FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
rentoo

Post autor: rentoo »

witam!
mam takie dziwne pytanie. zaklinowalem sie w jednym momencie gry (a wlasciwie to dwoch, ale o tym dalej). jestem w Gonga i musze znalezc Lunar Harp. no i teraz wychodzi wedlug panow archeologow, iz Lunar znajduje sie jakos na gorze w poblizu wejscia do lasu. tylko ze ja nie moge w ogole wejsc po drabince oO a co za tym idzie - kazac kopac w odpowiednim miejscu zeby wydobyc lunar harp.
drugi problem jest podobny. bo w Wutai jak juz mam odebrac materie od Yuffie to rowniez sie gra zatrzymuje na momencie, gdy musze pociagnac za takie dzwignie w jej domu. z tym ze zadna dzwignia nie reaguje na moje wytrwale naciskanie guzika oO
spotkal sie moze ktos z Was z tym? jakies rady? :roll:
mam win2k3 jakby co. i mam wszystkie patche ze stronki k-ff.com
rentoo

Post autor: rentoo »

ups. nie wiem czemu napisalem tam Gonga village oO
wyleciala mi z glowy ta nazwa ech...
przepraszam za drugiego posta
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

wystarczy stanac pod wlasciwym katem-dotyczy i dzwini i drabiny :D tez mialam z tym problem, ale da sie to zrobic ;)
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Za pierwszym razem, kiedy przechodziłem FF7 nie mogłem wejść po jednej z drabinek podczas pierwszej akcji w reaktorze, powodem było to, że źle się ustawiałem względem niej, może popróbuj pochodzić wokół tych przycisków/drabiny. Może po prostu pochodzisz do nich w zły sposób

[Edit] nie no Coco mnie wyprzedziła :P
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Rentoo

Post autor: Rentoo »

ha! poklikalem przed chwila troche razy wokol drabinki i dzwigni, i wreszcie ruszylo ^^
dzieki wielkie. daliscie mi nadzieje ;)

ale naprawde wczesniej klikalem tak samo i kompletnie nic sie nie dzialo :?
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Gość pisze:ale naprawde wczesniej klikalem tak samo i kompletnie nic sie nie dzialo
Bo widzisz..Krypta ma taki sprytny pantencik.Jak wejdzies na forum i napiszesz posta z pytaniem,to forumowy krecik w sowoim małym krecikowym komputerku tworzy malutki pliczek z pomocą,który jest natychmiast wysyłany do twojego kompa i instalowany w folderze z grą.I dzieki temu po wyjsciu z forum ( po odpowiednim czasie - czas sie aktywuje wtedy,gdy ktoś napisze odopowiedz )
możesz grac dalej.
I pamiętaj,bez tego byś nie ruszył za nic w świecie,Krypta pomaga w takich tajemniczych przypadakach.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Odnośnie Pinklessa

Obrazek

Jeśli mimo to się dzieją cuda które opisujesz, to albo masz zrąbany egzemplarz (w co nie wierzę) lub po prostu grasz na piracie - innej możliwości nie ma.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gość

Post autor: Gość »

O co chodzi z tym bohaterem co za landryny sie przebiera? Gdzie trzeba isc tym homofobem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Kanaly sa i jakis boss i woda latająca lata :evil:
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

A do opisu to nie łąska zajrzeć? http://k-ff.com/Final7/index.php?n=18 ...a swoją drogą to następnym razem pisz w normalny sposób ~_~
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
dene3112

Chodowla Chocobo: problem

Post autor: dene3112 »

Choduje chocoba wedlug opisu na stronie, czyli:
-z okolic Ice mam chocobo "wonderful" klasy S, płeć Female
-z okolic Rocket town mam chocobo "great" klasy S, płeć Male

wszystko sie zgadza :/

Sparowalem te 2 chocoby okolo 15 razy i wyszedl mi niebieski. Wyszedlem na mape po 10 walkach moglem znow sparowac te chocoby.Probuje chyba 30 raz i nic, caly czas zółte chocoby.

Chyba ta instrukcja nie dziala, chyba, ze zrobilem jakis blad.
Prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Rozumiem, że chcesz teraz zielonego ;) Zamiast łączyć 2 żółte spróbuj żółtego z niebieskim (nie pamiętam, czy trzeba było go do klasy S doprowadzać). Tylko zawsze miałem problem z dostaniem płci odmienej niż ten niebieski ;)
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Ja dzisiaj wychodowałem złotego chocobo. Najlepiej mi wychodziły zielone i niebieskie gdy łączyłem kombinacjami good i great, podkarmiając je dobrymi ziarenkami przed krzyżowaniem.
dene3112

hmm moze jest cos w tym, ze przed sparowaniem karmi sie chocobo.W tej chiwli mam zielonego i niebieskiego odmiennej plci czyli wszystko ok :grin: pojawil sie nowy problem

Niebeiski chocobo po zjedzeniu 12 sylkis i 13 reagen greens ma 109 speed 663 stamina.Nie podoba mi sie jego speed, jego matka ma 112(zolty chocobo)a byla slabiej podkarmiona :shock:

Ten problem nie znaczy, ze nie moge do klasy S go doprowadzic, przeciwnie nie ma problemu, ale zawsze nowe pokolenie bylo duzo lepsze.

EDIT:
Zielony ma dokladnie tak samo :?
Will

Post autor: Will »

Witam! Potrzebuje pomocy...

Próbuje otrzymać niebieskiego chokobo. Zaczalem od pary Great (Rocket Town) - Wonderful i ciągle wychodził żółty mimo tego co pisze na stronie (mówie o wszystkich ptakach klasy S). Zrobilem zatem jednego Good i skrzyżowałem z Great (RT) - otrzymałem zielonego. Teraz myk jest w tym, że zielonego otrzymuje CIĄGLE! Próbuje krzyżować otrzymanego zielonego z żółtym good, ale efekt jest także zielony. Ktoś ma jakąś radę?
dene3112

wiesz Will, czytaj wyzej moj post. Mialem podobny problem i wiesz co zrobilem???...NIC poprostu dalej do skutku sparowalem te same ptaki i sie doczekalem.

A teraz kolejny problem (kilka razy zrobilem zlotego chocoba i tylko tym razem mam problemy :shock: naprawde dziwne)

Teraz gdy uzyskalem czarnego chocobo, doprowadzilem do klasy S i...
Przychodze do stajni, biore opcje mating, podchodze do czarnego naciskam O i pisze mi tak:

Choco Billy
"Yoy shouldn`t mate those that just mated or those that were just born"

Pomozcie!! nie moge se tego przetlumaczyc z sensem :?

Moj czarny chocob jest dzieckiem zielonego i niebieskiego (class S), ktorzy sa dziecmi 2-och zoltych chcobow (Rocket town-great &Wonderful)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”