Summony, Aeony i spółka

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Pierwsze wrażenie jak zobaczyłem tą Shivę... Elfka z Warcrafta!!! :P
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

Sephir pisze:Elfka z Warcrafta!!!
Nie obrażaj Elfek z W3

Obrazek Garuda w lepszym ujeciu
Właściwie hym:

Ramuh, Carbunkle , Ifrit, Leviathan, Shiva - inne ujęcie, oraz Titan

Jako ciekawosta inne wcielenia Garudy: FF3, FF7, FF9, FF10, FFMQ

PS. Gadura jako sumon powietrza najbardziej mi się podoba fajnie by było jak by się kiedyś tam jeszcze pojawiła. [whatever... niech nie dają więcej pandemony!]
Ostatnio zmieniony wt 22 lis, 2005 22:39 przez Abbaddon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Post autor: kruger09 »

Najlepszy jest MOIM ZDANIEM Bahamut z VIII i X. Szczególnie ten z dziesiątki. Dlaczego? Bo nie ma nic przyjemniejszego niż wydawanie poleceń temu gigantowi niczym zabawce typu ferbie! :D Pozatym z Bahamutów - i to nie ważne z jakiej częsci FF - zawsze bije siła, potęga. majestat i chwała.AMEN
Jestem macho mnie kobiety nie wybaczą
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

ale irytuje mnie to, że z piąstki kosi tyle co tą swoją wypasioną flarą -_-'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Masz racje Boni, ale to i tak nie zmiena mojego stosunku do tego Aeona.

[ Dodano: Sro 07 Gru, 2005 19:27 ]
Poza tym należałoby również pozachwycać nad postaciami pozostałych summonów. Ot, para SHIVA i IFRIT. Kozaczą na maksa w FFVIII i FFX. Albo ODIN.... jego wprost nie da się nie lubieć(mój ulubiony to ten z FF8). Na uwage zasługują również Diablos,Gilgamesz i wiele, wiele innych... :D Najbardziej ubolewam nad faktem, iż w FFX nie ma m.in Leviatana, czy Titana. W ogóle to w dziesiątce obsada Aeonów jest taka jakaś nijaka i za mała. W ogóle nie kręcą mnie ataki IXIONA :twisted: . Natomiast Anima podobała mi się tylko z początku. Najwyższy poziom trzyma trójka: Shiva, Ifrit i Bahamut no i może Valefor bo ma dwa ciekawe Overdrive :D y
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

heh, ja tam za leviathanem nie przepadam... zwłaszcza ten z ósemki :lol: najnudniejsza animacja :P

w ogóle to sumony były najlepsze w ff8 ;]
glamorous vamp
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Boni pisze:heh, ja tam za leviathanem nie przepadam... zwłaszcza ten z ósemki najnudniejsza animacja
Ale trwał tak długo,że można se nabic boosta spokojnie :razz:
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

kruger09 pisze:Natomiast Anima podobała mi się tylko z początku
A mi się podoba najbardziej z Aeonów - za wygląd, pomysł i oko :]
TomajS pisze:Ale trwał tak długo,że można se nabic boosta spokojnie
I tak sie Leviathana tylko na Jumbo Cactuara używało :P A animacja iście kretyńska, nie zaprzecze :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Izrail pisze:A mi się podoba najbardziej z Aeonów - za wygląd, pomysł i oko :]

Z Animą to jest tak panie Izrail: jej obecność w grze jest świetnie wytłumaczona fabularnie, co jest oczywiście cechą na plus, ta aura ciągłego cierpienia, bólu i smutku jaką wokół siebie roztacza ten Aeon bardzo przypadła mi do gustu. Motyw z okiem kosi, ale tylko na filmiku w Luce. I nie chodzi mi o to, że Anima jest summonem mało ciekawym, po prostu jej obecność szybko mi się znudziła. W moim odczuciu Anima ma za mało do zaoferowania. Im częściej ją wzywałem, tym większy czułem niedosyt. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale Anima najzwyklej w swiecie przestała mnie zaskakiwać i fascynować. Teraz mnie tylko nudzi. Moim zdaniem najlepiej by było gdyby w FFX zamiast niej był Leviatan po mocnym liftingu.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

