Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

http://www.psychomachiae.com/galerie_BR.html

a o tym, żem pojęcia nie miała O.o
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

OMG. *____________* Dziś w "Komikslandii" natknęłam się na coś, na co polowałam od dwóch lat: Kenshin Hiden - czyli 200 stron kompendium wiedzy o Kenshinie, 24 w kolorze, są nawet rozkładówki... *płacze ze szczęścia*
Jeszcze tylko Kenshin Kaden i mogę umierać...
Kto by pomyślał, jeszcze kilka lat temu, że w Polsce będzie można kupić takie rzeczy w sklepie, bez pośrednictwa internetu. T__T
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Tak blisko, a tak daleko. Widziałam dziś "Komikslandię" >.<

Ja bym chciała jakiś art-book Inusia albo cos w tym stylu. Ah. I bede miała Full Metal Alchemista za tydzień prawdopodobnie :D I Midori no Hibi.

http://www.cinemag.cz/img/midori2.png ^^
http://www.japononline.net/images_artic ... hibi_2.jpg :D
http://www.frontiernet.net/~ucsbanime/i ... dori_2.gif XD
guzik'

Post autor: guzik' »

a taki sklep znacie?
www.comicsuniversum.com.pl ?
o właśnie-zna ktoś take coś-> http://www.comicsuniversum.com.pl/04_an ... lf_x2.html
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

http://www.jpf.com.pl/ Z newsów jasno wynika, iz nową perełka roku u JPF bedzie <fanfary> "Full Metal Alchemist". To nie wszystko. Do wydania trafia także "Fruit Basket" oraz <znów fanfary> "Angel Sanctuary". No. Nowy rok juz mi sie podoba ;)
guzik'

Post autor: guzik' »

Ja bym nie pałał takim entuzzjazmem-"Crying freeman" z października bodajże na luty przełożony,opóźnienia kolejnych czesci"Heat'a"itp itd.Z JotPeeFem różnie bywa:/
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Zapomniałam wspomnieć o filmie FMA, a tutaj już JPF zapowiada wydanie mangi :] Nie muszę chyba specjalnie przekonywać do obejrzenia, bo jak komuś podobała się seria, to i na "Conqueror of Shambala" się zapewne skusi. Film nie dorónuje 51 odcinkom serialu, ale to akurat żadne odkrycie. IMO fabuła ustrzegła się wtórności i dostajemy naprawdę zgrabną historię, przedstawioną za pomocą mistrzowskiej animacji.

Kod: Zaznacz cały

Szczególnie ucieszyły mnie powroty starych znajomych, które teoretycznie nie powinny się już pojawić w dalszej części serii &#40;Hughes, Lust,Scar&#41;,ale w świecie równoległym przecież wzystko jest możliwe ;&#41;
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Od siebie dodam tylko, One Piece - FOREVER.

Szkoda ze z tlumaczeniami jest problem, bo jedne chlopaki sie staraja i jada z odcinkiem co tydzien.. ale po przekroczeniu 165 odcinka, trzeba kombinowac.. a przy 214 gdzie sie zatrzymalem juz jest zupelna masakra bo [BaLF] fansub jest prawie nie do zdobycia.. a jakos do tych nowych odcinkow >250 trzeba dotrzec;/

One Piece, that's all..

O FMA movie narazie sie nie wypowiem, bo nie moge sie za niego zabrac:)
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

ostatnio troche nadrobilam w tym temacie-a mialam to juz zrobic dawno temu;P

Vampire Hunter D Bloodlust..nie bede sie rozpisywac...tylko to ze film swietne pasuje do mojego ulubionego slowa juz mi wystarcza calkowicie :D ;) ...a jaki Meier sliczny ^^

mam jeszzce Blood The Last Vampire...ale to obejrze wkrotce;)

Go Go Yubari pisze:oraz <znów fanfary> "Angel Sanctuary".
swietnie,bo wlasnie <w koncu> zabralam sie za to mange..chociaz takie czytanie z ekranu to nei dla mnie..a drukowac...ehmmm -_- ...ani kupowanie niemieckich wersji :/
i obejrzalam w koncu anime w wersji zrozumialej-czyt.bez niemeickiego dubbingu XD od razu inaczej :D
czy ktos wie czy beda dalsze OAVki?? <aha...swietny OST z swietna koncowa piosenka :D ;)>
Rosiel :*

mam pytanie czy ktos kto ogladal moglby napisac pare slow o serialu Vampire Hunter D oraz Vampire Princess Miyu?
oraz jesli znacie jakies tytuly o wampirach..tudziez aniolach/demonach,to zapodajcie:)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Garnet pisze:mam pytanie czy ktos kto ogladal moglby napisac pare slow o serialu Vampire Hunter D oraz Vampire Princess Miyu?
oraz jesli znacie jakies tytuly o wampirach..tudziez aniolach/demonach,to zapodajcie:)
Zrobiono dwa filmy o tytule Vampire Hunter D, z tym,że starszego nie dane mi było oglądać, więc wypowiedzieć się nie mogę. O serialu nawet nie słyszałam O_o

