Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

guzik' pisze:aha-czyli jak np.wydadzą FF7 na PS3,to też jawny nabijacz kasy i odgrzewanie kotleta z przed paru lat:/
...a moze nie ? >.<
guzik' pisze:Co to jest za duzo produkcji?!DoC, AC,koszulki,bransolety,łańcuchy,figurki?To psuje wizerunek?Nierozumiem...
akurat AC,DoC,BC mi nie przeszkadzaja,ale figurki itp. to imho tez po prostu nabijanie kasy...ale to tylko moja opinia ^^"
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Post autor: kruger09 »

guzik' pisze:ja nierozumiem,X2 miał wady jak każda czesc,ale jeżeli podobala ci sie X,to chyba powinieneś sie cieszyc,ze zagrasz w kontynuacje!
Ale się nie cieszę. I nie chce mi się tego tłumaczyć bo bym za dużo na ten temat musiał napisac :D

[ Dodano: Nie 18 Gru, 2005 16:13 ]
guzik' pisze:Co to jest za duzo produkcji?!DoC, AC,koszulki,bransolety,łańcuchy,figurki?To psuje wizerunek?Nierozumiem...
FF7 kultowa gra , jedyna w swoim rodzaju, unikatowa, która nie miała mieć sequela. Dawniej Sakaguchi zarzekał się, iż za żadne skarby nie zrobi kontynuacji tej gry po to aby właśnie nie zniszczyć jej unikatowości i kultu. Teraz S-E bije na tym magicznym tytule niewiarygodną kase, bowiem ta firma doskonale wie, że każdy fan tej gry kupi każdą grę z Cloudem i jego paczką. I pomyśl guziku co stanie się z obrazem FF7 jeśli DoC okarze się przeciętniakiem? To mnie gryzie chłopie : sequele FF7 niszczą jej kult i rozkradają jej orginalność i unikatowość. Jeśli wyjdzie remake tej gry na PS3 to będzie już koniec świata... :cry:
Jestem macho mnie kobiety nie wybaczą
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

kruger09 pisze:FF7 kultowa gra , jedyna w swoim rodzaju, unikatowa, która nie miała mieć sequela. Dawniej Sakaguchi zarzekał się, iż za żadne skarby nie zrobi kontynuacji tej gry po to aby właśnie nie zniszczyć jej unikatowości i kultu. Teraz S-E bije na tym magicznym tytule niewiarygodną kase, bowiem ta firma doskonale wie, że każdy fan tej gry kupi każdą grę z Cloudem i jego paczką. I pomyśl guziku co stanie się z obrazem FF7 jeśli DoC okarze się przeciętniakiem? To mnie gryzie chłopie : sequele FF7 niszczą jej kult i rozkradają jej orginalność i unikatowość. Jeśli wyjdzie remake tej gry na PS3 to będzie już koniec świata... Crying or Very sad
B.Z.D.U.R.A a raczej, cytując Ani Mru Mru "Bezedeura"
Podobała się FF7? No to o co chodzi? Nikt Ci nie odbierze godzin spędzonych nad siódemką i nie sprawi,że gra nagle straci oryginalność. Jezeli Cię denerwują te gadżety i nowe gierki, to je olej, nie musisz kupić:roll: Nie rozumiem, jak gra, która powstaje teraz miałaby umniejszać sławę pozycji tak kultowej, jaką jest FF7,a w dodatku wywoływać koniec świata :lol: Twoja krucjata przeciwko SE staje się naprawdę upierdliwa dla tych, co czytają te Twoje narzekania. Nawet, jak DoC zawiedzie oczekiwania graczy, w niczym nie zmieni nastawienia do jej pierwowzoru. SquareEnix zarabia na nas , a my w zamian dostajemy gierki dobre i złe, perełki i wpadki..tak bywa. Niektórzy fani psioczą na AC i DoC, zarzucając komercję, a reszta cieszy się, że wyciąga się z nich kasę na te produkcje- bo chętnie zobaczą kontynuację FF7.
Masz prawo do krytyki, jeśli posunięcia SE nie przypadają Ci do gustu, ale w Twoich wypowiedziach wszystko urasta do rangi zamachów na życie biednych fanów, których "złe i chciwe Square" chce pozbawić marzeń :lol: , a pracownicy firmy biegają po ulicach i kradną małym dzieciom lizaki...whatever -_-"
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Dodam tylko Kruger, ze jestes na celowniku moim i Sephi. Wiec radzę przystopować, bo w koncu mi się skończy cierpliwość (a jestem i to bardzo ostatnio). Jeszcze 1 i koniec z pisaniem... Khe khe no to tyle z modowskiego stołka.

