FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

dene3112 pisze:"Yoy shouldn`t mate those that just mated or those that were just born"
To oznacza że dla kurczaka jest za wcześnie na rozmnażanie - nie osiągnął jeszcze dojrzałości płciowej :D

A tak poważnie:
Nowonarodzone Chocobo potrzebują trochę czasu, by móc się rozmnażać. Najczęściej zadawane pytanie na forum to "ile trzeba dać im tego czasu". Odpowiedź brzmi: wyjdź na mapę świata, stocz około 10 losowych walk i wróć na ranczo, a kurczaki powinny być już gotowe na rodzicielstwo. To samo działa w przypadku Chocobo, które przed chwilą doczekały się potomka - po 10-ciu walkach znów będą miały ochotę na odrobinę miłości ;)
Cytat stąd. Tu jest wszystko na temat Chocobo. Sprawdzone i działające - potrzebna tylko cierpliwość i odrobina szczęścia ^^.
dene3112

Post autor: dene3112 »

hmm czytalem o tym, doprowadzilem do klasy S, stoczylem wiele wiecej walk niz 10,
Ja tylko chcialem zeby ktos mi przetlumaczyl to na polski (ten tekst chocobilego) bo jak juz wspomnialem wychodowalem nie raz zlotego ptaszka i pierwszy raz takie cos widze.
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Ehh...

"Yoy shouldn`t mate those that just mated or those that were just born" znaczy tyle samo co: Nie powinieneś łączyć tych które właśnie były łączone albo tych które sie dopiero co urodziły. Jak juz mówiłem mi najlepiej wychodziło łączenie kombinacjami good i great (żeby otrzymać zielongo lub niebieskiego). I też miałem większy probem z wychodowaniem niebieskiego ale udało mi sie gdy dwa obiekty (najlepiej jakby były nieco lepszej klasy) podkarmiłem sylkisami (domek Choco Sage'a). To samo w przypadku uzyskania czarnego i złotego. Tak więc jednym z ważnych czynników na uzyskanie złotego chocobo jest... dokarmianie chocobosów.
dene3112

Post autor: dene3112 »

Uzyskalem Zlotego Chocobo, mimo wielu problemow.
Krypta mi pomogla, chyba przylacze sie tu na stale :grin:

Dziekowa wszystkim za pomoc!!!

[ Dodano: Nie 04 Gru, 2005 17:01 ]
Mam kilka pytan:
1.Nie zebralem broni dla Cida-Scimitar, da sie go jakas zdabyc??? Jestem na 3cd
2.Materia (support) "Steal as Well" znajduje sie chyba w Wutai (tam co sie jara wszystko), nie zebralem gasnicy, da sie tam jakas dostac lub w inny sposob znalesc ta materie??Jestem na 3 cd
3.Jedna z umiejetnosci "Enemy skill" mozna sie nauczyc w Gea Cliff od Blue Dragon.Na 3 cd nie moge tam sie dostac.Mozna gdzies indziej nauczyc sie tego skilla??(nazwy nie pamietam, ale pewnie wiecie o jaka chodzi)
Z gory dzieki za odpowiedz
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

dene3112 pisze:Chyba ta instrukcja nie dziala, chyba, ze zrobilem jakis blad.
Prosze o pomoc.
Tak by uzupełnić - sprawdzałam crossing Rocket-Wonderfull 5 razy po raportach, że ludziom nie wychodzi, na przestrzeni kilku miesięcy i zawsze mi wychodził, choć po różnej ilości prób. Tak wię opis jest dobry i jednym z najbardziej szczegółowych w sieci.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

dene3112, aby zdobyć materię Steal as well należało zabrać z Junon Underwater Reactor key item o nazwie Leviathan scales. Cóż, jeżeli jesteś na 3CD to nie wiem, czy jeszcze masz możliwość zdobycia tej materii. Natomiast jeżeli chodzi o enemy skilla od Blue Dragona - "Dragon Force", to nawet jakbyś się dostał do Gea's Cliff to i tak prawdopodobnie nie zdobyłbys tego skilla, ponieważ smoczek wykonuje go tylko na siebie, a nie działa na niego Manipulate. Drugim potworem, który ma tą umiejętność jest Dark Dragon z Northern Cave, na którego działa Manipulate.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Z tego co wiem na chwilę obecną, to jeżeli zapomniałeś Leviathan Scales i Scimitara to masz w plecy. I'm sorry.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gość

Post autor: Gość »

ja mam tym razem pytanko

czy da sie drógi raz wejść do graet glacier?

i czy bez materii added cut i alexander jest lipa w dalszej częśći ?

skoro nie mam alexandra nie będe mógł mieć materi masterskiej z wszystkimi summonami ?
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

Gość pisze:czy da sie drógi raz wejść do graet glacier?
tak,ale nie mozna juz sie wdrapywac na skalki ;)
Gość pisze: czy bez materii added cut i alexander jest lipa w dalszej częśći ?
nie (ja tam tego wogole nie uzywalam)
Gość pisze:skoro nie mam alexandra nie będe mógł mieć materi masterskiej z wszystkimi summonami ?
nie bedziesz mial....
EDIT
ale alexandra mozesz zdobyc w dowolnym momencie,wiec w czym problem
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Z tego co pamiętam każdy pominięty w grze item (materia) jest potem do wykopania w Bone Village.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Master Summon mozna mieć mimo utraty Alexandra... po pokonaniu Emerald Weapon.

Odnosnie wykopania Alexa, to raczej sobie nie przypominam inaczej podczas poprawiania materii bym to uwzględniła.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gość

dzieki panom i paniom za rozwiazania

ale miałem save w north crater i sobie wróciłem na luzaku

chce sam zrobić wszystkie materie na master i sam je połączyć

bo jak pokonam weapona to raczej nie widze sensu aby dalej grać jak nie ma bossów na których będe mógł uzyć summonów

gram sobie narq
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Sephiria pisze:Odnosnie wykopania Alexa, to raczej sobie nie przypominam inaczej podczas poprawiania materii bym to uwzględniła.
To bardzo stara informacja. Nigdy nie miałem okazji sprawdzić, gdyż zawsze staram się być na bierząco ze zbieraniem ważnych przedmiotów (wydało się - kożystam z opisów :P )
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Yogi

Post autor: Yogi »

Czesc Wszystkim!

Mam pytania w sprawie Chocobo. Tabelka z predkosciami chocobo na stronie podaje minimalne predkosci (prosto po zlapaniu?) czy maksymalne jakie mozna uzyskac po podkarmieniu?

Czy jest roznica miedzy nakarmieniem odrazu np 100 zieleninki na raz, a podawanie po 1? Czy mozna przekarmic chocobosy i wtedy staty im spadna?

Jak mam wonderful samca o parametrach speed 82 i stamina 439 to dobrze? (bez podkarmiania), oraz samice Great (Rocet T.) o speed 50 i stamina 332 (tez bez podkarmiania?

Pozdrawiam!
Gość

mam jeszcze jedno pytanko

jestem w glacierze i lipa

mam alexandra ale added cut to ja w życiu nie znajde

niech ktos to w ytłumaczy jakoś lepiej z łaski swojej

jak dojść do added cut z chatki hellzofa ?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”