FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
spd

Post autor: spd »

Witam,
Mozecie mi napisac gdzie dokladnie znajde Ultimate Weapon? Jedyny raz ja spotkalem w Mideel i mi uciekla.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Wybacz, ale słabo mi się robi, gdy czytam takie pytania, bo jak myślisz po co jest taki dział o nazwie Weapony? -_-

http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=39
Pierwsze starcie z Weaponem ma miejsce na CD 2 w Mideel, podczas odwiedzin u chorego Clouda i jest to spotkanie obowiązkowe. Po krótkiej walce Ultimate wycofa się i będzie się swobodnie poruszał po świecie stając się bossem dodatkowym, podobnie do Emeralda i Ruby' ego. Niestety zabicie go jest trudne i pracochłonne, ponieważ zawsze będzie Ci uciekał, więc nie dostaniesz żadnego EXP czy AP, ale zależnie od miejsca bitwy będzie można za każdym razem ukraść mu określony przedmiot. W Mideel będzie to Cursed Ring, w Northern Crater i Fort Condor Circlet, natomiast North Corel i Midgar Reflect Ring. Do ostatecznej rozprawy dojdzie nieopodal Cosmo Canyon.
Inny słowy, może być w: Corel, Mideel, Midgar, Northern Crater, Fort Condor - to zależy, gdzie i jak go zmusisz do zatrzymania się (wlatując w niego). Ostateczna konfrontacja następuje nad Cosmo Canyon.

To wszystko jest opisane, tylko trzeba chcieć znaleźć.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gość

Post autor: Gość »

Dziekuje za szybka i mila odpowiedz :)

Tylko, ze wszystkie te miejsca zwiedzilem po kilka razy i ni widu ni slychu :)

P.S Wszystkie miejsca, jezeli North Corel to kolo reaktora za Corel i Northern Crater to to z kopula na polnocy :P
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Jeżeli nie ma go w żadnym z tych miejsc, to znaczy, że gdzieś lata.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Poszukaj po całej mapie świata a napewno znajdziesz,to nie boli :wink:
FF XII W trakcie katowania
Gość

Gongaga

Witam wyladowalem spowrotem w Junon i szukam Gongagi. Mialo byc na poludnie wiec kraze wszedzie ale obok Junan albo Fort Kondor nie da sie przedostac na wyspy na poludniu. Wiem ze to troche lamerskie ale mecze sie juz dosc dlugo z tym a walka co 5 sekund z jakimis potworkami jest dosc irytujaca Pozdrawiam
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Gongaga znajduje sie na południu drugiego ( zachodniego kontynenty ).
Dostaniesz sie tam za pomocą beahbugy.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Mapka świata ze wszystkimi lokacjami... mam nadzieje że się odnajdziesz 8)

EDIT:TomajS mnie ubiegł... ale zostawie posta... Niektórzy są wzrokowcami :D
Gość

Wielkie dzieki nie wiem co mi sie ubzduralo ze jest to po stronie Junonu, pozdrawiam
PTfromSCR

Post autor: PTfromSCR »

walczylem z yuffie chyba 3 razy i zawsze mnie okradala i uciekala (widocznie zle z nia gadalem) a teraz nie moge z nia walczyc nie wiem dlaczego lazilem godzine po lesie i chyba walczyclem 20 razy z jakimis potworkami a yuffie nie widac...o co chodzi??!! prosilbym o pomoc...z gory thnx...
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Mi też się to zdarzało, ale nie ja zawsze wtedy wczytywałem sejwa przed spotkaniem z Yuffie. Jeżeli masz takiego sejwa, to zrób to. Zdobywanie Yuffie jest dość niebezpieczne i trzeba pamiętać, że jeżeli chcemy to zrobić, to trzeba zostawić sobie jakiegoś wcześniejszego sejwa.

[ Dodano: Sob 05 Lis, 2005 15:24 ]
PTfromSCR pisze:20 razy
To wcale nie tak dużo, jak Ci się wydaje.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
PTfromSCR

Post autor: PTfromSCR »

nie chodzi ze 20 razy tylko yuffie zawsze pokazywala mi sie po okolo 3-4 walkach...a save'a nie mam i najwyzej nie bede jej mial w druzynie bo juz jestem daleko za tym momentem...moze pozniej sproboje jak bede mial mozliwosc tam wrocic...thnx...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Jeeez. Yuffie możesz zwerbować w każdym momencie. Pojawia się w lasach koło Junon i Gongaga Village oraz pzred rzeką w sąsiedztwie Cosmo Canyon. A okradała cie bo źle przeprowadziłeś dialog. Dział FF 7 na stronie głównej -> Opisy przejścia -> Subquesty -> Yuffie
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ConCord

Post autor: ConCord »

witam, mam pytania w zwiazku z kluczem do Midgaru.
1)czy wykopanie klucza jest mozliwe kiedy tylko zechce (gdy mam mozliwosc dojscia do BoneVillage/oczywiscie tylko na CD2 :P)
2)Szukam tego klucza juz od pół godziny, (normal treasure), i caly czas wyskakuje mi potion! help! ;]

i jeszcze jedno:
-czy ktos z was tez mial takie problemy z wyjsciem na brzeg z lodzi podwodnej kolo wodospadu :/ ?

pozdr.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Klucz do Scetor 5 można wykopać dopiero na CD 2, w momencie, gdy pzred drzwiami do Sector 5 pojawi się koleś, który powie, że ten klucz zgubił na wykopaliskach. Nie pamiętam dokładnie, czy to jest zaraz po dołaczeniu Clouda do drużyny, czy po wynurzeniu się Diamond Weapon, w każdym razie po wynurzeniu Diamonda już na pewno można tego klucza szukać. Niektórym klucz trafiał się też przy wraku samolotu (u dołu ekranu), ale najczęściej jest w spalonej ziemi przy namiocie.

Odnośnie wodospadu, rozumiem, że chodzi o jezioro z jaskinią, gdzie ukrywa się Lucrecia. Nie powinno być problemów z wyjściem z łodzi na brzeg, bo pzrecież to nią można się tam dostać. Alternatywą jest podróż przez góry na górskim albo lepszym Chocobo.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”