Dzizas. Czepiasz się czego możesz. Ktoś Cię zmusza, zebys to kupował? Przychodzą do Ciebie "Man in Black" prowadza w kajdankach do sklepu i przystawiaja Ci spluwę do łba, zebys wyjał kase i zapłacił za figurke czy grę? No człowieku. Skoro nie, to po cholere marudzisz, że wychodzą nowe gry czy filmy? Dla Ciebie to strata kasy - nie kupisz, nie obejrzysz, nie zagrasz. Za to 100 innych osób pobiegnie do sklepu i kupi. Na tym polega wolna wola. Ja kupię kolejne FFVII. Nie sciągnęłam AC, poczekam aż na DVD wyjdzie. Jasne, ze nie kupie wersji "ekstra hiper zajebistej" z koszulką czy czapka, bo na h. mi to, ale obejrzeć - chętnie. Japończycy lubują się w dodatkach bardziej niz w oryginałach niekiedy i wydaja to głównie na swój rynek, a jak inne kraje tez chcą? Ok. Dlatego tyle mają figurek, doujinów, filmów, anime na podstawie gier i gier na podstawie anime. Z tych wszystkich DragonBallowych, InuYashowych czy Sailor Moonowatych gier nieliczne tylko trafią do USA, a jeszcze mniej do Anglii czy Niemiec. Juz o Polsce nawet nie wspomnę. Więc uszanuj to, że S-E robi to dla tych ludzi, którzy chcą te dodatki i chca wydawac na nie kasy i nie jedź po S-E zawsze, gdy nawinie się taka okazja. Zaczyna mnie to meczyć.
jaga2

Post autor: jaga2 »

FF7 dla mnie to kult. Nie ważne czy sequele czy prequele się ukaża z tą magiczną cyfrą 7, czy po prostu z tymi samymi bohaterami to zawsze, ale to zawsze taką grę kupię. Nie ważne czy okaże się gniotem czy będzie bardzo droga, po prostu punkt patrzenia na to wszystko wyrobiła mi "przecudowna" siódemeczka.
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Niech wychodzą nowe siódemki, ale nie przeżyję, jak SE nagle coś sobie umyśli, żeby być "oryginalnym" i pokręci coś w fabule. Znacznie wolę bezpieczną, tradycyjną FF7 od ryzykownych innowacji.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
vacek
Kupo!
Kupo!

Post autor: vacek »

Ja tam też kupie kontynuacje siódemki. Tylko niech panowie z S-E nie wpadną na genialny pomysł aby zrobić kontynuacje innych części np. ósemki bo to by było już jak dla mnie dno :sad:
Black Mage
Val

Post autor: Val »

niech robą sobie co chcą ale najpierw niech wyjdzie kontynuacja 7... zgadzam się w 100% z Jagą2... musza i tyle, co potem zrobią to ich sprawa.... ale 7 ma być :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Koniec tego Offtopa...dzieciaki. ;)
barza

Post autor: barza »

hmm.. na razie dane mi bylo zobaczyc tylko 7, 8, 4 i 9. w tej kolejnosci. a skoro 7ka byla pierwsza, to mam do niej pewien sentyment, co tez czyni z tej czesci najlepsza w ktora gralam :]
Bod3k

Post autor: Bod3k »

FFVII jest zdecydowanie krolem calej serii, choc pozostale czesci wcale nie sa duzo gorsze!
Zaluje strasznie ze nie bylo mi dane zagrac w X wiec jesli ma ktos PS2 i FFX do sprzedania bylbym zainteresowany :P
A IX nigdy nie dane my bylo skonczyc, ale ida swieta i chyba sie zabiore ze nia do konca :P
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Zeratul pisze:FFX jest po niemiecku.
Tidus pass auf - Seymour auf 12 uhr :D :lol:

Cioekawe, czy fani FFX wybaczyliby grze niemiecki język (wątpie widząc ilu jest tu germanosceptyków :D)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

lol

Yuna: " Was ist das?"

Auron: "Das ist Sin"

Tidus:" WAS?! Ich verstehe nicht"... :roll: ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Boni pisze:Auron: "Das ist Sin"
-> "Das ist die Sünde" XD (I w ten sposób Jecht zyskał rodzaj żeński. XD)
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Post autor: kruger09 »

Boże FF po niemiecku śmierdzi. Grałem w FF7 w w tym języku i nic z fabuły nie zrozumiałem, a i postacie miałem cienkie bo nie wiedziałem do czego służą niektóre materie. Germańskie FF to zupełna porażka.
Jestem macho mnie kobiety nie wybaczą
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”