochach, gdzieś pod Mysidią. Nazwa to zapewne ma coś wspólnego z innymi częsciami - Ultima Weapon? A działanie..... może haste cały czas :]