kruger09 pisze:Teraz mnie tylko nudzi. Moim zdaniem najlepiej by było gdyby w FFX zamiast niej był Leviatan po mocnym liftingu.
Sam napisałeś, że jej obecność jest świetnie wytłumaczona fabularnie, więc nie wciskaj tu jeszcze Leviatana. Co prawda moim zdaniem aeonów jest o 1-2 za mało, ale Magus mi to wynagradzają. Anima jest jakby bonusem. Fakt, że jej pochodzenie jest takie, a nie inne, dodaje jej właśnie tego tajemniczego uroku. Co oczywiście nie zmienia faktu, że nie korzystałam z jej usług za często.
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Go Go Yubari pisze:Sam napisałeś, że jej obecność jest świetnie wytłumaczona fabularnie, więc nie wciskaj tu jeszcze Leviatana
Fakt, może było małym przgięciem napisanie,że Leviatan powinien znaleść się w FFX ''zamiast'' Animy...
Go Go Yubari pisze:Co prawda moim zdaniem aeonów jest o 1-2 za mało
...ale sam napisałeś, że ktoś jeszcze by się przydał w obsadzie Aeonów, więc czemu by nie Leviatan? Mimo wszystko najbardziej brakuje mi w dziesiątce Odina. Pomyśl jaka byłaby to frajda mieć koło siebie tego kozaka na rumaku, gotowego na wszystkie rozkazy jakie mu wydasz :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

kruger09 pisze:napisałeś
Kopnąć Cię? -_-'

kruger09 pisze:więc czemu by nie Leviatan
Bo ile można kopiować? Mam dość i tak, ze wszedzie wciskają Ifrita czy Shive (ta z X jest imo najlepsza). Podobają mi się pomysły świeże. Wystarczą mi Cid'y, Moogle i Chocobo. Brakuje mi oryginalnych aeonów typu Magusek, Yojimbo czy Animy.
kruger09 pisze:Pomyśl jaka byłaby to frajda mieć koło siebie tego kozaka na rumaku, gotowego na wszystkie rozkazy jakie mu wydasz n
Finale (nie liczac FFXI) i tak sa coraz łatwiejsze. Zanmato Yojimbo był w stanie każdego rozgromić, dac jeszcze Leviatana i gra staje sie banalna = IMO nudna.
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Poniekąd masz rację, zbyt częste kopiowanie tego samego pomysłu sprawia, że sam pomysł z biegiem czasu staje się nudny. Jednak u mnie zwycięża sentyment. Ja w FFX chciałbym zobaczyć znacznie wiecej sammonów niż tylko Levatana i Odina. Od kiedy tylko pamiętam summon zawsze przychodził , robił atak i odchodził. Natomiast w dziesiątce przyzwany Aeon zostaje z nami do końca i czeka na nasze rozkazy. Dzięki temu zabiegowi między Aeonem, a graczem tworzy się silna więź. Z tego powodu cały czas ględzę o obecności Leviatna i Odina w FFX, bowiem chciałbym bardziej poczuć ich obecnoć i możliwości, które przekładają się na siłe.
Go Go Yubari pisze:Podobają mi się pomysły świeże. Wystarczą mi Cid'y, Moogle i Chocobo.
Cidy, mogi, kurczaki, jak i summony od zawsze były znakiem rozpownawczym seri(czyt. maskotką). Dzięki nim fajnale są w jakiś spośób ze sobą połączone w jedna spójna całość. Byłoby to dla mnie profanacją gdyby w nowym FFXII zabrakło chocobo i Cida. Po prostu fajnal bez tych maskotek byłby dla mnie mniej atrakcyjny.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

kruger09 pisze:Cidy, mogi, kurczaki, jak i summony od zawsze były znakiem rozpownawczym seri(czyt. maskotką). Dzięki nim fajnale są w jakiś spośób ze sobą połączone w jedna spójna całość. Byłoby to dla mnie profanacją gdyby w nowym FFXII zabrakło chocobo i Cida. Po prostu fajnal bez tych maskotek byłby dla mnie mniej atrakcyjny.
Wiadomo, że nie zabraknie, ale powtarzanie ciągle tych samych nazw, do po prostu różnych pudełek? O ile Ifrit jest wszedzie prawie taki sam, o tyle z Bahamutem sprawa ma się całkiem inaczej, a z tego co widziałam na filmiku FFXII, to teraz tez będzie jak z innej bajki. No i po co to? Byle miał to samo imię? Moogle, chocobo są dla mnie wizytówką serii, nie aeony.
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Go Go Yubari pisze:Moogle, chocobo są dla mnie wizytówką serii, nie aeony.

I co ja mam pisać? . Zrozum summony -czy to Ci się podoba, czy nie- są ,,maskotkmi ''seri, a nawet jeśli nie, to są znakiem rozpoznawczym serii. Kiedy kumple, widzą jak gram w jakieś nowe FF to zaraz proszą by pokazać im -jak to oni mówią- nowe ''demony''. Ci sami kumple są zdania, że summony są maskotkami seri. Twierdzą również, że jeśliby zobaczyli w jakieś grze Bahamuta, to na 90% byłby to jakiś Fajnal. Wnioski? Ile ludzi tyle poglądów. Każdy na swój sposób interpretuje tą kwestię., więc nie ma już co debatować w tej sprawie, bo i tak nikt z nas nie zmieni swojego zdania. :D
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”