Miyu? Czytałam mangę i nie przypadła mi do gustu- za mało wampirzych klimatów, za dużo biadolenia o miłości... Podejrzewam jednak,że anime jest bardziej dynamiczne, bo widziałam parę urywków i słyszałam sporo pochlebnych słów na jego temat. Opening jest co najmniej zachęcający.

Z anime o demonicznej tematyce po raz kolejny mogę polecić Chrno Crusade XD Anioł w formie niestrawnej, ale demony pierwsza klasa :>

Hellsing- anime o sztampowej fabule, która paradoksalnie jest atutem tej serii :lol: Nie ma filozoficznych rozważań, dłużyzn, nie jest nawet strasznie. Prawdziwa siła tkwi w świetnych postaciach, muzyce i animacji. Mangowy pierwowzór znacznie przewyższa anime, więc warto zajrzeć przede wszystkim do niego.
Ostatnio zmieniony śr 21 gru, 2005 20:53 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Garnet pisze:Vampire Princess Miyu
Ogólnie to z typowym wampirem ma to niewiele wspólnego imo.
http://www.phenixsol.com/Miko/VPM/
http://members.tripod.com/~HgStorm/Misc ... s/miyu.htm
http://www.geocities.com/SoHo/2880/
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

thx za wypowiedzi;]

Ivy pisze:Zrobiono dwa filmy o tytule Vampire Hunter D, z tym,że starszego nie dane mi było oglądać, więc wypowiedzieć się nie mogę. O serialu nawet nie słyszałam O_o
moj blad,faktycznie byl tylko film,myslalam,ze to byl serial :) <ok,moze w niedalekiej przyszlosci zobacze ta wersje a 85..a szcerze mowiac-jak komp pozwoliXD> /podobno niedawno wyszly in english ksiazki...:)/

Ivy pisze:Z anime o demonicznej tematyce po raz kolejny mogę polecić Chrno Crusade XD Anioł w formie niestrawnej, ale demony pierwsza klasa
ok:)

Ivy pisze:Hellsing- anime o sztampowej fabule, która paradoksalnie jest atutem tej serii Laughing Nie ma filozoficznych rozważań, dłużyzn, nie jest nawet strasznie. Prawdziwa siła tkwi w świetnych postaciach, muzyce i animacji. Mangowy pierwowzór znacznie przewyższa anime, więc warto zajrzeć przede wszystkim do niej.
no o tym slyszalam co nieco..nawet probowalam sie zaglebic jak lecialo na niemieckiej vivie;P .. tez zerkne blizej przy okazji :)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Właśnie leci Gilgamesh na Hyperze. O 0:30 będzie pierwsze ep to sobie zobacze ;) Widział to ktoś?

[ Dodano: 30-12-05, 01:03 ]
Ominąłem drugi odcinek ale to szczegół. Anime jest brzydkie :P Dzika krecha... NO i jest takie jakieś mroczne.... do tego usypia :P

O so chodzi? Ano na ziemii był jakiś wypadek, w którym przebudził się Gilgamesh (sprawcą był jeden człowiek) i teraz są na niej jakieś potwory, niebo jest takie kolorowe.... No i dwojga rodzeństwa cały czas przed kimś ucieka - a to potwory, a to "komornicy" (nazwijmy ich tak ;) ) Mają oni jakąś moc, o której nic nie wiedzą, ale się dowiadują.

A Trigun leży na dysku, ale jakoś nie mam się kiedy za niego zabrać...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Na stronie Projekt Mangi (linka nie podam z wiadomych względów) w dziale manhwa, jest smieszna historyjka pod dość oryginalnym tytułem "Wymiatasz". Ubaw niezły, a dlaczego? Się przekonajcie XD Nan Woo rlz!
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Fajne Go Go nie powiem, że nie XD Btw. oglądał ktoś z Was "Violinist of Hamelin", bo mam sposobność, a nie wiem, czy warto... Może ktoś mógłby coś napisać :D

Aha jeszcze jedno. Czy ktos wie, czy powstaną kolejne serie anime Berserk?? Bo tomów mangi już chyba ponad 50 wyszło, a 1 seria niby tylko kończy się na 12... :|
"We carry death out of the village!"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”